Noelia Kuning. Wawancara karo penulis novel asmara

Foto: Noelia Amarillo. Profil Twitter

Noelia Kuning minangka salah sawijining panulis saka novel romantis lan erotis kanthi pengalaman luwih akeh lan prestasi panorama saiki. Madrileña, wis nulis novel lan crita, kalebu judhul liyane Tangi karo kowe, Tetep ing sisihku, utawa seri Besos (Ucup pareng, ambung dicolong) utawa Bite, Dream, Lick, karo sing terakhir Nyakot lambene ing sprei sutra. Ing wawancara iki, dheweke nyritakake babagan kabeh babagan sethithik. Aku seneng banget karo wektu lan kabecikanmu.

Noelia Amarillo - Wawancara

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

NOELIA AMARILLO: Uh, angel tenan ... Aku wis maca wiwit umur patang taun, ora bisa ngelingi buku pertama, sanajan mesthine minangka salah sawijining dongeng Aesop sing isih ana ing omahku (lan aku kaya emas ing kain).

Crita pisanan sing dak tulis kanthi tulus yaiku a crita cekak karo aku melu kontes ing sekolahku, aku udakara 14 utawa 15 taun, lan aku ana kesalahan pathetic nalika dheweke menehi mobil kanthi perasaan, luwih-luwih saka Renault bapakku, lan nggawe dheweke petualangan ing lingkunganku. Aku nomer loro.

  • AL: Apa buku sing mengaruhi sampeyan lan kenapa?

NA: Ana akeh wong sing nggawe aku kesengsem, mula angel milih sing siji. Mungkin salah siji saka Terry prattchet, Sejatine o Dewa sing luwih sithik, kanthi cara, adhedhasar jagad sing diciptakake (Discworld), nggawe urip ing planet kita kanthi acidity lan ora sindir cilik, ngowahi lan nggawe kita mikir lan ndeleng prekara sing beda.   

  • AL: Lan panulis favorit? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

NA: Susan Elizabeth Phillips Dheweke dadi penulis favoritku ing saindenging jagad lan kabeh wektu, disusul karo Terry Prattchet, Sarah MCclean, Sandra Brown, Alejandro Dumas… lan liya-liyane.

  • AL: Apa sing ditemokake ing novel paling anyar sampeyan, cokotan lambe ing selimut sutra?

NA: Sawetara karakter sing kuwat banget, kanthi biyen ing mburine lan, sanajan beda banget lan kahanane beda banget, dheweke cocog banget. Sampeyan bakal nemokake akeh tantangan, a raos guyon, pemandangan hasrat, karakter sing beda karo sing biasane diwaca lan kahanan sing ora dikarepake.

  • AL: Apa karakter ing novel asmara sing sampeyan seneng ketemu lan digawe?

NA: Baron Yerikho, saka seri kasebut mriyang de Karen marie moning. Dheweke kayane karakter bunder, kebak pinggiran, kanthi jagad batin sing super sugih lan apik banget.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

NA: Aku seneng nulis ing komputer desktop (aku sengit karo laptop). Aku duwe pulpen Bic ing tangan (utawa ing cangkem, amarga biasane nyukur tutup nalika mikir babagan adegan, mula saya mandheg ngrokok). Lan ing browser kasebut kudu mbukak RAE lan papan Pinterest karo karakter lan lokasi saka buku. Mesthi wae Aku nulis nganggo klambi kaya pengemis. Yen musim salju, ngemis ing Kutub Lor (lapisan ndhuwur sandhangan lawas sing nggegirisi, nanging kepenak banget). Lan yen musim panas, kaya pengemis pantai, ha ha ha ha!

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

NA: Ing omahku, kamar / kantorku. Wayahe ... yen sajrone minggu, awan, yen ing akhir minggu, sedina muput.

  • AL: Apa genre sastra liyane sing disenengi?

NA: Fantasi epik, fiksi ilmiah, suspense. Aku sengit karo genre perang lan teror medeni aku (nanging lotooo), mula aku malah ora cedhak karo wong loro mau.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

NA: Wah aku wingi rampung Sampeyan lan kula ing jantung Brooklyn lan dina iki aku bakal miwiti Ruckus dening LJ Shen.

  • AL: Kepiye sampeyan mikir babagan penerbitan umum kanggo akeh penulis sing pengin utawa pengin diterbitake?

NA: Dakkira ana kamar kanggo kabeh wong, sing saiki, saliyane iku, kita lagi ing sawetara lawang mbukak lan ana ewonan kesempatan yen sampeyan nyoba lan makarya. Penulis saiki duwe ewu opsiWiwit makarya karo penerbit nganti nerbitake dhewe, lan kabeh padha hebat lan duwe pamirsa.

  • AL: Kepiye wayahe krisis sing kita pikirake? Apa sampeyan bisa tetep nganggo sing positif utawa migunani kanggo crita ing mbesuk?

Krisis / pandemi iki nggawe saya bosen, dadi bosen ndeleng perkara sing padha ing televisi ... Kanthi otak sing ora tanggung jawab nindakake apa sing ora kudune, wong sing ora migunani padha nggunakake "lan sampeyan luwih akeh" tinimbang menehi solusi sing dikhususake kanggo pariwara lan ngaco ...

Ing positif, krisis iki wis mulang aku manawa kita luwih kuwat tinimbang sing dipikirake, lan uga luwih rapuh. Tinggal ing omah nonton seri karo anak wadon sampeyan pancen apik banget lan film lan teater bisa dadi acara sing apik ing karpet abang kaya sing kita lakoni. Sampeyan ora prelu lunga adoh kanggo ngrasakake urip lan kita kabeh butuh kabeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Noelia ngandika

    Matur nuwun !! Rasane seneng wis nuduhake wektu sithik iki karo sampeyan !!

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Matur suwun, Noelia.

  2.   Prof Luis R. Rivera-Rodríguez ngandika

    Wawancara sing apik banget. Apik banget kanggo ketemu penulis sing durung diwaca. Matur nuwun