Temokake penulis wanita sing diterbitake ing taun lair sampeyan

Ing masarakat, mula, ing saben dina kudu ana ruang kanggo feminisme. Ngopo Amarga alesan sing isih ana, ora ana kesetaraan sing bisa dibandhingake karo perawatan sing ditampa pria. Amarga alasan iki, lan uga amarga wis pirang-pirang taun wanita kudu nggunakake jeneng samaran kanggo nerbitake karya-karyane, mula dina iki kita bakal nggawa artikel sing mung mikir babagan dheweke, panulis wanita.

Yen sampeyan pengin ngerti penulis wanita apa sing diterbitake ing taun kelairan sampeyanUtawa, sampeyan mung kudu terus maca artikel iki lan nemokake taun sing pertama sampeyan ndeleng cahya. Bakal ana jeneng panulis kondhang sing nerbitake taun kasebut lan buku sing diterbitake. Aku wis ndeleng mine: 1984, Angela Carter karo «Wengi-wengi ing sirkus.

Taun, panulis lan publikasi

2017. Sabina Urraca karo "The Wonder Girls."

2016. Han Kang karo "Vegetarian."

2015. Lucia Berlin karo "Buku tangan kanggo tukang ngresiki."

2014. Siri Huvstedt karo "Jagad sing nggumunake."

2013. Chimamanda Ngozi Adichie karo Amerika.

2012. Zadie Smith karo "NW London".

2011. Elena Ferrante karo "Kanca sing apik banget."

2010. Herta Müller karo Dina iki aku luwih seneng ora golek dhewe.

2009. Hilary Mantel karo "Ing pengadilan serigala".

2008. Rosa Montero karo "Pandhuan kanggo nylametake jagad iki."

2007. Miranda Juli karo «Ora ana sing luwih saka kene tinimbang sampeyan.

2006. Alison Bedchel karo «Ngarep sing nyenengake: kulawarga tragisomik ».

2005. Anna Starobinets karo «Jaman sing angel ».

2004. Betlehem Gopegui karo «Sisih bantal sing adhem.

2003. Jhumpa Lahiri karo "Jeneng apik."

2002. Sweet Chacón karo «Swara turu ».

2001. Rebecca Solnit karo «Wanderlust ».

2000. Marjane Satrapi karo «Persepolis ».

1999. Amélie Nothomb karo «Stupor lan tremor ».

1998. Lorrie Moore karo «Manuk Amerika ».

1997. Svetlana Aleksievich kanthi «Swara saka Chernobyl ».

1996. Helen Fielding karo "Buku harian Bridget Jones".

1995. Lydia Davis karo "Pungkasan crita".

1994. Alice Munro karo «Rahasia mbukak ».

1993. Annie Proulx karo "Nyambungake titik."

1992. Connie Willis karo «Kitab dina kiamat pungkasan ».

1991. Isabel Allende «Rencana tanpa wates.

1990. AS Byatt karo «Milik ".

1989. Amy Tan karo «Klub lintang apik ».

1988. Doris Lessing karo «Putra nomer gangsal ».

1987. Toni Morrison karo «Kinasih

1986. Ágota Kristof karo «Notebook gedhe ».

1985. Margaret Atwood kanthi «Crita babu ».

1984. Angela Carter karo «Wengi-wengi ing sirkus.

1983. Elfriede Jelinek karo «Pianis ".

1982. Anne Tyler karo «Rapat ing restoran ».

1981. Carme Riera karo «Sumber kanggo Domenico Guarini ».

1980. Audre Lorde karo "Diaries Kanker".

1979. Nadine Gordimer karo Putrine Burger.

1978. Fran Lebowitz karo "Metropolitan life".

1977. Ama Ata Aidoo, kanthi «Sedulur pooper partai kita.

1976. Christa Wolf, kanthi «Acara bocah ».

1975. Gloria Fuertes karo «Bisa rampung ».

1974. Elsa Morante, karo «Sejarah ".

1973. Iris Murdoch, kanthi «Pangeran ireng.

1972. Eudora Welty karo "Putri optimis."

1971. Elena Poniatowska karo «Wengi Tlatelolco».

1970. Joan Didion karo «Nalika game teka.

1969. Maya Angelou karo "Aku ngerti kenapa manuk kurungan nembang."

1968. Ursula K. Le Guin karo "Penyihir saka Earthsea."

1967. Joyce Carol Oates karo "Taman sing nyenengake bumi"

1966. Jean Rhys karo "Segara Sargasso amba".

1965. Flannery O'Connor karo "Kabeh sing munggah kudu melu."

1964. Edna O'Brien karo Bocah wedok sing seneng bebojoan

1963. Elena Garro karo "Kenangan masa depan"

1962. Mercé Rodoreda karo "Alun-alun berlian."

1961. Natalia Ginzburg karo "Tembung wengi".

1960. Harper Lee karo "Pateni nightingale."

1959. Ana María Matute karo «Memori dhisik ».

1958. Muriel Spark karo Memento Mori.

1957. Carmen Martín Gaite karo «Antarane langsir ».

1956. Alejandra Pizarnik karo "Kesucian pungkasan."

1955. Maria Zambrano karo "Manungsa lan gaib".

1954. Simone de Beauvoir karo Mandarin.

1953. Barbara Pym karo "Jane lan Prudence."

1952. Wisława Szymborska karo "Pramila kita urip."

1951. Marguerite Yourcenar karo "Kenangan Adriano".

1950. Patricia Highsmith karo Wong asing ing sepur.

1949. Shirley Jackson karo "Lotre lan crita liyane."

1948. Silvina Ocampo karo "Autobiografi Irene".

1947. Nelly Sachs karo "Ing papan dununge pati."

1946. Kate O'Brien karo Sing wadon.

1945. Rosa Chacel karo "Kenangan Leticia Valle".

1944. Carmen Laforet karo "Mboten".

1943. Clarice Lispector karo "Cedhak karo ati sing liar."

1942. María Teresa León karo Sampeyan bakal mati adoh.

1941. Ivy Compton-Burnett karo "Bapak lan putra".

1940. Carson McCullers karo "Ati iku mburu kesepian."

1939. Agatha Christie, karo "Sepuluh ireng cilik."

1938. Gabriela Mistral, kanthi «Tala ».

1937. Grazia Deledda, kanthi «Cosima ».

1936. Ernestina de Champourcín, kanthi «Lagu tanpa guna ».

1935. Nancy Mitford, kanthi «Perebutan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.