Metamorfosis

Metamorfosis.

Metamorfosis.

Metamorfosis (Transformasi - judhul asli ing basa Jerman) minangka salah sawijining crita sing paling misuwur dening panulis Franz Kafka. Nyritakake Gregorio Samsa, sawijining saudagar enom sing tangi ing sawijining dina banjur malih dadi serangga aneh. Sanajan katon anyar, protagonis nyoba bali menyang urip normal, amarga dheweke ngrasakake tekanan dadi pencari dana finansial kanggo kulawargane.

Iki minangka karya kanthi kabeh karakteristik sing diarani "crita Kafkaesque". Ing antarane, paraga utama kacilakan ing kahanan sing nyusahake, nyebabake lan mati. Padha, Metamorfosis Iki nduweni fitur otobiografi sing nyata amarga pendekatane masalah kayata isolasi, penolakan, claustrophobia lan penyakit.

Babagan panganggit, Franz Kafka

Franz Kafka lair tanggal 3 Juli 1883, ing Prague, dadi kulawarga sugih sing kalebu minoritas Yahudi sing basa Jerman. Kaloro sedulur lanang lanang sing lanang tilar donya nalika isih cilik. Umume urip karo kulawarga, cedhak karo mbakyune Elli, Valli lan Otla. Dheweke ora nate omah-omah, sanajan wis tunangan kaping pindho.

Dheweke sinau babagan hukum ing Universitas Prague lan kerja ing perusahaan asuransi umum antara taun 1908 lan 1917. Dheweke kudu mandheg jabatane amarga tuberkulosis. Sawise rong upaya pemulihan ing jejere Lake Parda lan Meramo, dheweke kudu mlebu sanatorium Kierling (Austria) ing taun 1920. Ing kana dheweke tilar donya tanggal 3 Juni 1924.

Pengaruh, gaya lan tema sastra

Pengaruh sastra utama yaiku Henrik Ibsen, Baruch Spinoza, Nietzsche, Søren Kierkegaard, Gustave Flaubert, Friedrich Hebbel, lan Adalbert Stifter. Kajaba iku, Franz Kafka dianggep minangka ekspresionis lan panganggit surealis. Crita kasebut nuduhake campuran ironi, alam, ilusi lan kasunyatan sing nyata, ing tengah lingkungan sing clahustrophobic, badai lan memedi.

Salajengipun, karya Kafka disensor nalika sosialis Cekoslowakia amarga warisane Ibrani, Dheweke malah dijenengi "reaksi". Miturut Max Brod (biografi lan kanca), argumen Kafka akeh pengalaman otobiografi. Mula, nolak bapak, jadwal kerja, tresnane, kasepen lan lelara, minangka tema umum.

Matur suwun karo Max Brod

Franz Kafka njaluk Max Brod supaya ngrusak kabeh tulisane sawise seda. Nanging, Brod nggawe sebaliknya, dheweke nerbitake. Antarane judhul anumerta pisanan yaiku Proses iki (1925), Bèntèng (1926) lan Amerika (1927). Kanthi misuwur sing wis dingerteni, masarakat wiwit seneng karo karya Kafka liyane.

Mengko, dheweke muncul Temboke cina (1931), Buku harian (1937), Huruf kanggo Milena (1952) lan Huruf kanggo Felice (1957). Saiki, dheweke dianggep minangka salah sawijining panulis sing paling apik ing literatur Jerman, uga salah sawijining panulis sing paling berpengaruh lan inovatif ing abad kaping-XNUMX. Lan ya, kaya sing hebat liyane, pangenalan teka sawise seda.

Franz Kafka.

Franz Kafka.

Karya diterbitake nalika urip

  • Semedi (Betrachtung, 1913).
  • Ukara (Das urteil, 1913).
  • Metamorfosis (Transformasi, 1916).
  • Surat kanggo bapak (Ringkesan den Vater, 1919).
  • Ing koloni penal (Ing der Strafkolonie, 1919).
  • Dokter deso (Ein Landarzt, 1919).
  • Artis keluwen (a Hungerküsntler, 1924).

Sinopsis saka Metamorfosis

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Metamorfosis

Transformasi kasebut

Crita kasebut diwiwiti kanthi metamorfosis Gregorio Samsa, wong sing dadi pedagang, dadi monster sing katon kaya kecoa lan kumbang. Dheweke kepengin bali kegiyatan saben dinane. Nanging dheweke mengko ngerti yen dheweke luwih dhisik kudu sinau babagan cara muter kanthi tampilan anyar lan apa sing disenengi.

Ngadhepi kahanan sing ora dikarepake, adhine masrahake awake dhewe kanggo menehi panganan lan ngresiki kamare. Nalika pirang-pirang dina, Gregorio rumangsa saya pisah karo kulawargane lan polahe wis beda. Dheweke kepenak ndhelik ing ngisor kursi tangan lan seneng ngrungokake pacelathon ing ruangan sing cedhak.

Resistensi kanggo ngganti

Anggota kulawarga Samsa rumangsa ora nyaman banget ing konteks sing anyar, amarga Gregorio minangka siji-sijine dhukungan finansial. Akibate, dheweke dipeksa nyuda biaya lan ora menehi gaweyan marang pembantu rumah tangga. Adhine - kanthi senenge bapake, sing ngindhari masalah kasebut lan nglarang ibune teka nemoni dheweke - mula ora nggatekake Gregorio.

Alangan

Samsa kepeksa golek cara liya kanggo nyukupi awake dhewe lan nampa telung wong nyewa ing omahé. Nanging strategi kasebut ora bisa digunakake amarga ing sawijining dina Gregorio metu saka kamare ngrayu karo melodi biola sing dimainake mbakyune kanggo para pengunjung. Iki, nalika ndeleng monster kasebut mlayu saka papan kasebut tanpa mbayar sepeser.

Mesthine, Gregorio lan kulawargane mikir manawa solusi sing paling apik yaiku ngilangake monster kasebut. Mula, Gregorio meneng wae ing kamare; pembantu wanita ketemu dheweke mati dina esuke. Nalika anggota kulawargane rumangsa sedhih, rasa lega luwih gedhe. Pungkasane, Samsa mutusake metu lan miwiti urip anyar.

Análisis

Pati Gregorio disebabake amarga ana rong prastawa. Kaping pisanan, Gregorio ngrungokake cara dheweke diremehake dening sedulur liyane lan prawan kasebut. Banjur, protagonis kasebut ngalami depresi sing jero banget, dheweke ora pengin terus urip. Kapindho, bapake mbuwang apel ing punggung nalika muncul ing ruang makan.

Sisa saka woh kasebut bosok lan nginfeksi awake serangga ala Gregorio. Kajaba iku, ora ana sing pengin melu utawa ngrawat dheweke maneh. Mula, pati iku mung pungkasane sing bisa ditindakake. Kanthi cara iki, Kafka mbabarake macem-macem tema babagan sipat egois, minat, kejem lan oportunis saka manungsa.

Kutipan Franz Kafka.

Kutipan Franz Kafka.

Pesen implisit ing Metamorfosis

Kafka mbabarake kanthi jelas kepiye masarakat ngrusak wong sing beda karo liyane. Ora dadi masalah manawa ana individu sing migunani kanggo kulawarga lan komunitas sampeyan, ora relevan manawa dheweke dadi pekerja solidaritas. Kabeh sifat kasebut dikepungake dening Gregorio, sing nduweni rasa tanggung jawab nyebabake dheweke prihatin banget karo sing cedhak karo dheweke (sanajan kahanane ora aman).

Malah protagonis nganggep mbayar utang sing digawe kanthi gaya urip wong tuwane. Nanging - ing pertunjukan tanpa pikir sing nyengsemake - Samsa ora duwe solidaritas sethithik kanthi owah-owahan Gregorio. Luwih, dheweke sambat amarga kudu kerja.

Panulis takon manawa ana sejatine kuwalitas sing ngidentifikasi kita minangka "kamanungsan" lan apa sing beda karo kewan., lan bakal dingerteni apa sejatine kita urip miturut kapinterane dhewe. Teks kasebut isih menehi atusan interpretasi, nanging, kabukten bisa nyebabake akeh kesalahan masyarakat.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Panjelasan buku sing apik banget, aku luwih seneng maca. Kafka mesthi dadi salah sawijining penulis favoritku wiwit aku maca Proses lan Amerika, pancen dadi kabegjan yen wis ngandelake Brod supaya warisan literatur tetep urip.
    - Gustavo Woltmann.