Buku memoir geisha

Kenangan saka Geisha

El Memoir buku geisha sukses banget nalika penulis nerbitake, nganti tetep dadi salah sawijining buku sing paling larang sajrone rong taun, sawetara buku sing wis sukses.

Akeh wong sing maca lan gumun karo sawetara praktik sing ditindakake karo bocah-bocah wadon lan cara kerja ing profesi kasebut, dadi kontroversial, utamane amarga wong sing paling dipercaya nulis karya kasebut. Nanging apa sing sampeyan ngerti babagan buku Memoirs of a Geisha? Sabanjure, kita bakal ngobrol babagan dheweke lan kabeh sing bisa ditemokake.

Apa ta buku Memoirs of a Geisha?

Apa ta buku Memoirs of a Geisha?

Babagan pisanan sing kudu sampeyan ngerteni babagan buku Memoirs of a Geisha yaiku novel sejarah. Ing njerone kedadeyan nyata dicritakake, nanging sekaligus fiktif. Lan iku panulis, Arthur Golden, riset luwih saka limang taun wawancara karo geishas sing beda-beda, sawetara sing diwenehi dokumentasi luwih akeh tinimbang liyane. Mula, dheweke nggawe crita fiksi adhedhasar kahanan sing bisa uga nyata, disedhiyakake ing Kyoto sadurunge pecah Perang Dunia II.

Ing novel pengarang ngenalake kita karo Chiyo, bocah wadon sing katon apik banget. Dheweke urip karo kulawarga ing Yoroido lan duwe adhine. Masalahe yaiku, yen ibune lara, bapak ora bisa ngrawat bocah-bocah wadon, lan pungkasane adol menyang pengusaha lokal.

Chiyo percaya yen dheweke wis diadopsi, nanging ora suwe dheweke ngerti yen dheweke dudu lan digawa menyang omah geisha ing Kyoto, ing sangisoré pengawasan Ibu. Ing kana, dheweke wiwit dadi abdi sing nuruti prentahe Hatsumomo lan, yen wis entuk wektu, sekolah menyang geisha.

Nanging, Hatsumomo ndeleng dheweke minangka saingan, lan nyoba nyingkirake dheweke kanthi cara apa wae supaya dheweke ora dadi geisha. Nanging corak nasib nggawe Chiyo dadi magang Mameha, geisha sing paling sukses Gion, lan iki nyiyapake dheweke dadi geisha sing paling apik. Kanggo nindakake iki, dheweke miwiti kanthi ngganti jeneng dadi Sayuri.

Kita ora bakal nyritakake luwih akeh babagan plot kasebut, nanging sampeyan kudu eling yen crita Chiyo cukup angel ing sawetara wacana lan sing nggawe pamaca seneng-seneng nalika ketemu.

Apa karakter ing Memoirs a Geisha

Apa karakter ing Memoirs a Geisha

Sanajan kasunyatan manawa buku Memoirs of a Geisha dicritakake kaya dene buku harian, sejatine ana macem-macem karakter sing kudu digatekake. Sing utama yaiku:

  • Chiyo. Dheweke minangka protagonis sing ora dibantah, karakter sing katon berkembang ing sejarah.
  • Hatsumomo. Saingan Chiyo. Dheweke ayu banget lan sukses banget, nanging rasa sengit, butarepan lan bangga bisa nggawe dheweke mblokir rencana supaya ora ana sing dadi luhur.
  • Waluh Dheweke minangka kanca pertama Chiyo nalika tekan omah geisyah. Dheweke sukses banget sajrone wektu sing cendhak, dibantu karo Hatsumomo supaya dheweke adoh saka Chiyo.
  • Mameha. Dheweke minangka geisha liyane, sing paling apik ing kabupaten kasebut, lan uga duwe kamardikan dhewe kanthi duwe danna sing mbayar biaya (wong sing mbayar dheweke).
  • Presiden Jenenge yaiku Iwamura Ken lan dheweke wis nemoni pirang-pirang pertemuan karo Chiyo. Kanggo dheweke, dheweke dadi sebab dadi geisha.
  • Umum Tottori. Iki minangka danna pertama Chiyo (Sayuri).

Bukune kontroversial kaya ngono

Memoirs of a Geisha minangka buku sing nuduhake, tanpa anaesthesia, urip bocah wadon wiwit kulawarga "adol" dheweke nganti dheweke dadi geisha. Nanging, iki dudu fiksi, nanging sejatine adhedhasar pengalaman sing diceritakake sawetara wanita marang panganggite, Arthur Golden. Salah sawijine, Mineko Iwasaki, yaiku sing paling akeh ngidentifikasi novel kasebut, lan amarga saka iku, sawise diterbitake, dheweke ngritik amarga wis nglanggar kontrak penulis (miturut Iwasaki, dheweke njamin anonimitas total, amarga amarga ana kode kasepen ing antarane para geishas lan nerak minangka pelanggaran gedhe).

Uga, ing tembung Iwasaki, buku Memoirs of a Geisha negesake manawa geisyah mung pelacur kelas ndhuwur, nalika nyatane ora. Uga ora bener yen wong tuwa Iwasaki adol dheweke menyang geisha utawa prawan kasebut dilelang menyang wong sing paling dhuwur.

Konfrontasi kasebut diselesaikan kanthi perjanjian non-yudisial antara penulis lan geisha kanggo jumlah dhuwit sing ora dibeberke.

Apa ana buku maneh mengko?

Ana buku sing padha karo Memoirs of a Geisha, nanging ora minangka bagean liya saka buku iki. Saiki, sawise tuntutan hukum sing dialami Mineko Iwasaki, dheweke nerbitake buku, otobiografi ing ngendi dheweke nyritakake babagan sejatine geisha. Judhulé yaiku Life of a Geisha lan diterbitake ing taun 2004.

Film adaptasi Memoirs of a Geisha

Film adaptasi Memoirs of a Geisha

Sampeyan kudu ngerti manawa buku kasebut, sawise sukses ing penjualan, dadi target akeh perusahaan produksi sing pengin nggawa menyang layar lebar. Lan dheweke sukses.

Adaptasi buku, sing judhule padha, nggambarake bagean sing diceritakake ing buku kasebut, sanajan ora kabeh, lan ngganti sawetara fragmen babagan crita nyata. Contone, salah sawijining adegan paling dramatis ing film kasebut nyebabake kobongan, nalika kamare Sayuri ngobong sawise padu karo Hatsumomo lan dheweke ora seneng sawise iki. Ing buku kasebut, musim gugur luwih alon, lan mung pungkasane Mameha lan Sayuri menehi dorongan pungkasan, nyebabake dheweke dadi pelacur (ing film dheweke mung ilang).

Nanging, iki uga sukses banget lan nggawe buku kasebut dadi pedagang paling dhuwur maneh.

Amarga iku, kita menehi saran supaya maca buku amarga menehi sesanti, kadang-kadang beda banget karo sing wis ditonton ing televisi (utawa ing bioskop).

Apa sampeyan wis maca Memoir buku Geisha? Apa sampeyan mikir babagan iki? Kita bakal seneng ngrungokake pendapat sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.