Mari Carmen Copete. Wawancara karo penulis The mimetic city

Fotografi: Mari Carmen Copete, profil IG penulis.

Mari Carmen Copete Dheweke saka Tarrasa, nanging manggon ing sawijining kutha ing Castellón. Dheweke wis duwe papat novel ing pasar lan miwiti nerbitake dhewe. Sing terakhir judule Kutha mimetik, ing ngendi dheweke nyampurake penyelidikan polisi karo fiksi ilmiah lan teror. En yaiku Interview Dheweke ngandhani babagan dheweke lan topik liyane. Matur nuwun sanget wektu lan kabecikan kanggo nulungi aku.

Mari Carmen Copete - Wawancara

  • Saiki KASUSUSTRAN: Novel paling anyar sampeyan judhul Kutha mimetik. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?

Mari Carmen Copete: En Kutha mimetik Aku crita a dadi alien kang emulates Panggonan ngendi iku dumunung (ing kasus iki, Valencia), kang uga dadi lokasi. Eduardo, protagonis, kudu ngatasi seri saka angkara cyclical related kanggo Kutha lan karo atraksi itinerant tartamtu sing ndharat ing pameran Valencia kaping pindho saben taun. 

Ide kasebut pancen muncul dhewe, sanajan ora ana hubungane karo versi final. Ing kuman kasebut Eduardo ora ana lan protagonis loro bocah sing pengin seneng-seneng ing atraksi utama pameran: Contemplate a pati.

  • AL: Lan sampeyan wis menangaké XNUMXnd Short Novel Award El Proceso kanggo Myiasis. Nalika sampeyan nerbitake lan apa sing kita temokake?

PKS: Ya, aku seneng banget kanggo kasunyatan kasebut, lan bangga banget. Iki bubar didol, tanggal 18 April. Iki minangka crita medeni, sing tema utama yaiku "dokumen sing ditemokake". Plot revolves watara sing, bab file video sing ndadekake paraga protagonis nemokake anane a dadi primitif lan saka a sekte okultis Kabeh sing, dumunung ing ara-ara samun saka Taverns, panggonan sing luar biasa.

  • AL: Apa sampeyan bisa ngelingi salah sawijining wacan pisanan sampeyan? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

MCC: Mwacan kang kawitan padha kumpulan saka Ngipi elek, saka RL Stine, saga saka Wawancara karo vampir lan kumpulan crita Poe.
Aku nulis crita pisanan ing sekolah, kanggo kelas basa. Was a crita medeni karo kang aku entuk 10 lan komentar luar biasa saka guru. Aku bakal tansah ngelingi wayahe, iku khusus banget.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

PKS: Aku duwe sawetara. Saiki, aku pancene ngujo Santiago dibebasake lan aku sinau akeh saka penulis kaya File Gemma y Daria Pietrzak. Yen aku menyang klasik: poe, Lovecraft, Arthur Machen, Victor Hugo, antara liya.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

MCC: CNgerti, aku ora ngerti ... akeh karakter favoritku sing jahat lan kapan kita pengin ketemu wong sing kaya ngono? LOL! Minangka kanggo nggawe, Aku kaget karo karakter utama saka Omah ing mburi Needdles Street, amarga dheweke duwe proyek gedhe ing mburine.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

MCC: Cadat, macem-macem kapan Aku nulisAku seneng nindakake karo a warung lan ngrungokake musik. Aku duwe dhaptar musik tartamtu kanggo adegan plot tartamtu. Aku uga seneng duwe sawetara mbukak kamus, Foto saka lokasi lan Google Maps. Ing wektu saka Lear, adat urip: tuwung saka warung gemerlap.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

MCC: ASadurunge, wayahe sing paling disenengi yaiku sore, ing kantor cilik sing aku duwe. Saiki, kahanan urip wis nuntun aku nulis ngendi aku bisa lan nalika aku bisa.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

MCC: Me seneng thriller lan novel noir.

  • Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

MCC: JMung wingi aku miwiti Kembang kanggo bocah wadon sing wis mati, saka Segara Goizueta. Lan aku miwiti rong proyek. Pisanan, kang, yen kabeh dadi apik, bakal weruh cahya dina taun sabanjuré, wis akèh novel ireng. Sing nomer loro yaiku teror negara lan isih ing negara primitif banget.

  • AL: Miturut sampeyan, kepiye pemandangan penerbitan lan apa sing mutusake sampeyan nyoba nerbitake?

MCC: CAku yakin, saiki, jagad penerbitan luwih kompetitif tinimbang sadurunge lan pandemi ora mbantu. Ana krisis nang endi wae, lan aku ngira sing house Publishing kudu milih banget sing lan apa totohan ing. Sing apik yaiku penerbit muncul sing bakal milih swara anyar. Aku wis begja banget kanggo nemokake Obscura, sing padha dipercaya karya sandi. Aku uga wis luck gedhe karo myiasis. 

Nalika aku mutusaké kanggo ngirim manuskrip saka Kutha mimetik, Aku panginten crita pas tema Obscura. Aku panginten aku wis boten kelangan dening nyoba. Y Aku nindakake kanthi apik.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

PKS: Fiku angel ing wiwitan, nalika ora pati ngerti apa sing kedadeyan. Mengko, perkara liyane rumit, nanging, mesthi, aku wis entuk akeh pengalaman lan gagasan brutal sing aku pengin aplikasi ing proyek dystopia sing aku miwiti sawetara wektu kepungkur lan aku wis nilar. 


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.