Waca Unamuno kanggo sinau dadi bapak sing apik

Miguel_de_Unamuno_Meurisse_c_1925_550

Foto dening Miguel de Unamuno.

Pendhidhikan bocah ora mesthi gampang. Akeh wong tuwa sing bakal setuju, sanajan duwe akeh informasi saka psikolog utawa pedagogues, Nalika nerangake saran kasebut, teori ora mesthi diadaptasi kanthi bener karo praktik.

Ana akeh manual nanging ana kalane literatur bisa mulang kanthi cetha kepiye cara tumindak utawa ora tumindak sadurunge wong tuwa.

Salah sawijining buku sing kudu dianggep apik banget  pandhuan pedagogi yaiku: “Amor y Pedagogía” dening Miguel de Unamuno. Novel iki nggambarake marang kita babagan plot sing ora bisa ditindakake bapak karo anak-anake.

Plot buku kasebut kalebu wong lanang, Don Avito, sing ngaku nuwuhake jenius. Kanggo iki, dheweke malah milih wanita tartamtu sing ngidini dheweke nggayuh tujuan kasebut. Sanajan pungkasane dheweke tresna karo wanita liya, María, lan duwe anak karo dheweke, idhe adhedhasar kasunyatan manawa para jenius bisa digawe lan kesempurnaan bisa ditindakake.

Kanthi konsepsi iki ndhidhik putrane, Apolodoro, ing kabeh sing dipercaya perlu kanggo nggayuh tujuane, mula misahake dheweke saka hak dadi bocah. Mula, supaya ora kontak apa wae sing bisa ngganggu pendhidhikan. Dheweke malah nganti watesan nolak tresno saka ibune supaya bisa nyegah kekirangan sentimental ing mangsa ngarep.

"Cinta lan pedagogi" isih dadi gegayuhan karo kekarepane wong tuwa karo anake. Fenomena sing ing skala liyane, bola-bali asring diulang nalika bocah ditarik tumindak, sinau miturut disiplin utawa melu kegiyatan tartamtu sing ora dikarepake. Mung amarga wong tuwa nganggep migunani tumrap tuwuh lan pangembangane.

Pungkasane, pungkasane dadi wong diwasa sing percaya apa sing paling apik kanggo bocah kasebut tanpa dipikirake apa sing dikarepake utawa ora. Don Avito pengin putrane dadi jenius liwat sinau agresif. Tujuane, kanthi logis, yaiku nggawe kabecikan marang Apolodoro, nanging pungkasane dheweke ora bisa nggawe jenius nanging wong ala.

Amarga iku, aku mikir minangka novel sing apik kanggo kabeh wong tuwa sing, kanthi tujuan paling apik ing jagad iki, Dheweke pengin anake dadi siji utawa liyane, nanging dheweke lali, kaya Don Avito, yen dheweke seneng banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   mrdifershinji ngandika

    Buku sing apik banget sing disenengi lan diwulang ... Aku ngajak sampeyan menyang blog review literatur un-libro-un-cafe.blogspot.com.co

bool (bener)