Lorena Franco. 11 pitakon kanggo panulis Ella Knows

Dina iki aku ngomong karo Lorraine Franco, panganggit lan aktris Barcelona sing produktif, nganggep ratu anyar sing diarani noir domestik. Wangsulanku kanggo 11 pitakon babagan dheweke buku favorit, karir, hobine, panganggit, proyek lan warta sing wis direncanakake. Saka kene aku matur nuwun amarga sampeyan melu partisipasi lan wektu sing ngentekake.

  1. Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca?

Aku ora ngelingi persis sing pertama, sanajan aku wis maca akeh saka omah penerbitan El Barco de Vapor, yaiku sing diwiwiti. Lan uga sing saka Esther lan donyane, Pangeran cilik...

  1. Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Wiwitane dheweke nulis crita. Crita cekak, lamunan... nanging minangka crita kaping pisanan, kanthi mbukak babagan nulis, kedadeyan ing taun 2008 karo Crita saka rong jiwa, sing bisa ditemokake ing Amazon, sanajan dak kira gaya nulisku wis akeh owah wiwit iku.

  1. Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

Penangkap ing ryedening JD Salinger. Suwe-suwe dadi salah sawijining buku favoritku lan aku gumun amarga kepiye bisa nggambarake intine terus-terusan remaja (ing kasus iki taun 40-an), kanthi kesalahan lan kekurangane, lan narasi wong pisanan sing ndadekake luwih nyata, kanthi ngrampungake sejarah lan kedadeyan. Rasa kesepian, salah paham, keraguan, kontradiksi, refleksi lan, utamane, cara nyritakake, duweni pengaruh marang cara ngerteni literatur lan uga kanggo aku nalika semana.

  1. Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

Aku duwe sawetara Panulis favorit, beda banget karo narasi lan subyek liyane, nanging dheweke wis bisa nggawe aku maca saben judhul sing wis dirilis lan, ing kasus sing saiki digunakake.

JD Salinger, Thomas Mann, Vivian Gornick, Margaret Atwood, Joël Dicker, Ernest Hemingway, BA Paris, Liane Moriarty… Dhaptare mesthi ora ana enteke.

  1. Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

Saiki, aku dadi novel anyar, Marcus Goldman, panulis saka Bebener babagan kasus Harry Quebertdening Joël Dicker. Sanajan minangka panulis, aku biasane nyelehake sepatu wanita, nanging aku seneng urip sing diduweni Marcus ing fiksi; karismatik lan nyata, bisa diakses lan ora bisa dipikolehi sekaligus. Dheweke kayane dadi watak apik kanggo aku.

  1. Apa mania babagan nulis utawa maca?

Ora akeh, tenan. Nalika nulis, yen ora nindakake ing njobo, aku kudu Jendhela ngarep lan nggawe bisu. Ndhuwur kabeh bisu lan dosis sing apik kanggo kafein. Aku ora duwe hobi kanggo diwaca; Aku maca ing endi wae, lungguh, ngadeg, ing omah, ing kereta bawah tanah, kanthi swara tanpa swara ...

  1. Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

Wayahe favoritku kanggo nulis yaiku dening esuk lan sawetara jam ing awan / sore, saenipun ing omah. On mi kantor ing kana aku dadi fokus lan golek inspirasi. Kanggo maca, kapan wae, sanajan biasane daklakokake ing wayah awan / sore.

  1. Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panganggit?

Ora ana sing khusus, sing sejatine. Panulis klasik lan saiki wis mengaruhi aku. Aku mikir kaya ngono Penangkap ing rye isih ana ing aku, lan bab sawetara penulis, referensi ing novel kriminal kayata Agatha Christie utawa Mary Clark Higgins nggawe aku ngerti kepiye aku seneng lan nyedhot misteri kasebut, nalika maca lan nalika miwiti nggawe crita lan nulis . Dina iki aku kurang pengaruhe, Aku luwih seneng nggawe naluri sawise "eksperimen" akeh lan macem-macem jinis, lan aku wis nemokake gayane dhewe minangka panulis.

  1. Genre favorit sampeyan?

Sing dak tulis. Pakaryan ing Amazon karo karya ing publikasi dibedakake karo rong jinis, yen ora seneng, ora bakal bisa digunakake. Aku kesengsem karo tema lelungan wektu, narasi kontemporer lan romantis, nanging ora kabeh fokus ing kisah cinta. Lan, ing sisih liyane, ing thriller psikologis, novel lan misteri angkara, sing dak tulis kanggo penerbit lan internasional, saiki nganggo Sphere buku. Ing wulan Februari 2019, meh rong taun sawise Dheweke ngerti (Ediciones B) teka thriller anyar.

  1. Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

Aku wis rampung maca Panganten wanita gipsi dening Carmen Mola lan saiki aku bakal miwiti maca Pungkasan, atidening Margaret Atwood.

Aku nggarap macem-macem crita, nggarap editing novel wis ditulis kanthi tema lelungan ing wektu lan narasi kontemporer liyane kanggo nerbitake Amazon ing taun iki lan sabanjure, lan, ing sisih liyane, nyiyapake a thriller anyar lan karo ide liyane sing macet banget.

  1. Miturut sampeyan, kepiye adegan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

Akses menyang adegan penerbitan wis mesthi Komplek, ana luwih akeh panulis tinimbang sing maca. Nanging, saiki penulis duwe outlet liyane kayata penerbitan mandhiri ing platform sing kuat kaya Amazon, lan kanthi kemungkinan bisa nggayuh pamaca ing saindenging jagad lan crita iki ora tetep dikunci ing laci. Ing kasusku nAku ora nate nggoleki penerbit utawa ngirim naskah, aku ora prelu ngadhepi "ora" sing diwedeni, amarga aku seneng karo topik terbitan awake dhewe Lan, nyatane, aku seneng banget mula aku nggabungake cara nerbitake siji novel utawa liyane miturut jinis. Ya tenan, Aku ngajak kabeh panulis, crita-crita hebat sing ora bisa ditolak penerbit, nyoba lan aja nyerah. Ora ana sing mokal. Muga-muga ana, kayata kabeh perkara ing urip. Aku wis ndeleng.

Babagan Lorena Franco


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Susana ngandika

    Wawancara sing apik. Aku wis maca pirang-pirang buku saka penulis iki amarga sadurunge aku wis ngerti aspeke dadi aktris lan kepengin ngerti kepiye nulis. Kabeh buku sing wis dakwaca aku seneng banget. Aku mikir dheweke duwe gaya sing apik, beda lan saiki, lan masa depan sastra sing apik.