Kompetisi sastra nasional wulan Mei

Sayembara sastra nasional

Kaya sing kita ngerteni manawa uga akeh panulis ing antarane para pamiarsa, kita menehi rong artikel sing mesthi cocog kanggo sampeyan: "Kompetisi sastra nasional wulan Mei", iki padha, lan "Kompetisi sastra internasional ing wulan Mei", sing bakal dadi jejere iki.

Aja lali nelpon!

II ZAMORA BOOK Contest FAIC MICRorrELATE 2015

  • Jenis Kelamin: Crita
  • Hadiah:  € 200 kanggo toko buku ing Zamora, akeh buku lan penerbitan
  • Mbukak menyang: Wiwit 8 taun
  • Entitas sing ngatur:  Departemen Budaya Dewan Kutha Zamora, kanthi kolaborasi karo Asosiasi Perpustakaan Zamora (AZAL) lan Perpustakaan Umum Negara ing Zamora
  • Negara entitas sing nelpon: España
  • Tanggal tutup: 07/05/2015 (esuk)

Bases

Karya kasebut bakal duwe tema gratis, ditulis nganggo basa Spanyol lan ukara "buku uripku" kudu ditampilake ing crita kasebut.

Karya sing ditulis tangan ora bakal ditampa.

Kontes kasebut nduweni 3 kategori:

  • Bocah-bocah umur 8 nganti 12 taun.
  • Para mudha wiwit umur 13 nganti 17 taun.
  • Wong diwasa, wiwit umur 18 taun.

La dawane saben crita mikro iku bakal dadi saka 200 tembung maksimal, judhul aside.

Karya sing ditampilake tanpa mriksa kahanan kasebut bakal didiskualifikasi dening juri.

Crita kanthi kesalahan éjaan utawa sing nglanggar drajate pihak katelu utawa sing ngemot komentar sing nyinggung utawa ora sopan bakal dibuang kanthi otomatis. Kualitas literatur bakal dihargai.

Karya kasebut kudu asli lan ora diterbitake lan mesthine ora dianugerahi ing kontes liyane. Tanggung jawab plagiarisme sing potensial bakal cocog karo penulis saben crita.

Panulis crita mikro sing dianugerahi lan dipilih menehi hak kanggo ngluncurake para panitia

Kanggo njamin kerahasiaan lan anonimitas karya kasebut, presentasi asli bakal ditindakake ing Asosiasi Perpustakaan Zamorana (AZAL), sing ana ing Plaza de Alemania nº 1, wiwit jam 10 esuk nganti 14:00 sore, wiwit dina Senen nganti Jumuah , kaya ing ngisor iki:

Karya kasebut bakal dilebokake ing amplop sing ditutup, sing bakal kasebut amplop utama ing sisih njaba sing kudu ditampilake II Contest of Micro-crita Book Fair 2015, kategori sing ditampilake (Anak, Pemuda utawa Wong diwasa) lan semboyan utawa jeneng samaran.

Ing amplop sing disegel liyane, informasi sing padha karo amplop utama kudu katon ing sisih njaba. Lan ing njero, data pribadi penulis (jeneng, umur, alamat lan nomer telpon kontak), uga wewenang bapak, ibu utawa wali kanggo bocah cilik bakal dilebokake.

Wong sing nglumpukake loro amplop ing markas AZAL kudu verifikasi umur panganggit saben crita, supaya kalebu loro amplop kasebut ing kategori umur sing cocog.

Penyelenggara bakal milih juri, kalebu toko buku lan pustakawan, sing bakal milih 30 crita paling apik, 10 saka saben kategori lan bakal milih hadiah pertama ing saben kategori.

El keputusan hakim, sing bakal dadi final, bakal diumumake nalika dibukak Pameran Buku Zamora, ing Plaza Viriato, dina Jumuah, 29 Mei 2015.

10 crita mikro sing dipilih saka saben kategori 3, total 30, bakal diterbitake ing buku sing bakal ditampilake nalika dibukak Pameran, menehi salinan kanggo saben wong sing dipilih, sing bakal maca crita sadurunge umum rawuh ing bukaan.

3 hadiah kasebut, siji kanggo saben kategori, bakal nampa 200 € ing toko buku Zamora sing melu pameran lan sakumpulan buku. Sing dipilih bakal nampa hadiah. Asosiasi Perpustakaan Zamorana njupuk kabeh hadiah.

PERTANDINGAN SASTRA ING FUNGIBLE 2015 

  • Jenis Kelamin: Crita lan novel
  • Hadiah: 9.000 euro lan edisi
  • Mbukak kanggo:  luwih saka 15 taun
  • Entitas sing ngatur: Dewan Kutha Alcobendas (Madrid)
  • Negara entitas sing nelpon: España
  • Tanggal tutup: 08/05/2015

Bases

Dewan Kutha Alcobendas ngumumake "Kontes Sastra EL FUNGIBLE" kanthi tujuan kanggo ngrangsang kreativitas sastra para pengarang berbahasa Spanyol ing saindenging jagad. Iki bakal digawe rong kategori: Kontes Crita Muda XXIV lan Kontes Novel Cekak VII.

Dheweke bisa melu ing Kontes Crita Muda XXIV kabeh wong enom wiwit umur 15 nganti 35 taun duwe karya asli lan durung diterbitake sing durung dianugerahi, utawa diterbitake kanthi lengkap utawa sebagean, sadurunge. Panulis tanggung jawab kanggo properti intelektual saka karya sing diwenehake kanggo penghargaan lan pengarange, uga ora dadi salinan utawa modifikasi karya wong liya. Pelanggaran basis iki bakal dadi tanggung jawab siji saka pelaku.

Dianggo bakal tema gratis, ditulis nganggo basa Spanyol lan dawa minimal 3 lan maksimal 10 kaca ukuran DIN A-4, spasi kaping pindho, kanthi font Arial 11 poin lan ditulis ing sisih siji.

  • Partisipasi Novel Cekak:

    - Kabeh wong sing umure luwih saka 18 taun kanthi karya asli lan durung diterbitake sing durung dianugerahi, utawa ora diterbitake kanthi lengkap utawa sebagean, bisa melu Kontes VI Short Novel. Panulis tanggung jawab kanggo properti intelektual saka karya sing diwenehake kanggo penghargaan lan pengarange, uga ora dadi salinan utawa modifikasi karya wong liya. Gagal tundhuk karo dhasar iki bakal dadi tanggung jawabe sing nerak.

    - Karya bakal saka tema gratis, ditulis nganggo basa Spanyol lan dawa minimal 45 lan maksimal 90 kaca, ukuran DIN A4, spasi kaping pindho, kanthi font Arial 11 poin lan ditulis ing sisih siji.

Karya-karya kasebut, sing ora bisa menehi tandha tangan utawa tandha sing menehi asal usul, kudu dikirim (yen dikirim liwat surat biasa) sing nyatakake ing njaba amplop modalitas sing dipertandingake: Crita utawa Novel. Pangiriman kasebut kudu diiringi amplop sing ditutup liyane, ing njaba katon istimewa judhul crita lan ing njero, data peserta: jeneng, jeneng kulawarga, alamat, nomer telpon, KTP, tanggal lahir lan alamat email.

Karya uga bisa dikirim liwat email. Ing kasus iki, kudu dikirim nganggo salinan karya, kanthi format pdf, ing pesen menyang arah elfungible@aytoalcobendas.org, ing endi "Subyek" katon istimewa modalitas lan judhul karya. Peserta uga kudu ngirim, lan kanggo saben karya, dokumen identifikasi pribadi grafis, nempelake file, mesthi ing pdf, sing jenenge Plica ditambah judhul karya, lan kalebu informasi pribadi lan kontak panganggit: jeneng, jeneng kulawarga, tanggal lahir, telpon lan alamat email.

Panganggit crita utawa novel kasebut bakal dianggep minangka wong sing katon kaya ngono, lan dheweke mung. Teks sing ditulis dening luwih saka siji wong ora bakal ditampa, uga amplop sing ditutup ora dilampirake (utawa, yen cocog, dokumen pdf kanthi kabeh data identifikasi).
Ing bocah cilik, pratelan sing ditandatangani dening wong tuwa utawa wali kudu dilampirake, nuduhake data pribadhi lan menehi wewenang partisipasi bocah cilik ing kontes kasebut.

Hadiah ing ngisor iki wis ditemtokake, sing bisa uga ora saingan karo wong sing padha:

  • Penghargaan Cerita Pendek Terbaik: 2.500 euros.
  • Penghargaan Novel Terbaik: 9.000 euros.
  • Runner-up kanggo Crita Finalis: 1.000 euros.
  • Hadiah Kedua kanggo Novel Finalis: 3.000 euros.

Hadiah kasebut bisa uga batal.

Karya-karya sing menang, uga karya finalis miturut kategori, bakal diterbitake ing buku sing diterbitake dening Dewan Kota Alcobendas. Panulis sing padha nemtokake Dhéwan Kutha, kanthi eksklusif lan kanthi kekuwatan kanggo milih pihak katelu, kanggo saindenging jagad lan sajrone jangka ukum maksimal sing ditemtokake, hak-hak reproduksi, distribusi lan terjemahan menyang kabeh basa crita , ing format buku, ing sembarang modhisi penerbitan. Dewan Kutha bisa nindakake edhisi sing bakal diputusake, kanthi minimal 1.000 lan maksimal 100.000 salinan. Ing babagan pemenang lan finalis, jumlah hadiah bakal dianggep minangka ganti rugi kanggo transfer hak sing digawe lan bakal dikenani pajak sing ditemtokake miturut ukum.

Penulis teks sing bakal diterbitake wajib mlebu kontrak nerbitake sing cocog, sing bakal kalebu eksploitasi sing paling jembar, miturut istilah kasebut. Yen kontrak kasebut ora ditandatangani kanthi alesan apa wae, isi basis kasebut bakal dianggep minangka kontrak transfer hak antarane Dewan Kutha lan penulis.

Maksimum rong karya saben penulis bisa dikirim. Pemenang kontes sadurunge saka kontes ora bakal melu kontes iki.

Juri bakal digawe saka rong panulis kanthi reputasi sing wis kabukten. Komposisine ora bakal diumumake nganti dina sing padha dianugerahi penghargaan.

El keputusan hakim Bakal final lan bakal digawe publik ing wulan September 2015, kanthi cadangan manawa entitas pengelola kanggo ngowahi tanggal kasebut miturut kenyamanan. Peserta setuju manawa jenenge lan gambar bakal digunakake ing publisitas kanggo promosi iki.

Partisipasi ing kontes iki tegese kabeh nampa keputusan juri, uga basis, para panitia duwe hak kanggo napsirake.

LITERATUR CONTEST V CENTENARY SANTA TERESA DE JESÚS 

  • Jenis Kelamin:  Puisi lan crita
  • Hadiah:  500 euro lan diploma
  • Mbukak kanggo:  ora ana larangan
  • Entitas sing ngatur: Universitas Katolik Avila, CEU San Pablo, CEU Kardenal Herrera, CEU Abat Oliba, Universitas Katolik Valencia, Francisco de Vitoria lan San Jorge de Zaragoza
  • Negara entitas sing nelpon: España
  • Tanggal tutup: 15/05/2015

Bases

www.congresosantateresa2015.es

Universitas Katolik Ávila, CEU San Pablo, CEU Kardenal Herrera, CEU Abat Oliba, Universitas Católica de Valencia, Francisco de Vitoria, lan San Jorge de Zaragoza nganakake sayembara Sastra (puisi lan crita) nalika ana kongres antar komunitas "Santa Teresa de Jesus, Guru Urip ", sing dirayakake nalika V Centenary kelairan Santo Teresa Yesus.

Makalah kasebut kudu diilhami dening salah siji saka patang blok tematik ing kongres.

1. Sampeyan bisa melu ana penulis tulisan asli lan ora diterbitake lan ora dikirim menyang penghargaan liyane ing tanggal sing cocog karo panggilan iki. Iki dudu sarat sing penting yaiku wong / tim saka lingkungan universitas.

2. Karya kasebut kudu diilhami dening salah siji saka papat blok tematik ing kongres:

  •  Santo Teresa lan Penginjilan Anyar.
  • Unity of Life: World Batin.
  • Unit Urip: Jagad njaba.
  • Santa Teresa, Validitas lan Perspektif Masa Depan.

Karya kasebut kudu ditulis nganggo basa spanyol, utawa ditampilake nganggo basa asline lan diterjemahake menyang basa Spanyol.

4. Karya kasebut bakal diajukake menyang kompetisi kanthi format digital (pdf, luwih becik) menyang alamat email teacheroflife@gmail.com. Dawane karya kasebut kaya ing ngisor iki: ing kategori crita cekak, ora bakal ngluwihi 10 kaca kanthi jarak 1,5 baris lan font Times New Roman kanthi ukuran 11 poin; Ing mode puisi, puisi utawa kumpulan puisi ora bakal ngluwihi 200 ayat, diwenehi jarak 1,5 baris lan typeface Times New Roman kanthi ukuran 11 poin.

5. Ing deadline kuitansi karya kasebut bakal diwiwiti tanggal 15 Mei 2015.

6. Formulir registrasi sing wis rampung lan ditandatangani kudu dikirim bareng makarya. Formulir registrasi bisa dipindai lan dikirim menyang alamat email sing padha, uga pratelan sing disumpahake manawa sampeyan bakal duwe panulis karya sing dikirim.

7. Partisipasi ing kontes iki bakal nuduhake transfer ing ruang lingkup Kongres babagan hak penyiaran saka karya sing diajukake. Ora bakal karya sing ditampa bakal dikembalikan, sing bakal dilebokake ing arsip organisasi.

8. Panitia Pilihan lan Juri sing kompeten bakal tanggung jawab milih karya sing menang.

9. Loro-lorone Komite Pilihan lan Majelis Juri bakal digawe saka wong sing relevan lan keputusane bakal final.

10. Bebungah kasebut bakal diumumake sajrone pahargyan Kongres Interuniversitas "Santa Teresa de Jesús: Guru Urip". Juri bisa menehi hadiah ing ngisor iki:

  • Hadiah Pertama kanggo crita paling apik: Jumlah hadiah: 500 euro lan diploma.
  • Hadiah Pertama kanggo geguritan utawa puisi paling apik: Jumlah hadiah: 500 euro lan diploma.
  • Hadiah kaping pindho kanggo crita paling apik: Jumlah hadiah: 250 euro lan diploma.
  • Hadiah kaping pindho kanggo geguritan paling apik: Jumlah hadiah: 250 euro lan diploma.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.