Sastra Bocah-bocah ing Dina Bocah-bocah

bocah-bocah

Dina iki, 20 November, ing Dina Anak y Kasusastran Saiki nggabungake sebab kasebut kanthi menehi saran marang wong tuwa lan biyung sawetara buku literatur anak miturut kabutuhan sing paling cilik ing omah.

Nalika milih buku kanggo diwaca bocah, kudu dipikirake sawetara rekomendasi sing bakal dicritakake ing ngisor iki.

Jinis buku literatur bocah

Kanggo nemtokake kabeh kategori literatur bocah sing bisa mbedakake sawetara buku saka buku liyane, kita bakal nyoba analisis sing digawe Nancy anderson, Profesor ing College of Education ing Universitas Florida Selatan ing Tampa:

  • ing buku gambar, kalebu buku saran, buku konsep (mulang abjad utawa ngetung), modeling buku, lan buku bisu.
  • Sastra tradisional: Ana sepuluh karakteristik literatur tradisional: Panulis sing ora dingerteni, perkenalan lan kesimpulan konvensional, penyesuaian samar-samar, karakter stereotip, antropomorfisme, sebab lan akibat, pungkasane pahlawan, sihir ditampa minangka normal, crita cekak kanthi argumen sing gampang lan langsung, lan pungkasane , repetisi tumindak lan model lisan. Umume literatur tradhisional kalebu crita tradisional, sing nyritakake legenda, adat istiadat, takhayul, lan kapercayan masarakat ing jaman biyen. Genre gedhe iki bisa dipecah dadi subgenre: mitos, dongeng, balada, musik rakyat, legenda, dongeng, fantasi, fiksi ilmiah, komedi, romansa, lsp.
  • Fiksi, kalebu subgenre fantasi lan fiksi realistis. Genre iki uga kalebu sejarah sekolah, sawijining genre sing khas kanggo sastra bocah.
  • Biografi, kalebu otobiografi.
  • Puisi lan ayat.
  • Teater Bocah-bocah: téater kanggo bocah-bocah (digawe dening wong diwasa lan ditujokake kanggo pamirsa bocah sing mung nonton-panrima) lan teater bocah-bocah (digawe kanggo dipentasake dening bocah cilik). Panulis penting yaiku: Barrie, Maeterlink, Benavente, Lorca, Valle-Inclán, Elena Fortún, M. Donato, Carmen Conde, lsp.

literatur-bocah-enom-miturut cesar-mallo-L-5pSPSR

Apa sing kudu dadi tujuan lan fungsi saka buku bocah?

Ndhuwur kabeh, kita kudu nyegah kabeh cara yen bocah bosen. Yen bocah, umur 7 utawa 8 taun, bosen maca buku, mesthine bakal bakal ilang pamaca. Kanthi cetha, fungsi lan tujuan sing kudu ditindakake buku literatur bocah yaiku:

  1. Nggawe insentif kreativitas Lan bayangan. Bocah-bocah wis lair bareng karo dheweke, nanging pancen kudu dikuatake.
  2. Ngembangake kosakata. Liwat maca bocah bakal sinau tembung anyar.
  3. Ningkataké seneng maca. Kaya sing wis diandharake sadurunge, bocah kudu seneng maca. Iki bakal nggawe sampeyan pengin maca liyane lan luwih seneng lan seneng maca.
  4. Ngirim nilai lan budaya. Ing saben buku sing apik, kalebu literatur bocah, bocah enom utawa diwasa, nilai tartamtu mesthi ditularake, apa kanggo kekancan, tresno kulawarga, pentinge pendhidhikan, bedane sing apik lan apa sing iku salah lsp.
  5. Kasurung ing tumitah. Wis dingerteni kabeh yen bocah ora duwe kesulitan nalika nggawe lan nyipta crita, nanging maca bocah bakal nggawe dheweke luwih kreatif lan nemtokake.

Dina iki, ayo nggawa buku maca kanggo bocah, sing menehi motivasi, nggawe kaget, nyenengake, nggawe dheweke ngimpi, lan kita bakal duwe pembaca sing apik. Sugeng Dina Anak!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.