Langgeng saka tulisan

tutup-abadi-saka-tulisan-abadi

Dheweke ujar manawa gambar kasebut regane sewu tembung, lan umume bener ... Ana kahanan sing dijupuk ing foto sing meh ora bisa diandharake kanthi tembung ... Lan aku negesake "meh", nanging ora mungkin. Mula, saka kahanan kaya mengkene, bisa uga bedakake panulis sing apik karo sing ala.

Panulis sing apik ninggalake teks kekal ... Teks sing ora preduli suwene dheweke bakal kelingan. Amarga ngirim perasaan, dheweke ngirim kaendahan, dheweke ngerti cara nggawe kahanan kanthi akurasi sing malah foto bisa uga meri, ...

Yen sampeyan mikir babagan sithik, mesthine sampeyan bakal entuk teks sastra sing sampeyan eling. Mungkin amarga menehi tandha sampeyan ing tahap tartamtu ing urip sampeyan, bisa uga amarga ditulis dening panulis sing sampeyan tresnani. Apa sebabe, sampeyan duwe teks literatur sing jero banget, dadi apal, saengga bisa diarani manawa ana ing kowe bakal langgeng.

Dina iki, aku pengin nuduhake sawetara (ora kabeh) teks langgeng ... Mesthi akeh wong sing padha.

Teks sastraku "abadi"

Bab 7 saka «Hopscotch», Julio Cortázar

Aku ndemek cangkemmu, nganggo driji aku ndemek pinggir cangkemmu, aku nggambar kaya-kaya metu saka tanganku, kaya-kaya kanggo pertama kaline cangkemmu gundhul, lan cukup kanggo aku nutup mripatku kanggo mbatalake kabeh lan miwiti maneh, aku nggawe cangkem sing dakkarepake, cangkem sing bakal dipilih lan dakwujudake ing tanganmu, cangkem sing dipilih ing antarane kabeh, kanthi kebebasan berdaulat sing dakpilih kanggo nggambar nganggo tanganku, lan manawa sampeyan ora kepengin ngerti, pas karo cangkeme sing mesem ing ngisor tanganku sing narik sampeyan.

Sampeyan ndeleng kula, sampeyan ndeleng sampeyan kanthi raket, lan saya cedhak banjur muter siklon, katon luwih akeh lan mripat saya gedhe, dheweke bakal luwih cedhak, dheweke tumpang tindih lan cyclops padha ndeleng saben liyane. , ambegan bingung, cangkeme ketemu lan gelut kanthi anget, cokotan karo lambene, meh ora bisa ngucapake ilat ing untune, muter ing njero ruangan sing ana hawa sing kenceng teka banjur nggawa minyak wangi lawas lan nggawe bisu. Banjur tanganku kepengin nyelehake rambutmu, alon-alon ngelus ambane rambutmu nalika ngambung kaya ana cangkeme kebak kembang utawa iwak, kanthi gerakan sing rame, kanthi aroma wangi. Lan yen kita cokotan, rasa lara iku legi, lan yen klelep ing napas sekaligus sing elek banget, pati cepet iku apik banget. Lan mung ana siji saliva lan mung siji rasane woh mateng, lan rasane awakmu geter nglawan aku kaya rembulan ing banyu.

sing-langgeng-saka-saka-tulisan

Sajak XXIV "Lidah geni abang loro", Gustavo Adolfo Bécquer

Lidah geni abang loro
sing, menyang bagasi sing padha disambung,
dheweke nyedhak, lan nalika ngambung
padha mbentuk geni siji;
loro cathetan sing saka lute
sekaligus tangan diwiwiti,
lan ing ruang padha ketemu
lan ngrangkul kanthi harmoni;
rong ombak sing teka bebarengan
mati ing pantai
lan yen bejat dheweke dilantik
nganggo gundukan perak;
rong wisps kukus
sing munggah saka sendhang
lan nalika ketemu ana ing langit
padha awujud mega putih;
rong ide sing thukul ing wektu sing padha,
loro ambungan sing sekaligus njeblug,
rong gema sing lagi bingung,
iku rong jiwa kita.

Puisi «Katresnan saka jeroan», Federico García Lorca

Tresnaku saka nyali, urip suwe mati,
muspra aku ngenteni tembung tulisanmu
lan dakkira, kanthi kembang sing layu,
yen yen urip tanpa aku pengin kelangan sliramu.

Hawane ora bisa mati. Watu inert
utawa ora ngerti bayangan kasebut utawa ngindhari.
ati batin ora prelu
madu sing beku sing diwutahake rembulan.

Nanging aku nandhang sampeyan. Aku nyuwek vena
macan lan dara, ing bangkekan
ing tandhing cokotan lan lili.

Dadi isi edanku nganggo tembung
utawa supaya aku urip kanthi tentrem
wengi nyawa ing salawas-lawase peteng.

Cathetan ing "Bunga kanggo Hitler", dening Leonard Cohen sing nembe seda

sing-abadi-saka-tulisan-2

Sawetara wektu kepungkur buku iki bakal disebut

"SUN FOR NAPOLEON"

lan sadurunge isih bakal disebut

"WALL FOR GENGHIS KHAN".

Fragmen saka "Parfum", dening Patrick Süskind

Ing kene, ing papan sing paling mambu ing kabeh kerajaan, Jean-Batiste Grenouille lair tanggal 17 Juli 1738. Minangka salah sawijining dina paling panas ing taun iki. Panas ngepuk kaya timah lebur ing kuburan lan nyebar ing lurung-lurung sing jejer kaya kabut putrid sing mambu campuran melon bosok lan sungu sing diobong. Nalika nyusahake wiwit diwiwiti, ibune Grenouille lagi mandheg ing iwak ing Rue aux Fers, ngukur albure sing sadurunge wis ilang.

Coplas amarga tiwase bapake, Jorge Manrique

sing-langgeng-saka-saka-tulisan

Elingi nyawa sing turu

enliven otak lan tangi

mbayangake kepiye carane urip digunakake

kepiye carane pati,

dadi sepi; sepira cepet kesenengane,

kepiye, sawise setuju,

menehi pain;

kepiye, miturut pendapat kita,

kapan wae,

Iku luwih apik.

Fragmen «Cahya saka cahya», Milan Kundera

«Yen saben wayah urip bakal bola-bali bola-bali, kita bakal dipaku ing salawas-lawase kaya Yesus Kristus ing kayu salib. Gambar kasebut elek banget. Ing jagad bali langgeng, bobote tanggung jawab sing ora bisa ditanggung saben tumindak. Mula, Nietzsche ngarani ide kanggo mbalekake langgeng minangka beban sing paling abot. Nanging yen bali langgeng minangka beban sing paling abot, mula urip kita bisa katon, tanpa latar mburi, kanthi entheng.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose ngandika

    Aku ngerti, nalika nampa kabar email babagan postingan Carmen sing anyar, artikel kasebut bakal apik banget, kayadene sejatine. Matur nuwun kanthi sanget kanggo artikel sing apik iki, kanthi saben dina lan kekaguman Caracas. (Kanggo sawetara wektu saiki lan akeh publisitas ing web, ngganggu banget).

    1.    Jose ngandika

      Maksudku ... ana akeh publisitas ... salam

  2.   Juan Carlos Ocampo Rodriguez ngandika

    Sugeng pangarsa kakung serat. Saka Ruang Maca (Pnsl) Veracruz 500 taun, salam, matur nuwun, puji lan motivasi tumrap tulisan sampeyan.
    Sugeng rawuh ing Veracruz, Ver.
    Aku mbaleni maneh korespondensi saka kawigaten sampeyan.

  3.   LUIS ARMANDO TORRES CAMACHO ngandika

    kaya sing wis dingerteni wiwit cilik, iki jarene filsuf Tionghoa