"Lair saka Kabut I: Kekaisaran Akhir". Cara paling apik kanggo miwiti karo Brandon Sanderson.

Sajrone uripku, aku wis maca atusan buku fantasi (epik, peteng, kutha, lsp), kayadene genre favoritku. Kaya kedadeyan asring ing kasus kasebut, mula ana sawetara crita kaya ngono uga dakpikirake. Aku nemoni karakter lan kahanan sing padha, klise sing padha (lelungan, obyek sing akeh, klompok, pangeran peteng, tema pengkhianat lan pahlawan…). Nanging, Kekaisaran pungkasan de Brandon sanderson, pérangan pisanan trilogi Lair saka Kabut (Mistborn), wis nuduhake manawa fantasi ora mati, nanging saiki luwih urip.

Nalika aku seneng sagas kaya Kidung es lan geni de George RR Martinutawa Babad Rajapati Rajapati de Patrick Rothfuss Ing jaman semana, dheweke ora nate nandhang jejak. Aku duwe memori sing luwih apik kanggo Martin amarga prosa sing reget lan realistis (sanajan dudu sing pertama nggunakake ing genre fantasi). Saka Rothfuss, ora utamane kanggo protagonis Gary Stu sing kabeh katon apik, lan pusere minangka pusat penciptaan (kanthi pribadi, aku ngerteni karakter kasebut abot), sanajan aku seneng karo lirik teks. Cekakipun: sing padha karo penulis yaiku aku seneng critane, nanging dheweke ora menehi tandha. Ora kaya nalika maca nalika isih cilik The Hobbit de Tolkienutawa Kelalen Raja Gudú de Ana Maria Matute. Ana prekara sing kedadeyan, puluhan taun mengko, karo Kekaisaran pungkasan.

Sing entheng jenenge Brandon Sanderson

Pemukul kasebut meh ora lara maneh amarga Reen sing sering dilecehake nggawe dheweke sabar lan mulang supaya katon apes lan patah ing wektu sing padha. Kanthi cara iki, pemukul mau ngalahake awake dhewe. Memar lan bruises mari, nanging saben jotosan anyar nggawe Vin dadi luwih angel. Luwih kuwat

Aku kesengsem karo akeh perkara sanderson. Kanggo menehi jeneng sawetara, dheweke nggawe tampilan angel dadi gampang, nulis kanthi akurat, lan bisa ngasilake urip anyar dadi genre sing warisane Tolkien pancen abot. Nanging ing ndhuwur kabeh, aku luwih seneng karo omongane dheweke obah. Ora bakal nyebabake sampeyan preduli. Sampeyan rumangsa karaktere isih urip, meh bisa ndemek jagad sing ana, ora beda bedane karo kita, lan sampeyan ora bisa mandheg maca bab demi bab. Semangat sing tulus lan nyata kanggo gaweyane bisa dirasakake ing saben kaca Kekaisaran pungkasan.

Sajrone ewu taun awu tiba lan ora ana sing mekar

Kadhangkala aku kuwatir ora dadi pahlawan sing dianggep kabeh wong kaya aku.

Filsuf njamin manawa iki wayahe, pratandha wis kayektenan. Nanging aku terus mikir apa dheweke ora duwe pria sing salah. Akeh wong sing gumantung karo aku ... Dheweke ujar yen aku duwe masa depan kabeh jagad.

Apa sing bakal dipikirake yen dheweke ngerti yen juwarane, Pahlawan Abad, sing dadi penyelamat, mangu-mangu awake dhewe? Mbok dheweke ora bakal kaget kabeh. Kanthi cara, iku sing paling kuwatir karo aku. Mbok, ing jero ati, dheweke ragu, kaya sing dakkarepake.

Nalika sampeyan ndeleng aku, apa sampeyan ndeleng wong ngapusi?

Apa sampeyan bisa mbayangake apa sing bakal kedadeyan yen, ewu taun kepungkur, Sauron menang Perang Dering lan menehi mahkota dewa kaisar Tengah? Premis kasebut, umume ngomong, ngerti babagan apa Kekaisaran pungkasan yen sampeyan durung nate krungu buku kasebut. Iki crita babagan gelut heroik lan nekat saka klompok saka ska (kasta budak sing luwih murah) nglawan para bangsawan, lan wong liya ora apik banget Gusti Panguwasa. Babagan pambrontakan bunuh diri nglawan teokrasi kekaisaran sing wis bosok, lan upaya golek urip ing planet sing sekarat.

Kutha Luthadel, ing endi akeh plot "The Final Empire" dikembangake.

Aku ora bakal ndhingkluk marang allah palsu

"Sampeyan nyoba," wangsulane Kelsier. Swarane sing kuwat lan kuwat keprungu ing alun-alun. Nanging sampeyan ora bisa mateni aku, Lord Tyrant. Aku makili apa sing ora bisa dipateni, sanajan sampeyan nyoba tenan. Aku ngarep-arep.

Kekaisaran pungkasan iku luwih saka crita lamunan. Iki minangka buku kanthi salah sawijining sistem sihir (allomancy) luwih realistis, lan luwih dibangun, sing bisa dakwaca. Iki uga nuduhake tuwuhing pribadi wanita enom. anggur, salah sawijine pahlawan wanita sing metu saka klise genre kasebut, lan sing kabukten dadi wanita sing kuwat tanpa kelangan kewanitaan (kaya asring kedadeyan saben penulis pengin menehi pedhang kanggo karakter wanita).

Kita sadurunge ana buku karep sing luhur, sangsara tanpa wates, katresnan tragis, pengorbanan sing nekat, lan bakal daya geni ing satengahing pati lan karusakan. Karya Sanderson kebak pahlawan sing ora sampurna, carane Kelsier. Karakter sing, kanthi kekuwatane karisma, bakal tetep ana ing pamaca nalika wis nutup kaca pungkasan. Yen sampeyan bosen karo novel fantasi khas, waca Kekaisaran pungkasan de sanderson. Sampeyan ora bakal kuciwa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)