A kolom geni

Ken Follett.

Ken Follett.

Kolom Geni (Kolom Geni, jeneng asli ing basa Inggris) yaiku buku saka Ken Follet, novelis Inggris sing paling sukses ing jaman kontemporer. Tandatangan penulis iki identik karo kemenangan, ing level editorial lan kanggo kritik sastra lan resepsi pamaca. Ora kaget, teks-tekse - umume ana ing genre novel sejarah - ndadekake dheweke dadi panulis laris.

Antarane kreasi sing paling misuwur ing saindenging jagad iki yaiku trilogi "The Century" (The Century) lan seri Pilar bumi. Sabenere, A kolom geni (2017) minangka cicilan kaping telu saka saga paling anyar iki. Sing diwiwiti kanthi judhul homonim ing taun 1989 lan wis dirampungake kanthi prequel, Peteng lan esukeIng 2020.

Penulis

Kenneth Martin Follet lair tanggal 5 Juni 1949 ing Cardiff, Wales, Inggris. Wong tuwané - Martin lan Veenie Follet - wong Kristen konservatif. Mangkono, Dheweke mung maca minangka jinis rekreasi sing disenengi, amarga dheweke dilarang nonton televisi lan nonton film. Banjur ing taun 1950-an, kulawarga Follet manggon ing London.

Ing kana, Kenneth enom sinau Filsafat ing Universitas College London antara 1967 lan 1970. Sawise lulus, dheweke nglampahi telung wulan ing kursus jurnalisme sadurunge miwiti kerja ing koran kasebut Gema Tembok Kidul saka Cardiff. Sawise telung taun ing Wales, dheweke bali menyang London kanggo gabung karo tim kasebut Standart sore.

Buku kapisan

Follet miwiti karier sastra ing taun 1974 kanthi seri kasebut Apel Carstairs —Ing ngisor alias Simon Myles— volume pertama yaiku Jarum gedhe. Banjur dheweke mlebu kanthi jeneng asline Shakeout (1975) lan Nyerbu Jenggot (1976), kaloro saka seri Spy Roper. Sabanjure, ing antarane taun 1976 - 1978, panulis Welsh ngeculake enem buku sing ditandatangani nganggo jeneng samaran Bernard L. Ross, Martin Martinsen lan Zachary Stone.

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Ing taun 1978 Follet ora nggunakake alias maneh, wiwit taun kasebut diluncurake Pulo badai… Lan uripe ganti selawase. Judhul kasebut minangka langkah pertama sing misuwur kanggo karir sing sukses kanthi luwih saka 40 novel. Saiki, panulis Cardiff diakoni sacara internasional minangka paling apik penjual novel sejarah lan crita fiksi sejarah sing hebat.

Novel Ken Follet sing paling misuwur

  • Kuncine yaiku ing Ribka. (Tombol kanggo Rebecca, 1980).
  • Wong saka St. Petersburg. (Wong lanang saka St. Petersburg, 1982).
  • Suwiwine garudha. (Ing Wings of Elang, 1983).
  • Lembah singa. (Lie Down karo Singa, 1986).
  • Papan sing diarani kamardikan. (Papan sing Disebut Merdika, 1995).
  • Kembar nomer telu. (Kembar Katelu, 1997).
  • Resiko dhuwur. (Jackdaw kang, 2001).
  • Ing Putih. (Whiteout, 2004).

Trilogi Abad - Abad

  • Tibane raksasa. (Tibane Raksasa, 2010).
  • Mangsa jagad. (Mangsa Jagad).
  • Ambang kalanggengan. (Edge of Eternity, 2014).

seri Pilar bumi

Saga iki diwenehake Ken follet status pokok saka panulis laris. Kajaba iku, saben volume ing seri iki paling ora ana 900 kaca (total, ana luwih saka patang ewu kaca). Mangkono, sing maca tetep kecanthol nganti pungkasan sanajan dawa teks. Sing nuduhake penguasaan narasi lan ambane karakter sing digawe dening pangarang Cardifian.

ing pilar de la Bumi (Rukun Bumi, 1989)

Novel fiksi sejarah iki nuduhake kedadeyan anarki Inggris (abad kaping XNUMX). Khusus kanggo periode antarane kedadeyan Kapal Putih lan serangan marang Uskup Agung Thomas Becket. Uga kalebu wacana babagan jamaah haji Santiago de Compostela ing rute saka Prancis menyang Spanyol sisih lor.

Jagad tanpa wates (Donya tanpa pungkasan, 2007)

Kaya buku sadurunge, tumindak kasebut kedadeyan ing Kingsbridge (kutha fiksi), nanging ing abad kaping XNUMX. Kajaba iku, wabah ireng lan akibate kanggo bawana eropa —Wisanane karo sapratelone pedunung ing negara kaya Italia utawa Inggris— manggoni akeh plot. Kajaba iku, akun kasebut njlentrehake invasi kejam saka Edward III ing Prancis lan pembangunan kutha nalika semana.

A kolom geni (Kolom Geni, 2017)

Ing taun 1558, Kingsbridge minangka kutha sing dipisahake karo fanatik agama. Kangge, Ned Willard (protagonis) duwe bias oposisi tumrap kekasihe, Margery Fitzgerald. Kahanan saya parah nalika Elizabeth I dinobat dadi Ratu Inggris. Banjur, karajan liya ing Eropa wiwit konspirasi kanggo nggulingake.

Peteng lan esuke (Sore lan Esuk, 2020)

Prequel kanggo kabeh seri diwiwiti ing taun 997, ing Kingsbridge, ing tengah jaman sing diarani Dark Age. Akibate, iku sawijining periode nalika para warga desa kudu nyoba nglawan serangan Viking lan Welsh sing terus-terusan lan getih.

A kolom geni, crita babagan toleransi

A kolom geni.

A kolom geni.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: A kolom geni

Ing sawijining wawancara karo koran Spanyol El Pais (2017), Follet nerangake A kolom geni "Iki buku babagan toleransi." Amarga, sanajan ana buku kanthi argumen sing nduwe tema agama, dudu teks babagan agama. Kajaba iku, panulis Welsh nuduhake tujuane kanggo mbabarake hubungan antarane kekuwatan, dhuwit lan agama.

Ing wawancara sing padha, Follet mbandhingake fanatisme agama ing abad kaping XNUMX kanthi radikalisme sing tuwuh ing saindenging jagad saiki. Fanatisme iki ngluwihi agama, amarga "kontaminasi" politik, hubungan sosial lan uga masalah ilmiah. Contone, penulis Inggris nuduhake Bretxit lan terorisme Islam ing Eropa.

Sinopsis

Inicio

Ned Willard, protagonis crita kasebut, yaiku wong enom saka Kingsbridge sing bali menyang negarane nalika Natal taun 1558. Taun sengit lan intoleransi agama liwati antarane Katolik lan Protestan. Akibate, tumpah getih dadi urutan dina iki. Sing paling ala: Ned pengin omah-omah karo bocah wadon sing sisihane, Margery Fitzgerald.

Ora suwe sawise Elizabeth, aku munggah menyang tahta Inggris. Ratu, ngerti babagan permusuhan sing galak sing digawe ing saindenging bawana, nuli pesen supaya layanan rahasia kasebut tetep waspada. Ancaman paling gedhe diwakili dening seduluré - ambisius lan seductive - Mary Stuart, Ratu Skotlandia. Sing duwe legiun setya dhewe ing njero lan njaba Kepulauan Inggris.

Katresnan sing mokal

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Kangge, Ned nggoleki Jean Langlais sing angel dipahami (karakter sing didhelikake ing mburi jeneng samaran; pungkasane, dheweke dadi kanca cilik). Paralel, plot kasebut fokus ing upaya sing ditindakake mata-mata kanggo ngreksa pamrentahan Elizabeth I ing tengah-tengah kekerasan sing kedadeyan saka Edinburgh menyang Jenewa, saliyane karo plot domestik.

Ing wekdal punika, sejatine konflik kasebut dicethakake, (kanggo Ned lan Margery, lan geopolitik). Konfrontasi kasebut dudu antara Katolik lan Protestan. Perang kasebut antara wong sing paling sabar - siyap negosiasi kesepakatan - lan mungsuh-mungsuh tirani sing ditemtokake kanggo ngetrapake visi jagad kasebut kanthi biaya apa wae.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.