Grupo Planeta nutup Lingkaran Pamaca

Planet nutup Lingkaran Pamaca.

Planet nutup Lingkaran Pamaca.

Digitisasi wis ngatasi kabeh bidang urip manungsa saben dina. Konteks saiki meksa perusahaan lan wong urip ing lingkungan sing terus transformasi. Sing sabenere yaiku Argumentasi Grupo Planeta kanggo mbenerake penutupan Círculo de Lectores.

Khusus, pratelan penerbit nuduhake kanggo "pangowahan kebiasaan konsumsi warga sing asale saka implementasi teknologi anyar sing kuat". Revolusi Industri sing diarani 4.0 wis ngowahi ekonomi kanthi radikal; kompetisi luwih galak tinimbang saiki.

Internet nyetel standar

Internet nemtokake aturan kanggo kabeh: perdagangan donya, komunikasi, sarana interaksi, strategi pedagogi ... Mula, ora nggumunake manawa Círculo de Lectores wiwit duwe luwih saka 300.000 yuta pelanggan ing pungkasan abad kepungkur dadi udakara XNUMX nalika ditutup.

Pungkasan klub kanthi sejarah luwih saka setengah abad

Círculo de Lectores diakuisisi dening Grupo Planeta ing taun 2010. Nalika semana dheweke wis nggawe sawetara proyek sing tujuane nggabungake menyang perdagangan elektronik lan njupuk keuntungan saka aplikasi jaman digital. Nanging, strategi kasebut ora bisa digunakake utamane amarga maju saka raksasa teknologi kaya Amazon.

Ora preduli manawa klub kasebut wis suwe diadegake ing taun 1962, yen nyengkuyung luwih suwe ora bathi. Wiwit taun 2016, rata-rata rugi saben taun udakara 15% kanggo adol lan ing taun 2018 mundhak modhal 6 yuta euro.

Ngadhepi ketidakmampuan kanggo narik mitra anyar, Grupo Planeta kanthi serius nganggep pangowahan menyang model bisnis sing luwih disesuaikan karo jaman anyar. Akeh wong Spanyol sing bakal kliwat klub maca paling gedhe ing negarane, uga akeh agen resmi, katalog, forum internet lan papan kanggo para pelanggan ing toko buku.

Burofax sing padha sing ngumumake nutup Circle of Readers nyedhiyakake cahya pangarep-arep kanggo anggota sing paling setya. Ing salah sawijining paragraf, diwaca "sèket ewu perkara wis dicoba kanggo ngapikake model iki, nanging diputusake nutup struktur komersial, ora kanggo nutup Círculo, kanggo mlebu proses struktur mbesuk (sing durung diteliti). "

Dadi, apa kesalahan generasi anyar?

Sing paling gampang yaiku mikir yen "owah-owahan kebiasaan konsumen" amarga kasunyatan manawa generasi anyar kurang maca tinimbang wong tuwa. Nanging, nalika nganalisa kanthi luwih rinci babagan sebab penutupan Círculo de Lectores, kabukten sebab utama yaiku kekurangan strategi pemasaran lan promosi ing platform digital. Dheweke ora adaptasi ing wektu.

Siji informasi sing jelas pisanan yaiku prasangka sing ana ing sekitar sing diarani Millennials (wong-wong sing lair antara taun 1980 lan 1995) lan generasi Z (lair sawise 1995). Amarga, bertentangan karo tren sing diarepake kanggo generasi generasi, stigmatisasi minangka individualis lan ora minat, Millennials Dheweke maca sing seneng banget.

Tren anyar yaiku "bookbookers".

Tren anyar yaiku "bookbookers".

Kasunyatane, portal Biz! Majalah Republik (2019) nglaporake manawa ing Amerika Serikat mung «80% wong diwasa enom umur 18 nganti 35 taun wis maca buku kanthi format apa wae ing taun pungkasan, kalebu 72% sing wis maca salinan dicithak. Sumber sing padha nuduhake manawa wong Amerika entuk rata-rata siji nganti limang buku setaun.

Kajaba iku, Cerezo (2016) nyatakake yen diterbitake Generasi Z lan informasi pangowahan budaya saiki luwih cepet. Wis dudu puluhan taun maneh. Penulis ujar: "Salah sawijining kabaruan hebat sing ditindakake transformasi saiki yaiku kecepatan ekspansi, sing pengaruhe langsung lan simultan ing macem-macem wilayah ing planet iki."

Klub buku saiki wis dadi bookmarker

Warta Ecoosfera (2019) nggambarake Generasi Y (milenial) minangka generasi global pertama, amarga wis kenal karo internet lan wis nyumurupi panyebaran digitalisasi. Mangkono uga, krisis ekonomi lan fénoména jagad kayata owah-owahan iklim wis negesake minat lan adat istiadat.

Mula, para milenial cenderung tetep ngerti babagan macem-macem masalah politik lan ekologis. Kahanan kasebut nyebabake macem-macem sumber informasi. Wis ora mung mung buku, saiki perpustakaan virtual, forum lan publikasi sing diindeks online padha relevan.

Kajaba iku, pamawas para pamaca penting banget, supaya bisa nduweni kualifikasi lan menehi sumbangan sing bisa ngasilake nilai informasi. Amarga iki, konsultan nganggep bookbooker minangka platform sing fleksibel lan interaktif sing nggabungake kabeh aspek sing kasebut.

Ing kasus penutupan Lingkaran Pembaca Grupo Planeta, alternatif sing bakal berkembang ing jagad digital wis kasedhiya. Mbok ing wektu sing adoh banget, bali dadi bookbooker utawa ing model bisnis sing padha sing bisa saingan ing Revolusi Industri 4.0 sing bakal pusing.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Sergio Fulgencio Sarabia ngandika

    Sugeng siang. Aku butuh informasi babagan cara ngasilake dhuwit sing durung digunakake, lan isih dikumpulake ing kana. Matur nuwun Kabeh sing paling apik

  2.   Pedro Suenz ngandika

    Mantan direktur Círculo de Lectores, Hans Meinke, ngerti apa sing dadi model Círculo mbesuk: klub buku keunggulan, sing ngurus seni nggawe buku sing apik, ilustrasi, ilustrasi, diiringi macem-macem kegiatan budaya. Bertelsmann, minangka bagean, yaiku klompok penerbitan sing wis nyedhiyakake kerusakan sistem penerbitan sistematis kanthi nyerep akeh penerbit ing Jerman lan ing saindenging jagad, lan utamane klub-klub buku, sing minangka penemuan khusus Jerman wiwit taun 1919, sanajan ana prekursor, lan malah luwih saka taun-taun pasca perang (udakara taun 1950), nalika ana ledakan gedhe ing jinis saluran penjualan iki. Kanthi pangowahan pasar lan digitalisasi, Bertelsmann mutusake kanggo mbanting asli Círculo de Lectores (Bertelsmann Lesering), saiki mung diarani The Club, sawise nguntal 95% klub sing ana ing Jerman, Austria lan Swiss. Mediocrity ora mung menang, nanging uga dadi pembunuh editorial. Círculo de Lectores de España beda, amarga Hans Meinke ngerti carane nyalin model Gutemberg Librero Guild (Büchergilde Gutenberg) sing isih ana, didegake ing taun 1924 (ing taun sing padha karo Deutsche Buch-Gemeinschaft, nguntal 50% ing taun 1969 dening Bertelsmann lan dirusak dadi entitas independen wiwit taun 1974 nganti 1988). Kaya Büchergilde, Círculo nerbitake buku-buku bermutu, apik lan macem-macem tema sastra utawa genre. Círculo bisa slamet kanthi 300.000 rekan klien saiki sing njaga garis editorial Hans Meinke kanthi gaya Büchergilde. Nanging Bertelsmann nyingkirake rega murah klub kasebut kanthi masrahake menyang penerbit sing biasa: Planeta. Soko sing kurang dingerteni, amarga ing Portugal Círculo de Lectores isih ana ing tangane Bertelsmann (Bertrand), lan uga ing Argentina lan negara liya. Ing Prancis, Prancis Loisirs dadi kabeh properti saka pangadege.

  3.   Pedro Suenz ngandika

    Mantan direktur Círculo de Lectores, Hans Meinke, ngerti apa sing dadi model Círculo mbesuk: klub buku keunggulan, sing ngurus seni nggawe buku sing apik, ilustrasi, ilustrasi, diiringi macem-macem kegiatan budaya. Bertelsmann, minangka bagean, yaiku klompok penerbitan sing wis nyedhiyakake kerusakan sistem penerbitan sistematis kanthi nyerep akeh penerbit ing Jerman lan ing saindenging jagad, lan utamane klub-klub buku, sing minangka penemuan khusus Jerman wiwit taun 1919, sanajan ana prekursor, lan malah luwih saka taun-taun pasca perang (udakara taun 1950), nalika ana ledakan gedhe ing jinis saluran penjualan iki. Kanthi pangowahan pasar lan digitalisasi, Bertelsmann mutusake kanggo mbanting asli Círculo de Lectores (Bertelsmann Lesering), saiki mung diarani The Club, sawise nguntal 95% klub sing ana ing Jerman, Austria lan Swiss. Mediocrity ora mung menang, nanging uga dadi pembunuh editorial. Círculo de Lectores de España beda, amarga Hans Meinke ngerti carane nyalin model Gutemberg Librero Guild (Büchergilde Gutenberg) sing isih ana, didegake ing taun 1924 (ing taun sing padha karo Deutsche Buch-Gemeinschaft, nguntal 50% ing taun 1969 dening Bertelsmann lan dirusak dadi entitas independen wiwit taun 1974 nganti 1988). Kaya Büchergilde, Círculo nerbitake buku-buku bermutu, apik lan macem-macem tema sastra utawa genre. Círculo bisa slamet kanthi 300.000 rekan klien saiki sing njaga garis editorial Hans Meinke kanthi gaya Büchergilde. Nanging Bertelsmann nyingkirake rega murah klub kasebut kanthi masrahake menyang penerbit sing biasa: Planeta. Soko sing kurang dingerteni, amarga ing Portugal Círculo de Lectores isih ana ing tangane Bertelsmann (Bertrand), lan uga ing Argentina lan negara liya. Ing Prancis, Prancis Loisirs dadi kabeh properti saka pangadege.

  4.   Axun ngandika

    «» »Sepotong informasi pertama sing jelas yaiku prasangka sing ana ing sekitar para milenium (wong sing lair antara taun 1980 lan 1995) lan generasi Z (lair sawise 1995). Amarga, bertentangan karo tren sing diarepake kanggo generasi sing sadurunge stigmatisasi minangka individualis lan ora minat, para milenial minangka pamaca sing seneng banget.
    Kasunyatane, portal Biz! Majalah Republik (2019) nglaporake manawa ing Amerika Serikat "80% wong diwasa enom umur 18 nganti 35 taun wis maca buku kanthi format apa wae ing taun kepungkur, kalebu 72% sing wis maca salinan cetak". Sumber sing padha nuduhake manawa wong Amerika entuk rata-rata siji nganti limang buku saben taun. »» »»

    Apa maca buku setaun dadi pamiarsa? Dadi, apa sing bakal kita waca 2-3 wulan?

    1.    Raquel ngandika

      Aku setuju karo komentar pungkasan, sampeyan mikir yen tuku limang buku saben taun dadi pamiarsa sing seneng ... ngendi kita arep mandheg. Kanggo kula, isin banget yen dheweke nutup lingkaran pamaca amarga aku wis dadi anggota pirang-pirang taun, sanajan aku duwe buku elektronik, nanging ing endi buku kertas, aroma buku anyar, tutul nguripake kaca. Generasi saiki ora maca apa-apa, sawetara banget millenial lan generasi z (nuwun sewu informasi nanging aku mikir yen mileniale lair sawise taun 2000 lan aku durung nate krungu babagan generasi z, swarane kaya novel medeni) Luwih saka apa-apa amarga aku duwe anak lanang umur 16 taun lan aku ngerti dheweke lan kanca kolega lan kanca-kancane. Aku nganggep aku minangka pamaca sing seneng banget wiwit maca buku seminggu, yen disenengi ing limang dina lan yen ana kaca pisanan ing telung utawa rong dina. Aku ora ngetung babagan jumlah sing dakwaca setaun, nanging lima bakal dadi bahan guyu

  5.   Cesar Patiño ngandika

    Pancen lara tenan manawa Círculo de Lectores durung adaptasi karo teknologi anyar. Aku gedhe karo dheweke, bapakku nyimpen majalah, ora kurang saka loro utawa telung buku sing ditinggalake ing omah, lps saka kabeh jinis musik. Thanks Lingkaran Para Pamaca. Sampeyan bakal tetep ana ing jiwa kita sing seneng maca lan musik. Rangkul saka Bogotá.