Khusus Jo Nesbø. Karo pencipta Harry Hole ing Madrid. Kesan

Foto (c) Mariola Díaz-Cano lan (c) Getafe Negro

Jo Nesbø iki dina ing Getafe Ireng, ing dheweke Edhisi XII sing wingi ditutup lan wis dadi negara tamu Norwegia. Panulis bergengsi novel ireng, bapak komisaris Bolongan Harry, melu sawetara tumindak ing 3 dina karo konferensi pers kalebu saiki Piso, bukune paling anyar, lan sawetara rapat karo para pamiarsa. Barang khusus iki duweke babad umure umume lan sandi kesan sing luwih khusus babagan dheweke, tanpa mangu-mangu salah sawijining pangarang sing paling berhala. Aja nganti lali.

23/10/2019 - Jo Nesbø karo Lorenzo Silva (Yayasan Mutua Madrileña)

Tragedi lan kamenangan, Mark Twain, filsafat, psikopat lan "ya, aku wis nate nulis perkara-perkara kasebut."

Ing rame auditori Yayasan Mutua Madrileña pacelathon iki kedadeyan antarane Nesbø lan Silva babagan kahanane manungsa ing novel kriminal. Jam lan seprapat sing bisa dideleng Kene lan kalebu wangsulan kanggo pitakon saka masarakat. Mesthine dheweke ngobrol babagan cicilan paling anyar saka seri Harry Hole, Piso, nanging uga babagan basis tragedi klasik sing ana ing kabeh.

Kuwi bisa uga wayahe paling relevan utawa serius ing endi Nesbø debat bebarengan karo moderator sing hebat kayata Lorenzo Silva pangaribawa agama lan moralitas ing masarakat saiki. Lan dheweke nggunakake aksen ing kekuwatan energi negatif lan pengalaman (ngalahake lan drama) sing mesthi cenderung unggul tinimbang sing positif (kamenangan lan kebahagiaan) amarga ing pemahaman babagan sing terakhir yaiku -utawa- luwih cekak.

Logat kasebut minangka sing cocog kanggo intine watake lan urip fiksi, sing wis ing trek kanggo mungkasi ing polisi sing polisi sing wis mbanting banget ora bakal tuwa (ing cicilan paling anyar iki Harry Hole wis seneng 50 taun). Y kanggo titah kasebut uga kudu tetep setya karo prinsip lan ora krasa kahanan dening apa sing dipikirake utawa bisa takon sing maca.

Pitakon lan wangsulan

Komentar karo guyon sing cukup - Nordik, nanging guyonan - takon karo Silva babagan apa sing duwe penulis Skandal umume kanggo sukses sing wis diraih. Ing kana Nesbø menehi nada serius lan mangsuli manawa dheweke kabeh ketemu saben taun sepisan rencana penaklukan jagad.

Pitakon liyane yaiku babagan waosan sampeyan, sing kabeh jinis, nanging saiki luwih fokus filsafat amarga putrine lagi sinau dheweke (dheweke wis teka ing Madrid nanging ora ana). Utawa sing paling nyebabake dheweke nalika isih enom, yaiku Mark Twain - Tom Sawyer lan petualangan saka Huckleberry Finn-.

Sing nyenengake yaiku yen ana wis duwe soko kanggo nulis. Dheweke ujar ya, sanajan dheweke ora ujar apa, dheweke wiwit nulis kanggo ndeleng kepiye, lan esuke sing metu yaiku uwuh nyata. Siji liyane sing apik yaiku duweke patrap gojag-gajeg lan ringkes "ya" yen ana kedadeyan apik sing bakal dialami Harry sok-sok. Lan liyane babagan duweke mratelakake panemume babagan versi gagal sinematografi saka Wong Salju.

Pidato kasebut rampung kanthi wangsulan pungkasan kanggo ya liyane duwe psikopat, sing uga iku "ya" sanajan nduweni kualifikasi yen ana profesi liyane luwih rentan tumrap psikopat.

Tumindak kasebut dipungkasi nganggo a gedhe gayeng banjur ana teken cekak karo sawetara pamaca sing nggawa utawa duwe buku. Y yen sampeyan kudu nyelehake nanging sabenere wayahe. Mungkin ing umum utawa kayane wis lunga dening Lorenzo Silva utawa ora ngerti babagan Nesbø. Lan umpamane, umure rata-rata lan mripatku sing maca kaya maca genre iki lan penulis tartamtu durung nambah akeh.

Utawa bisa uga, kepiye ora nyana teken kasebut (sing diumumake Silva lan njaluk ora suwe banget, nanging Nesbø komentar manawa dheweke ora duwe masalah lan dheweke uga bakal motret), antrian sing dibentuk Ora sabenere kanggo dheweke, nanging kanggo mulihake headphone kanggo terjemahan bebarengan. Dadi ana wayahe mlarat, nanging para penggemar sing paling kuat bisa njupuk kesempatan kanggo menehi salam lan ngajak dheweke.

24/10/2019 - Konperensi pers lan diskusi ing Espacio Mercado (Getafe)

Wirang yen ora bisa nekani pribadi, nanging dheweke ora menehi wektu materi. Esuke Nesbø menehi konferensi pers ing Hotel Iberostar De Las Letras, akeh dilaporake ing media. Lan ing wayah sore dheweke melu a meja bunder babagan Nordic News wis ana ing Ruang Pasar Getafe, maneh karo Lorenzo Silva lan kanca senegane Rut Lillegraven (panganggit saka Ing fjord jero) lan Islandia Ragnar Jonasson (Bayangan wedi).

25/10/2019 - Rapat ing Perpustakaan Pedro Salinas

Wis dina Jumuah esuk Jo Nesbø melu rapat karo para pamiarsa ing Pusat Perpustakaan Umum «Pedro Salinas» Apa penulis saiki? Anamaria Trillo. Uga ana editor Buku Reservoir lan kepala pers lan komunikasi Ramdon House, saliyane menyang agregat budaya saka kedutaan Norwegia, sing uga ing panjarwa saka Piso.

Ana ing a lingkungan kathah paling cedhak, sanajan uga ing wektu kurang. Nanging iki digunakake banget uga ing babak saka pitakon lan jawaban kanggo penulis, maneh babagan dheweke nasibe Harry Hole. Uga babagan judhul favorit saka seri kasebut, yaiku Robin, amarga melu pengalaman pribadi kulawarga, khusus bapake.

Wayahe Lucu - Pasuryan Lubang Harry

Ana sawetara, kaya nalika tangi karo kothak coklat sing ana ing meja lan pengin nuduhake dheweke karo kabeh wong. Utawa jawaban kanggo sawetara pitakon lan komentar babagan film kasebut.

Lan asisten kasebut menehi komentar manawa dheweke ora seneng apa-apa, amarga adaptasi utawa amarga resemblance fisik null saka aktor Michael Fassbender kaya Harry manawa kabeh sing maca ngerti manawa bisa diukur 1,94, dheweke pirang gundul lan meh mesthi pas Dokter Martens. Dadi - dheweke komentar kanthi guyon - paling ora bisa wis sijine boots kasebut. Nesbø ngguyu lan, maneh kanthi sindiran Nordik, mangsuli pitakon (luwih ngerti omong kosong) Ora nalika dheweke menehi boots utawa ora, sanajan dheweke muji karya Fassbender lan kabeh wong umume.

Ana ing kana nalika aku mlebu, sing Aku duwe suwe-suwe calon aku dhewe, unik lan ora bisa ditransfer, yaiku kaya gambar Harry kanggo saben wong sing maca. Tambang minangka aktor kondhang saka negara kasebut, Trond Espen Seim, data sing aku temokake Descargar Logat Viking / Anglo-Sakson manawa Pak Nesbø bisa ngatasi pungkasane. "Ah iya, aktor Norwegia, ya, ya ...". Kaget, utamane kanggo aku, yaiku dheweke terus ngetung anekdot sing nggawe aku tekan Valhalla sing paling dikarepake:

"Yen bener, jenenge diganti, nanging sadurunge proyek kasebut. Dheweke lanang dhuwur (udakara 1,90 lan saiki wis ngancik 48 Oktober) lan, dheweke uga tampan banget. Opo maneh jenengku yaiku sawijining dina amarga kita duwe kanca sing padha. Aku ana ing papan umum, pancen nengsemake saka sing dakrungu ing mburine, lan dheweke kandha yen dheweke maca lan pengin dadi Harry Hole. Dakkandhani ora apa-apa, nanging apa yen dheweke yakin bisa ngombe cukup utawa akeh kaya Harry. Banjur dheweke mangsuli: «Aku ora ngerti, nanging dening Gusti, aku nyoba"".

Tandha liyane lan sendhang editorial kanggo luwih akeh buku Nesbø

Acara kasebut dipungkasi kanthi salam lan tandatangan liyane kanggo para rawuh. Siji nggawa 12 bukune saka seri sing ditandatangani Nesbø kanthi sabar.

Aku ngomong karo James Bonfill, sing mangsuli aku kapan bakal diterbitake judhul Nesbø sing ilang: Getih ing salju (Getih ing salju) lan Srengenge tengah wengi (Srengenge tengah wengi), sing wis suwe nganggo basa liyane. Yen wis dakwaca, luwih cendhek lan, sanajan wiwit crita independen nganti seri Hole, uga uga apik banget, tansah ing mratelakake panemume andhap asor.

Inggih, pisanan wis ngrancang kanggo musim semi 2020 lan kapindho kanggo pungkasan taun iku. Dadi, nalika ngenteni cicilan Harry sabanjure, kita bakal terus maca sing apik ing Nesbø.

25/10/2019 - Rapat karo para pamiarsa lan mlebu ing Casa del Libro

Ana ing tumindak paling cedhak. Kanthi limang pemenang, teka saka kabeh wilayah Spanyol, saka maraton maca diarani seminggu kepungkur dening penerbit. Lan karo saperangan anggota saka Pancing karo Jo Nesbø (Aku ngira yen wis nggawe, mesthine) diundang banget.

jebule rapat santai lan muy cómodo. Kanggo nada, pitakonan lan komentar, lan utamane kanggo cara liyane langsung ing Nesbø mangsuli kabeh.

Saka panjelasane menyang kok sawetara usus ing Piso, apa sing dikomentari tanpa mbukak babar pisan amarga ana sing durung ngrampungake. Pengulangan ing ora kena pengaruh saka pendapat, saran utawa semangat para sing maca sadurunge takdir kanggo karakter iki utawa liyane. Lan negesake babagan kasebut titik proses nggawe Apa tegese nggawa sampeyan menyang perkara kasebut kahanan sing Mungkin sampeyan wis mbayangake utawa ora, nanging tansah tanpa sampeyan ngelingi. Utawa, sampeyan ngelingake manipulasi ing nanging uga tansah digawa lunga lan tiba ing.

Kabeh kanggo opo, nalika nemokake tujuan kasebut, sampeyan bakal kaget banget yen sampeyan ngerti Lan aja ngindhari ujar, "Oh, pancen bener." Kanthi mundur lan ditampa, nanging uga ana emosi wis seneng dadi luwih apik utawa dadi luwih ala.

Kita bisa ngobrol karo dheweke, dheweke takon kita saka ngendi lan menehi komentar kepiye biasane dheweke ngelingi data saengga nulungi awake dhewe saka bal-balan, umpamane. Ah, iki saka situs kaya ngono, amarga sampeyan bisa dadi pengikut tim kaya ngono ... Elinga yen wis ana tukang gamer profesional ing remaja nganti ing ligamen 19 taun.

Sawetara pitakonku ya musik sing dirungokake utawa disenengi (main, nyipta lan nembang ing bandhane Ngomong derre) iku uga duweke Harry. Wangsulane ya padha nuduhake akeh, sanajan dheweke getun yen Harry ora seneng karo bande. Lan lunga lirih kethul karo "Aku ora bakal ngrungokake kowe" nalika Kita ngajak sampeyan njaluk Harry maneh amarga dheweke ora bisa ninggalake kita pungkasan Piso.

Kabeh rampung sawise tapak asma lan foto karo kabeh wong sing ana ing kana, sanajan ana umum sethitik, kasunyatane. Casa del Libro ing Gran Vía minangka toko unggulan ing Madrid, nanging situs sing wis ditemtokake tumindak kasebut lan, utamane, nalika ana kaliber saka Nesbø, iku dudu sing paling bathi. Saliyane masarakat cilik kasebut, ana. Uga dudu wayah sing paling pas, nanging ing agenda Pak Nesbø yaiku rumit. Dadi ganti rugi yaiku sing cedhak mewah karo wong.

Kesan saka Jo Nesbø - Karisma kesederhanaan

Dheweke kandha karo ngono ing jarak sing adoh yaiku supaya sampeyan bisa luwih menghargai wong. Lan uga sing sampeyan ora nate percaya karo penampilan. Sejatine yaiku. Ing kasus iki, Nanging, ing faktor luwih akeh pribadi. Lan khusus wis nemtokake: tambang.

Sampeyan ora teka ing Jo Nesbø lan novel nalika umur 20 taun. Nor padha karo 30. Aku wis nglegakake macem-macem 40 nalika aku ngerti. Sampeyan kudu duwe resume minangka maca umume lan novel kriminal khususe. Amarga sampeyan kudu duwe akeh gasket, usus, saraf baja lan kapasitas ketahanan epik kanggo ngadeg ing ngarep, sanajan kanthi kiasan, kewan sastra kaya Bolongan Harry.

Nanging apa iku Harry wis ana lan wis dadi kanca kita, ora ana sing disaranake, ya. Nesbø wis ngucapake kaping pirang-pirang: "Dheweke minangka salah sawijining kolega sing sampeyan lunga akhir minggu, nanging dina Senen sampeyan ora nelpon maneh." Amarga iku, kita rumangsa nresnani dheweke, kita empati lan luwih nuwun sewu.

Akeh barang sing ditinggalake ing tinta kanggo ngandhani, tinimbang takon, menyang Nesbø. Salah sijine yaiku yen sampeyan ngerti, ora saiki sawise maca Piso nanging sadurunge saiki, titah wis ngluwihi dheweke. Amarga wis. Kanggo daya tarik, daya tarik lan kecanduan. Amarga rasa nyuda emosi sing ditinggalake saben kita maca episode liyane sing nggegirisi banget amarga dheweke pancen nyata lan nyata. O, kepiye kedadeyane ing sawetara kasus, amarga ing kana akeh sing maca sing padha ngenali dheweke kaya Harry. Lan Aku njaluk. Ngopo

Amarga gampang banget diwenehi Harry kanthi kesederhanaan penciptane. Pancen sing nyedhiyakake karisma sing puluhan kalorone. Lan ing wektu sing padha, lan ana sihir, nuduhake uga a paradoks padha.

Harry minangka ciptaan ketidaksempurnaan manungsa sing sampurna, kanthi amplop fisik kolosal sanajan kertas. Lan pranyata sing saka Nesbø nyata banget sing ngelawan: rapuh lan meh ora duwe daya, kayane bisa rusak sawayah-wayah kanthi usaha utawa gerakan dadakan. Lan uga ngancani dheweke katon isin lan angel dipahamiApa sing pengin pamer? kadhemen nanging apa ngirim anget nalika sampeyan duwe sawetara sentimeter. Kaya ngono nada sedheng lan alon swara swarane menyang basa bagean kasebut.

Kabeh dheweke kayane dadi set niat kanggo nyoba ora dingerteni. Nanging ngelawan: nyekel sampeyan kanggo kesederhanaan kasebut iku ngowahi dadi seni lan kasekten sing ora ana tandhingane nggawe alam semesta, crita lan karakter unik. Seseorang fiksi kaya Harry Hole mung bisa metu saka pikiran kaya Jo Nesbø. Tegese, ora ana liyane kajaba Jo Nesbø sing bisa nyipta. Nanging ora kanggo gundhul proktor dokter, utawa sing males ukum ahli waris kaya Sonny Loftus lan anti-pahlawan sing luwih romantis kaya Olav (Getih ing salju) utawa Jon (Srengenge tengah wengi). Nor mesthi nggawe dhewe karakter mitos kaya Macbeth.

Sihir lan prestasi kudu rampung, utamane karo sing mbebayani lan dipukul, nanging durung dikalahake, polisi alkohol, kanggo gumun banget para pamaca kabeh jagad. Yen padha crita universal manawa kita kabeh ngerti lan nuduhake, nanging sampeyan kudu ngerti cara ngetung. Utawa sampeyan kudu menehi katrangan marang cara dheweke. Kanthi tampilan sing tenang lan kasebut fragility ngapusi fisik.

Amarga kabeh sing ana ing jagad raya Nesbø iki minangka kesan sing apik banget. Mesthi, coba delengen apa dheweke bisa nindakake sedina karo kanca loro kasebut, sing jarene durung bisa nyambung.

Matur nuwun

Aku pengin Matur suwun Getafe Ireng, komisioner sampeyan Lawrence Silva lan manajer RRSS, menyang Buku Waduk, editor, Jaume Bonfill, lan tim saka marketing lan komunikasi saka Omah Random (Sewu matur nuwun terus kanggo Eva Cuenca). Lan mesthine layanan interpretasi, uga staf Omah buku. Kanggo kang manungsa waé, kabecikan lan gampang anggone nindakake kabeh supaya bisa nemoni Pak Nesbø.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Arantxa ngandika

    Babad sing lengkap banget sing nggabungake kabeh aspek organisasi kanthi bagean sing luwih implisit, yaiku sensasi lan emosi sing ditinggalake Pak Nesbø.
    Aku seneng karo katrangan "fragility fictitious" kanggo nyebut kewan huruf sing dadi Jo sing diidoleki.
    Duwe kemampuan nggawe Harry (lan utamane bisa urip bareng dheweke pirang-pirang taun) nggadhahi kekuwatan batin supernatural, inggih pak ...
    Matur nuwun Mariola, amarga wis melu kita melu melu momen sing dialami ing Getafe Negro karo guru agung kasebut.
    Nalika sampeyan ujar, sampeyan ora tekan 20 utawa 30 ... nanging yen tekan kana sampeyan ora bisa lunga.
    Kanggo aku, amarga ngrasakake nalika ndeleng kanthi cedhak, kanggo nuduhake nyawa Harry Hole lan nikmati sore sing ora iso lali karo sampeyan, iki bakal dadi salah sawijining sorot penting ing uripku.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Uh, Arantxa, kanggo emosi kanggo tembung sampeyan. Kanthi semangat jaman saiki aku ngerti banget karo aku, aku uga bisa ngandhani manawa ana kedadeyan kaya ngono iki sing ndadekake urip iki migunani, umpamane luwih becik wanita umum. Lan sawise taun-taun ala banget sing dakalami, emosi iki paling apik. Dadi aku seneng banget amarga wayahe tartamtu iki wis padha lan padha nuduhake. Muga-muga lan ana liyane. Matur nuwun

  2.   Ailin ngandika

    Babad sing lengkap banget. Seneng banget kanggo maca lan bisa melu, saka kadohan, ing rapat sing apik iki. ♥ Miliar milyar. 😘

bool (bener)