Kepiye cara nggawe karakter sastra

Salah sawijining tugas sing paling angel diadhepi penulis, apamaneh yen dheweke novelis, yaiku nggawe paraga kanggo critane (crita, novel, fabel, ...). Nalika nggawe, interaksi lan kepribadian sing ditindakake sajrone sejarah, bakal gumantung manawa luwih utawa kurang melu siji jinis pamaca utawa liyane.

Supaya bagean proses kreatif dadi luwih gampang kanggo sampeyan, utawa paling ora coba, kita bakal menehi seri tips lan tips babagan cara nggawe karakter sastra sing bisa digunakake ing crita sampeyan. Terus maca, kita bakal nyritakake ing ngisor iki.

Tips lan saran kanggo sampeyan tindakake

  • Yen sampeyan panulis, sampeyan kudu meh kewajiban, luwih becik maca, mula, nyelehake awakmu ing sepatu sing maca arep maca gaweyanmu. Sadurunge nggawe novel, ing langkah-langkah awal, sampeyan kudu mikir maneh target audiens sing arep dituju. Kita menehi conto sing jelas: yen novel sampeyan isih enom, sampeyan kudu nggawe karakter sing narik kawigaten para pamirsa jinis iki (remaja, karakter hebat, wong transgressif, kanthi masalah remaja, lsp).
  • Karakter sampeyan kudu menarikOra preduli apa dheweke apik utawa tiran. Yen sampeyan nggawe karakter sing menarik, ora ana gandhengane, ora masalah manawa dheweke minangka wong sing paling ala utawa paling apik, sing bakal seneng karo sing maca.
  • Sampeyan kudu nggawe ya utawa ya kanggo karakter sekunder sing ora duwe pinunjul kaya sing utama utawa sing utama nanging cocog karo crita sampeyan. Sampeyan bisa muter bareng crita bab sing padha saka pirang-pirang versi kanthi nggunakake karakter kasebut, iku biasane sing disenengi.
  • Wiwit wiwitan, sadurunge miwiti novel, sampeyan kudu yakin karakter utamane, nanging ora prelu duwe karakter sekunder, utawa paling ora, kabeh dudu ... Nalika nulis crita sampeyan bisa nggawe karakter anyar sing adaptasi kanthi apik karo crita awal utawa pangowahan sing sampeyan tambahake.
  • Cara ngomong, cara tumindak dheweke kudu alami... Sampeyan kudu menehi urip ing pikirane, supaya dheweke dudu karakter sing dipeksa nanging supaya bisa tetep alami.

Aja lali kasunyatan sing paling penting sing kudu dipikirake ... Sampeyan sinau nulis kanthi maca lan nulis mengko. Deleng jeniusastra sing apik lan sinau saka dheweke.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carlos Julio Molina ngandika

    Kiriman sampeyan sing apik lan narik kawigaten babagan nggawe karakter.
    Salam anget saka Venezuela.