Napa penulis nggunakake jeneng samaran?

Blue Jeans minangka jeneng samaran sing dipilih kanggo seri novel pemuda Francisco Fernández de Paula. "Paco Fernández ora komersial banget."

Blue Jeans minangka jeneng samaran sing dipilih kanggo seri novel pemuda Francisco Fernández de Paula. "Paco Fernández ora komersial banget."

Nalika ngomong babagan panulis kanthi jeneng samaran, penulis klasik lan modern dadi pikiran, saka Fernán Caballero nganti Jeans Biru sing liwat Pablo Neruda. Masing-masing duwe utawa duwe motif dhewe-dhewe, mula jenenge luwih terkenal komersial, a bisa ngirim pos ing kasus wanita mbiyen, a alesan kulawarga lan liya-liyane.

Ing kene kita bakal ndeleng sawetara conto panulis sing nggunakake jeneng samaran wanita, panulis wanita posing minangka wong lanang y wong liya mung ganti jeneng amarga alesan sing paling macem-macem. Dhaptar iki ora mesthi lengkap, yaiku kanggo nglumpukake conto alesan sing nyebabake panulis nggunakake jeneng samaran.

Pablo Neruda

Jeneng asli Ricardo Eliecer Neftali Reyes Basoalto, jeneng diganti kanggo nerbitake supaya ojo isin bapakmu amarga duwe putra pujangga.

George Orwell:

Kanthi alesan sing padha karo sing sadurunge, dheweke ngganti jeneng asline Eric Arthur Blair dening George Orwell supaya ora ngganggu wong tuwa karo novel Ora ana putih ing Paris lan London, ing ngendi dheweke nyritakake pengalamane urip ing dalan, minangka wong sing ora duwe omah.

JK Rowling:

Pencipta Harry Potter sing misuwur, nyamarkan jeneng asline Joanne, supaya katon kaya pria, amarga nerbitake imposition, sing nganggep cah anom lanang ora bakal tuku buku sing ditulis wanita. Ing ora bisa dingerteni yaiku, sawise dadi panulis sing misuwur ing saindenging jagad, aku bakal milih maneh jeneng samaran lanang, Robert Galbraith, amarga novel saga angkara. Alesan sing diwenehake yaiku pengin nggayuh pembaca tanpa didhisiki kondhang, sanajan ora jelas sebab jeneng samaran kanggo pria.

Jill sanderson

Panulis saka novel romantis misuwur ing jagad sejatine wong lanang: Roger sanderson. Alasan bisnis. Novel romansa luwih laris yen duwe jeneng wanita.

Jeans biru

Alasan bisnis. Minangka panganggit dhewe ujar:

"Paco Fernández ora komersial banget."

EL James

Pencipta seri hit 50 Shades of Grey pancen diarani Erika leonard lan uga nganggo jeneng samaran kabur, nuduhake panganggit lanang dening alasan bisnis.

Magnus Flyte:

Maneh yaiku alasan bisnis sing nggawa Christina Lynch lan Meg Howrey kanggo milih jeneng samaran, uga maskulin lan, sing sejatine, dipilih kanthi sukses amarga narik kawigatene para pamaca.

Amelia drake

Konco iki jeneng samaran feminin padha Pierdomenico Baccalario lan Davide Morosinotto, panulis novel pemuda sing apik, saga Akademi. Buku sing ditulis nganggo papat tangan yaiku Akademi, sing wis duwe rong volume diterbitake lan endi protagonis yaiku bocah wadon yatim piatu diarani Rolas. Kalorone panulis dikenal lan iki pertama kaline diterbitake nganggo jeneng samaran.

Alasan bisnis lan tes ngetik genre anyar tanpa kompromi merek pribadi sampeyan.

Frankestein diterbitake kanthi anonim supaya ora ngandhakake manawa panganggite yaiku wanita: Mary Shelley.

JT Leroy

Katrangan sing luwih jembar babagan kasus pungkasan, sing diarani jeneng samaran alasan bisnis: Masyarakat New York ing wiwitan abad kaping rong puluh taun nemoni nemoni sawise Yeremia enom Terminator Leroy, selebriti sawise diterbitake  Sarah,  novel sing kudune otobiografi ing endi kecanduan narkoba lan prostitusi minangka spurs utama kanggo sing maca, sejatine dheweke Laura Albert. Ing kasus iki jeneng samaran diganti dadi watake wiwit JT Leroy ngusap pundhak karo kepribadian sing hebat ing New York. Nganti 2005 ora dingerteni yen sejatine a wanita klamben kaya pria, nanging malah pangarange dhewe sing ora ngerti yen panulis enom sing nyiksa yen ora mbakyune, Savannah Knopp.

Motif Laura Albert? Dheweke yakin manawa ora ana sing pengin maca buku babagan patang puluh bab.

Yasmine Khadra

Iki jeneng samaran saka Muhammad Muleh, panulis, anggota tentara Aljazair sing mutusake nggunakake jeneng samaran kanggo nyegah males ukum. Panulis ujar manawa pura-pura ngajeni wanita Aljazair kanggo keberanian lan pangarep-arep sing dituduhake nalika ngadhepi akeh konflik sing ditindakake ing masarakat sing mbatesi kaya sing dianggep Algeria.

Harper lee

Penulis Pateni Mockingbird, yaiku panulis, Nelle Harper Lee. Alasan bisnis lan isin banget minangka sebab kenapa dheweke ndhelikake jenenge, sanajan dheweke ora nate ngarani sapa.

SK Tremayne

Konco jeneng samaran sing sampeyan pengin nunjukake jeneng wanita, yaiku panulis Sean Thomas Knox, uga kanggo alasan bisnis, ing pasar penerbitan sing wanita wiwit bobot saya akeh.

Lisbeth Werner

Motif bisnis maneh ing jeneng samaran feminin iki kanggo panulis Seri pemuda Puck utamane dituju kanggo pamirsa wanita enom: Carlo Andersen lan Knud Meister.

Jessica aduk

Jeneng asline panulis saga buku romantis yaiku Hugh C. Rae. Sing lucu babagan kasus iki yaiku sanajan menang Del Edgar Award kanggo Novel Paling Apik, ndhelikake jeneng asline.

George Elliot:

Maria ann evans milih jeneng samaran George Eliot supaya dheweke bisa nggarap tugas kanthi serius, dheweke ora bakal nganggep dheweke pangarang romantis amarga dheweke wanita. Uga kanggo ngindhari skandal bab kang hubungan karo wong sing wis bebojoan karo dheweke nganti seda.

Satriya Fernan

Jeneng samaran Panulis Cecilia Böhl De Faber lan Larrea, sing sawise dikembangake seneng sastra rama, nalika mutusake kanggo ngaturake awake dhewe kanggo nulis, dheweke mung bisa nemokake nolak.

"Dheweke bakal nyuwek teks ing ngarepe rai, lan ngandhani supaya ora nyerahake awakku kanggo tugas sing khas jinis lanang"

Didhukung ibune, mutusake dadi panulis profesional, kanthi jeneng samaran sing ndhelikake identitase.

Liyane:

Tuladha liyane sing misuwur ing jinis iki jeneng samaran saka kabutuhan, babagan sing wis ditulis lan akeh sing ora ngeyel manawa diwenehi materi sing ana gandhengane, yaiku liyane wanita sing kaya loro sadurunge, sampeyan mung pilihan kanggo ndeleng karya sing diterbitake yaiku supaya bisa katon kaya sing ditulis karo wong lanang karo padha sadulur Charlotte Brontë, Emily Brontë lan Anne Brontë sing nerbitake Currer, Ellis lan Acton Bell masing-masing, sawise pujangga Robert Southey nanggapi Charlotte nalika nyritakake kerjaane,

"Sastra ora bisa dadi masalah urip wanita, lan kudune ora kaya ngono."

Uga kasus saka Frankenstein, sing diterbitake ing anonim supaya ora mbukak manawa panganggite wanita, Mary shelley. Kabeh padha nganggep manawa pangarang novel kasebut Percey B. Shelley, bojone. Nalika semana panulis wanita minangka minoritas lan disepelekake dening pangritik, panulis lan pamaca yen nganggep genre liyane kajaba romantis.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)