Napa buku kertas terus ngalahake buku digital kanthi longsor?

Ing tengah-tengah jaman digital, buku kertas terus dadi favorit para pamaca saka kabeh umur.

Ing tengah-tengah jaman digital, buku kertas terus dadi favorit para pamaca saka kabeh umur.

Nalika kita sing wis diwasa maca Mortadelo lan Filemón ing kertas lan kita seneng maca ing format klasik liwat pengalaman digital liyane kita wis ilang, jagad iki bakal dipanggoni wong sing tansaya gedhe karo YouTube lan dheweke sinau nganggo buku digital ing tablet.

Sanajan sejatine isih ana pirang-pirang dekade kedadeyan kasebut, mula ora katon, nalika semana, buku kertas bakal luwih larang regane minangka barang kolektor. Ambune lan rasane kertas, creaking sing nyenengake lan nyenengake nalika ngowahi kaca, bakal ilang regane ing ngarepe kaluwihan bobot sithik, kapasitas panyimpenan lan konektivitas sing ditindakake media digital.

Owahan alon saka buku kertas dadi buku digital. Napa kita nolak ebook?

Sanajan kita wis bisa ndeleng ing kereta bawah tanah utawa wakil bus maca generasi Mortadelos kesusastraan paling anyar ing su seluler, sejatine yaiku, generasi apa wae sampeyan, ora kepenak lan yen ngarsane ora ngancani sampeyan, dadi tugas sing mokal. Ing transportasi umum, para pamaca buku kertas urip bareng karo pamaca sing nggawa ebook lan pamaca sing ora umum sing takon karo WhatsApp utawa jaringan sosial ing ponsel.

Kauntungan buku digital saiki yaiku kapasitas panyimpenan.

Iki nggawe sampeyan dadi kanca plancongan sing ideal kanggo nonton seneng banget sing ora prelu nggawa koper sing kebak buku kertas sing abot. Nanging, kanggo diwaca sadina-dina, nalika turu, tindak kerja utawa ing omah nalika akhir minggu, kauntungan kasebut ilang, amarga ora ana sing biasane maca luwih saka siji buku sekaligus. Ngilangi kesenengan kertas ora bisa diimbangi karo kapasitas panyimpenan.

Buku kertas kasebut ora nyenengake banget, ora ana kaca bayangan lan batere ora bisa entek.

Panaliten paling anyar nyoba nggawe chip sing liwat pirang-pirang yuta buku bisa ditandur ing otak.

Panaliten paling anyar nyoba nggawe chip sing liwat pirang-pirang yuta buku bisa ditandur ing otak.

Piranti siji bakal dadi pemicu pangowahan definitif.

Riset perusahaan teknologi ditujukan kanggo konsentrasi kabeh piranti sing digunakake ing siji (seluler, Tablet, laptop, lsp). Antarane nggawa ponsel lan buku kertas utawa ponsel lan ebook, bedane ora cukup kanggo sing seneng kertas mbatalake.

Kanggo njaluk menyang piranti unik rong prekara sing dibutuhake:  Setel ukuran kanggo saben panggunaan lan batre tahan lama.

Nalika kita duwe piranti sing bisa duwe ukuran ponsel o bisa nampilake layar sampeyan nganti ukuran televisi lan kita ora kudu gumantung karo pangisi daya saben sawetara jam panggunaan, kita bakal maca, nonton film, ngobrol, muter lan navigasi.

Yen kita nambah piranti kasebut kasunyatan virtual, nalika kita kesel maca, kita bisa pindhah ing kereta bawah tanah nalika ngunjungi MoMA ing New York.

Jarak kerja ora bakal penting maneh, kita bakal ngarep-arep telat.

Piranti siji utawa uga ...

Alternatif kanggo jinis penemuan iki, sing miturut para ahli nyedhiyakake pengalaman sing paling nyata lan sing wis digawe tes pisanan yaiku chip ing otak, nanging sauntara iki manungsa ngerteni luwih kurang apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Javier ngandika

    Aku wis maca elektronik wiwit pirang-pirang taun lan digunakake kanggo maca novel: minangka jinis sastra sing bisa diwaca ing jinis piranti tanpa repot lan kanthi gampang bisa nggawa kabeh novel sing dikarepake lan ganti wacan kaya sing dikarepake. Nanging aku duwe kabeh buku esai ing kertas amarga luwih gampang kanggo aku ndandani ide kanthi mbaleni maneh konsep sing mbatesi utawa nulis cathetan ing wates - sing durung bisa ditindakake dening e-book. Lan ing tangan liyane, buku esai minangka buku sing kudu diwaca kaping pirang-pirang lan minangka pitulung sing ora bisa ditemokake kanggo nemokake anotasi kasebut ing wates kanggo interpretasi utawa negesake maneh apa sing dikarepake penulis.

  2.   Alejandro Palma Zenteno ngandika

    Aku seneng, minangka sing maca tablet, manawa buku-buku cetak terus apik banget kanggo diwaca. Sapa wae sing plancongan nganggo transportasi umum utawa ngalami insomnia lan nyenengake kanthi maca piranti elektronik iku cocog. Sawijining penyayang toko buku lan mriksa warta, takon babagan buku ing umum, kedadeyan sing istimewa banget, meh dadi transformasi mental amarga aku wis ora nerusake perpustakaan fisik, malah nambah kanthi elektronik. Aku kaget banget yen mbantah babagan apa utawa apa sing luwih apik, luwih becik aku nyoba ndeleng awake dhewe, lan aku kepengin banget jaringan sosial sanajan aku duwe Facebook lan Twitter, lan kuwatir aku ngerti endi wacan kasebut arep. Chip ing otak sing bisa diwaca, utawa manifestasi virtual liyane, miturut aku, bakal dadi pengalaman sing bisa lolos saka krisis ing level global - utamane generasi - sing ditemokake maca. Minangka tantangan sing nuduhake masa depan sing wingi!