Bebener babagan kasus Harry Quebert

Bebener babagan kasus Harry Quebert.

Bebener babagan kasus Harry Quebert.

Kasunyatan babagan kasus Harry Quebec minangka novel pangarang Swiss Joël Dicker. Dirilis ing basa Prancis sajrone taun 2012 -Le Vérité sur l'Affaire Harry quebert- pikantuk sukses editorial internasional. Ing taun sing padha, karya kasebut entuk Hadiah Utama kanggo Novel saka Akademi Prancis lan Hadiah Goncourt saka Siswa.

Wiwit kuwi, buku kasebut dijarwakake luwih saka 33 basa lan wis diadaptasi dadi serial televisi mini. Iki minangka thriller romantis sing dibintangi panulis Marcus Goldman. Sapa sing nyoba mbuktekake ora bersalah mentor dheweke, Harry Quebert, tersangka tiwas saka Nola Kegerllan, sing kedadeyan 33 taun kepungkur.

Babagan panganggit, Joël Dicker

Joël Dicker lair ing Jenewa, Swiss, tanggal 16 Juni 1985. Wiwit cilik, dheweke nuduhake kecenderungan nulis lan alam, teka ketemu Majalah kewan kanthi umur 10 taun. Ing taun 2010, dheweke lulus saka Université de Genève dadi lulusan Hukum.

Liyane saka karya lan penghargaan

  • Macan - El Tigre (2012). Penghargaan internasional kanggo panulis francophone enom.
  • Les Derniers Jours De Nos Pères - Dina-dina pungkasane para leluhur kita (diajukake menyang kompetisi sajrone 2010; diluncurake dening penerbit L'Age d'Homme ing taun 2012). Prix ​​des Ecrivains Genevois.
  • Le Livres saka Baltimore - Buku Baltimore (2017).
  • Bentenane Stéphanie Mailer - Ilang Stéphanie Mailer (2018).

Ringkesan saka Bebener babagan kasus Harry Quebert

Penyakit kaca kosong

Wiwitane novel kasebut nduwe Marcus Goldman sing pancen diblokir nalika nyoba ngasilake novel kaping pindho. Dheweke ngalami tekanan amarga kontrak sing entuk bathi sing ditandatangani luwih saka setaun kepungkur karo omah penerbitan bergengsi sing nuntut publikasi anyar. Pakta kasebut ngidini protagonis bisa ngasilake eksistensi sugihe lan mewah sawise sukses novel pertamane.

Amarga alesan iki, dheweke mutusake kontak karo mentor, Harry Quebert, sing ngundang dheweke ngunjungi dheweke ing omah ing Somerset, New Hampshire. Nanging strategi iki kanggo nguripake maneh kreativitas sampeyan gagal. Ya, kaya lelungan sadurunge menyang omah wong tuwane ing New Jersey lan Florida. Marcus lunga saka kutha. Nanging, dheweke bali ora suwe sawise ngerti babagan nemokake jenazah Nola Kellergan ing pinggir properti Quebert.

Tersangka utama

Nola Kellergan ilang sajrone 33 taun. Salah sawijining naskah Harry ditemokake uga mayit sing dikubur. Asile, Quebert langsung dicekel dening Perry Gahalowood saka polisi negara bagian. Harry uga dadi tersangka utama rajapati (ora jelas) Deborah Cooper, sing kedadeyan ing wayah wengi uga nalika ngilang Kellergan.

Sawise bali menyang Somerset, Marcus langsung ngerti yen Harry wis nduwe hubungan rahasia karo Nola sadurunge dheweke ngilang. Nalika semana, dheweke umure 15 lan umure 34. Kajaba iku, Marcus nemokake novel nomer loro Quebert, Asale saka ala, adhedhasar asmarane karo Kellergan. Bukti kasebut kanthi cepet ngowahi pendapat umum nglawan Harry.

Pangembangan riset Goldman

Benjamin Roth - pengacara Harry - njaluk tulung marang Goldman. Sanalika, editor Marcus njaluk dheweke nulis babagan kabeh informasi sing dikumpulake babagan kasus kasebut. Ora suwe, jinis pacelathon ing antarane Harry lan Nola dibukak: dheweke pancen tresna tenan marang dheweke, dheweke ora bisa mateni dheweke. Marcus nggarap resolusi investigasi karo Gahalowood, Travis Dawn (Kepala Polisi Negara) lan garwane, Jenny.

Antarane, rajapati tilas pimpinan polisi lokal, Pratt (sing meksa Nola kanggo nindakake seks oral marang dheweke). Banjur, Marcus ngerti manawa Harry pindhah menyang Somerset ing taun 1975, njaluk inspirasi kanggo nulis novel nomer loro. Quebert tetep ora duwe keputusan nganti bisa ketemu karo Nola ing sawijining pantai, nalika semana kekarone padha tresna.

Tresna hubungan lan tresna

Asmara kasebut didhelikake kanthi rahasia. Nanging dheweke ditemokake dening Luther Caleb, kusir cacat miliarder Elijah Stern, "lemari" homoseksual mantan pemilik omah sing dipanggoni Harry. Kosok baline, Luther uga tresna karo Nola lan seneng karo imajinasi liwat Harry lan Nola. Loro lan Harry nesu karo Polisi Travis Dawn, sing mbukak stasiun kutha kasebut.

Fajar kanthi rahasia tresna karo Jenny Quinn, putri saka pamilik Dinner Clark. Sabanjure, Jenny apikan karo Luther lan nresnani Harry. Sajrone wengi tanggal 30 Agustus, Harry lan Nola setuju kanggo melu bareng menyang Kanada. Luther, ngerti apa sing bakal kelakon, menehi Nola menyang papan rapat, Hotel Sea Side.

Para rajapati

Luther tumindak amarga tresnane marang Nola, amarga, utamane, dheweke pengin ndeleng dheweke seneng. Travis weruh Luther nuntun Nola menyang motel lan miwiti ngetutake dheweke. Sopir lan bocah wadon kasebut nyoba ndhelik ing alas, nanging dioyak dening Fajar lan Kepala (Pratt) Kepala Pratt. Pungkasane, polisi ngoleksi Luther lan dipateni nganti mati. Nola nyoba tanpa campur tangan, nanging dheweke mutusake minggat sawise kena irung.

Joel Dicker.

Joel Dicker.

Amarga keweden, dheweke nyoba ngungsi ing omah paling cedhak. Alamat kasebut kagungane Deborah Cooper, sing minangka saksi, dipateni dening Pratt. Nalika Nola nyoba lolos, Travis mateni dheweke. Mayit Nola dikubur ing situs Harry karo para pembunuh. Banjur, dheweke nuli layon Luther ing njero kendharaan lan dibuwang saka tebing ing negara liyane.

Panutup

Jenny krama karo Travis. Dheweke ndhelikake isyarat kompromi kanggo bojone nalika Marcus tekan kutha. Kajaba iku, Jenny nutupi pembunuhan Travis marang Pratt (dheweke pengin nggawe kacilakan kaya kecelakaan). Kajaba iku, bapake Jenny nyoba mbebasake dheweke kanthi nggunakake revolver Pratt ing adegan, sing padha karo rajapati Bu Cooper 30 taun kepungkur.

Luwih saka siji kasunyatan ditemokake

Pungkasan, kabeh kasunyatan babagan pembunuhan lan panutupan metu ing ngarep. Kabeh permusuhan marang Harry dadi disenengi saka warga Somerset. Marcus saiki wis sugeh lan misuwur. Nanging isih ana kasunyatan sing bakal kababar: Asale saka ala Iki ora ditulis dening Harry, panganggit sejati yaiku Luther. Maksudku, buku sing dikhaskan Harry Quebert sejatine plagiarisme.

Sanajan wis nulis teks liyane, isih dadi karya para impostor. Sawise sawetara dina, Harry ilang, ninggalake naskah dhewe, The Somerset Gull, ing kana dheweke nyritakake katresnan fiksi karo Nola. Pangaturan pungkasan ditindakake nalika Marcus nerbitake The Somerset Gull kanthi jeneng Luther Caleb.

Resepsi kritik sastra internasional. Ulasan (XNUMX)

Francia

 "Pungkasane, sampeyan bakal kesel banget lan kaget karo aliran adrenalin literatur sing tanpa wates, sing terus disuntikake dening narator ing pembuluh getih sampeyan." Marc Fumaroli, Le Figaro.

Kutipan saka Joël Dicker.

Kutipan saka Joël Dicker.

"Yen sampeyan nyelehake driji ing novel masterful iki, sampeyan bakal entuk. Sampeyan ora bakal bisa mandheg ing balapan sing bakal nggawa sampeyan menyang kaca pungkasan. Sampeyan bakal dimanipulasi, gumun, jengkel lan kepincut karo crita sing dimuat kanthi pirang-pirang garis, giring abang lan corak spektakuler ing saben acara ”. Bernard Pivot, Dina Diary Minggu.

Italia

"Sawise Bebener babagan kasus Harry Quebert, novel kontemporer ora bakal padha lan ora ana sing pura-pura ora weruh. Putusan: Summa cum laude… paling ora 110 saka 10. Novel sing apik ”. Antonio D'Orrico, Corriere della Sera.

España

"Buku iki bakal diajeni lan ditliti dening para panulis mbesuk. Iki minangka model thriller… Waca buku iki ”. Enrique de Hériz, Koran Catalonia.

Alemania

"Joël Dicker wis nulis novel sing nduduhake persis apa sing bisa ditindakake nalika panulis enom duwe wani menehi kabeh karya ... Ora mung dheweke wani ndeleng kehebatan wong sing wasis kaya Philip Roth utawa John Irving, sejatine Wis ngungkuli dheweke… Kabeh duwe pengaruh laris global ”. Kanca Teuwsen, Mati ziet.

Walanda

"Joël Dicker wis ngganggu para pamiarsa. Dialog sing apik banget, karakter warna-warni, nggawe corak lan plot sing ora ngidini napas mandheg ... Kabeh gegandhengan karo intertwined kanggo nggawe crita sing pancen ora ana sing katon "


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Kain ngandika

    Matur nuwun kanggo ringkesan lengkap! Sawetara wektu kepungkur aku maca buku iki lan aku seneng, saiki aku bakal miwiti karo "Wong-wong saka Baltimore" lan aku kepengin menehi semangat marang crita kasebut. Aku nggolek sinopsis lengkap nanging ora ana sing padha karo sampeyan.