Salah sawijining kapten sastra (lan kapten) segara

Saka kiwa nengen: Nemo (James Mason), Jack Aubrey (Russell Crowe), Wolf Larssen (Sebastian Koch), Achab (José María Pou), Jonathan Clark lan Horatio Hornblower (Gregory Peck)

Dina iki minangka salah sawijining kapten laut ing sastra, yen ana akeh e ora iso lali kanggo kita sing seneng karo genre petualangan bahari. Opo maneh, bioskop nggawe dheweke luwih abadi lan misuwur, nyumbang kanggo hobi para pamiarsa anyar utawa, paling ora, nggawe wong sing paling males ngerteni babagan njupuk buku. Elinga yen dudu jinis sing disenengi utawa gampang ditindakake kabeh.

Dadi item souvenir iki menyang kapten kayata Nemo, Jack Aubrey, Wolf Larssen, Achab, Jonathan Clark, Horatio Hornblower lan kapten lan marquise Dolores del Castillo. Dheweke digawe dening panulis sing misuwur kayata Jules Verne, Herman Melville, Jack London, Patrick O'Brian, CS Forester, Rex Beach utawa Emilio Salgari.

Nemo

Jules Verne minangka spesialis nggawe kapten sastra minangka Grant, Hatteras, Wedhi kontol (sing umure mung 15 taun) lan, mesthine, Nemo. Lan dianggep salah sawijining karakter sing paling apik. Uga ditemokake ing rong novel: 20.000 liga lelungan ing jero banyu y Pulo sing misterius.

Es padhang, budaya, tanpa tanah air nanging kanthi karajan liwat kabeh samodra jagad. Tuladhane manungsa modern, ilmu pengetahuan, sapa nguwasani teknologi lan dheweke ora pengin tundhuk marang pamrentah. Nanging konsep kebebasane luwih dhuwur tinimbang liyane lan dheweke bakal kalah. Ing versi film saka 1954 Disney aktor Inggris main kaya ora ana wong liya James Mason.

Jack Aubrey lan Horatio Hornblower 

Aku nggabungake amarga lagi sejaman lan petualangan kasebut ana ing perang napoleon Inggris lan Prancis ing segara. Digawe miturut dening Patrick O'Brian lan Cecil Scott ForesterDheweke minangka rong karakter sing ngelawan.

Horatio hornblower lair ing 1937 lan lintang 11 novel lan 2 crita cekak. Apa adhedhasar ing tokoh kerajaan pelaut Inggris Thomas Cochrane. Kandel lan profesional, nanging bisa uga serius, ing taun 1951, versi sing nyemprotake telung novel digawa menyang layar amba lan judhulé Wong lanang segara. Iki dimainake dening spesialis kapten laut sinematik, Gregory Peck.

Ing cagak ngelawan yaiku Jack Aubrey, protagonis saka luwih saka 20 novel, sing nyebabake kendel kanggo gumunggung lan meh bodho. Pikiran terbuka, kanthi rasa musik, anggur, wanita lan urip sing apik uga pertempuran. Ing bioskop Russell Crowe Dheweke ngilang nerjemahake ing Master & Panglima.

Achab lan Wolf Larssen

Lan aku cocog karo kapten kasebut amarga bisa dadi literatur sing paling peteng, utamane Akhab Herman Melville. Akhab amarga obsesi sing gedhe banget bisa dicekel Moby Dick sing sejatine monster ing njero awake. Lan Wolf Larssen Jack London minangka Nemo sing luwih kasar lan medeni, nanging uga cerdas lan budaya.

Ing bioskop Achab wis akeh pasuryan, nanging sing paling misuwur yaiku Gregory Peck maneh Ing kene bubar ing versi teater ditampilake dening hebat Jose Maria Pou.

Jonathan Clark

Uga dikenal minangka "wong boston', Digawe ing taun 1946 dening panulis Amerika Rex Beach, sing akeh dipengaruhi karo karya London. Ana ing Jagad ing tangan sampeyan, dununge Clark yaiku a pamburu segel sing wani lan ora wedi saka San Francisco. Kepengin tuku Alaska saka Rusia, nanging rencana dheweke bakal malih nalika ketemu karo Countess Marina Selanova. Gregory Peck ana ing film maneh ing versi megah 1952.

Dolores del Castillo

Lan sapa maneh Emilio salgari kanggo nggawe Marchioness Dolores del Castillo, ing petualang lan kapten Yucatan, sing dadi layanan Spanyol ing Perang Kuba kanggo nggawa senjata menyang pasukan sing perang ing kana. Salah sawijining novel sing duwe protagonis wanita kaya feisty lan akeh banget minangka kanca kolega. Lan ayo eling yen Salgari uga nggawe Kapten Storm.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)