Protagonis buku November. Sawetara judhul khusus kanggo wulan iki

Nopember, kaunggulan par wulan musim gugur, yaiku protagonis sawetara judhul novel saka macem-macem jaman lan panulis sing beda banget. Wiwit novel ireng, saiki utawa bocah enom, November mesthi tegese lingkungan sadurunge utawa kondusif kanggo crita sing apik. Ayo temokake crita kasebut. 

Limalas dina wulan November - Jose Luis Correa

Dikirim ing 2003, panulis José Luis Correa nyritakake babagan Richard Putih, sing umure wis 44 taun, wis bisa nuntun urip tanpa tujuan ing kutha kasebut, Las Palmas de Gran Canaria, agensi detektif. Komisi sing diwenehake wong wadon ayu kanggo nyelidiki lampus saka pacare bakal nggawa dheweke menyang rong jagad sing apik banget amarga mbebayani. Bar lan papan wengi, pelayaran lan pesta saka bocah sing apik saka Las Palmas, lan seduction sing dimaksud kliene.

Paling anyar ing wulan November - Hans Enrich Nossak

Karya panulis Jerman iki wis dibandhingake karo Albert Camus, George Orwell utawa kanca sabangsa Günter Grass. Ing taun suwidakan lan pitung puluh telung novel sing paling misuwur diterjemahake menyang basa Spanyol, salah sawijine yaiku novel iki, wiwit 1968. Ing taun 1961, dheweke nampa Penghargaan Büchner, lan pirang-pirang taun mengko, dheweke bakal dijenengake Anggota Akademi Bahasa lan Sastra Jerman.

Novel iki kasusun saka telung bab dawa. Ing kawitan, protagonis ngandhani ing wong pisanan kepriye dheweke tiba-tiba mutusake elope karo panulis sing biasa-biasa wae sing lagi wae dipethuk. Kagum banget amarga dheweke ora sopan, watesan lan hambatan urip sing wicaksana lan istimewa saka wanita borjuis lan ibune kulawarga bahagia sing dipimpin uga muncul. Ing detik bab, ing pacelathon dawa karo bapak mertua, sing ngunjungi dheweke ing omah anyar, nyritakake apa tegese ngulandara khayal lan Gagal saka mestine dibebasake.

Y ing pungkasan, maneh ing omah bojone, ana kahanan sing luwih kuwat tinimbang kekarepane sing nuntun dheweke munggah ing mobil kekasihe, sing wis nggolek dheweke mabuk ing omah, lan sawetara menit mengko, loro bakal mati. Kanggo kang konstruksi, buku iki dianggep minangka salah sawijining karya sastra kontemporer, paling ora saka Jerman.

Awan November - Hillary Ruben

Dikirim ing 2002, iki novel babagan wani, ningkatake dhiri lan tresna marang kewan. Nyritakake babagan konyek, pangon enom saka suku Maasai, sing mbayangake ewonan petualangan. Nganti sawijining dina, angon wedhus bebarengan karo sedulure Parmet, dheweke nandhang lara kasebut serangan sawetara prajurit lan wis tatu. Seduluré ninggali dheweke lan bali menyang desa, ngandhani yen Konyek wis mlayu lan ninggalake sapi dhewe-dhewe. Konyek nindakake golek pedhet Awan November, ilang sawise serangan.

Sawise akeh petualangan lan bebaya, dheweke nemokake dheweke lan, nalika mulih maneh menyang desa, kudu ngatasi keputusan saka para pinituwa. Sampeyan bakal bisa ngatasi kanthi semangat lan kepinteran. Lan bapake, kanggo ngakoni regane, menehi menyang Nube de Noviembre.

November Kate - Monica Gutierrez

Dikirim ing 2016, novel iki yaiku disetel ing Inggris. Ing wengi a badai saljuIng dina Jumuah ing buri bar galleon bajak laut ing bar sing didhelikake, sawijining bartender ngenteni tekane Kate. Kate yaiku bocah wadon kanthi rambut sing dawa banget lan syal sing dawa banget.

Kate urip ing bangunan lawas. Wis suwe banget dheweke ora terbawa rutin ora ngelingi maneh babagan rincian cilik utawa petualangan sing didhelikake ing lereng saben dinten sing kaget. Taman sing aneh lan stasiun radio sing digantung ing langit ing loteng kayu minangka papan perlindungan nalika tiba. Lan sanajan ing kutha cilik Coleridge, kabeh wong ora nggatekake peringatan saka ahli meteorologi eksentrik, wektu kira-kira bakal ngganti November November ing tangan wong kanthi rencana males dendha.

Nopember - Jorge Galán

Uga diterbitake ing 2016, iki crita sing bisa ditemtokake perlune ngunggahake swara, uga para Yesuit sing dipateni, kanggo nimbali sing paling mlarat. Ing taun 1989 ing Masyarakat Salvadoran dheweke urip ing medeni perang sipil. Ing sawijining November esuk tragis ana sekelompok pria bersenjata mlebu fasilitas Universitas Katolik lan rajapati enem Yésuit Spanyol lan loro wanita Getih kadhemen.

Ing dina sawise pembantaian, mung rektor anyar Yesuit, bapak Tojeira, setya lan setya marang nemokake tukang mateni. Siji-sijine saksi sing bisa ngatasi kasus kasebut yaiku meneng dening panguwasa. Sapa lan sapa sing nuruti durjana?

Kita duwe novel gagah sing neliti kasunyatan dramatis sing nggegirisi El Salvador lan Amerika Latin ing taun 1989. Uga nyinaoni sejarah kejahatan liyane, kayata Monsignor Romero.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.