Jo Nesbø ngancik 60. Tinjauan babagan buku anyar kanggo taun iki

Photography: (c) Mariola Díaz-Cano. 23/10/2019. Madrid.

Jo Nesbø ngancik 60 Maret dina iki. Panulis kejahatan Norwegia lan novel bocah, pangripta kurator Bolongan Harry, mbukak dasawarsa anyar ing karir lan urip sing dawa lan sukses. Taun iki, mesthi yen kahanan sing durung mesthi lan durung mesthi, bakal ana rong judhul anyar sing bakal teka ing kene sawise wektu tundha limang taun kanggo Getih ing salju (dijadwal Mei) lan soko kurang kanggo Srengenge tengah wengi (ing musim gugur). Aku wis maca. Dadi padha lunga stroke saka review sing daktulis kanggo wong-wong mau. Kanggo menehi ide babagan apa sing bakal dikarepake lan apa sing bakal dikarepake. Sanajan geni ora ana (saiki) lan nubruk Harry. Nanging ayo ditinggal, kudu istirahat. Dudu sampeyan, Pak Nesbø, sampeyan isih butuh 60 taun maneh lan suwene wektu kanggo nulis.

Getih ing salju - Oktober 2015

Aku bakal wis maca ing rong dina, amarga iku cekak lan ora mbutuhake wektu maneh. Nanging kaya biasane aku karo Nesbø, sampeyan pengin nambah wacan nganti tanpa wates lan luwih becik kanggo ngrasakake. Kaya sing wis ana ing basa Inggris, aku luwih akeh alesan. Lan, wis, wis Aku wis maca sawetara kritik, saka sawetara sing ngeluh iku cendhak banget, lan liya-liyane sing ujar manawa Nesbø wis dadi alus Lan apa sampeyan pengin ngaturake dhewe menyang Harry Hole, wektu. Kayane ngapusi manawa pamaca biasa saka panulis iki (kabeh karyane, ora mung Harry) ngeluhake babagan iki mesthine alus nalika ana prekara Pak Nesbø yaiku ROMANTIK Wiwit endhas nganti sikil, ora preduli dheweke dadi angel lan psikopatis.

Lan ing kene ditandhani crita katresnan sing hebat karo karakter merek omah liyane: wong sing misuwur, Olav Johanssen, jebul ora ana jiwa, sapa ngerti, sapa dheweke nyritakake babagan masa lalu sing ireng lan masa depan fatalistik lan apa sing diwaca Wong Misih. Boss sampeyan, hotshot mob Ing Oslo pungkasan taun 70an, sadurunge Natal, nuntun dheweke supaya garwane disingkirake. Masalahe yaiku Olav tresna banget karo dheweke, utawa kayane, amarga sejatine kalebu liyane antihero ditandhani dening takdir.

Emosi

Kanthi tembung liyane, kita duwe sejarah klasik jinis iki, ditulis ing wong pisanan, ing endi kabeh karakter peteng (utawa ora), ora ana kekurangan corak Nesbø kasebut lan rampung nganggo a pungkasan iku, sanajan sampeyan mbayangno, iku ora mandheg utawa sampeyan bisa ngindhari bungah. Kemampuan sing dingerteni wong iki kanggo empati manungsa sing paling apik lan paling ala. Dadi wis kecanthol maneh karo dheweke prosa, critane dadi ireng lan bengkong, nanging karo ngono romantisme tan asli sulingan sing.

Dheweke duwe kabeh wektu ing jagad iki. Aku seneng ngenteni. Aku seneng wektu antarane njupuk keputusan lan nindakake. Dheweke mung menit, jam, dina anggonku urip cekak nalika isih ana wong liya. Aku dadi nasibe wong.

Srengenge tengah wengi - Juli 2016

Geni, udhara, iman, ateisme, kebobolan, angkara, wedi, kasepen, peteng kanthi cetha surya tengah wengi ing tengah Agustus, pengecut, nyerah, nebus, katresnan ing kabeh wujud, bapak, kelangan, lara, ora duwe pengarep-arep, ngarep-arep, ilang, menang, ngapusi, gawe uwong yakin ... Jon hansen -utawa Ulf, kaya sing diarani diarani miturut rupa sethitik ngrambah saka pamburu polos lan tanpa clueless- rasakake lan ngatasi kabeh mau nalika tekan ing kutha cilik ilang ing sisih lor paling lor kabeh lor. Kajaba iku, ing masyarakat sing manggon iku dadi ditutup minangka ultrakonservatif. Hansen arep golek Knout, a anak sepuluh taun, lan su ibu Lea, wanita karo crita Staff kebak drama lan kejutan.

Saka kana uwal menyang ngendi wae sing ditindakake Hansen uga tekan dheweke pungkasan. Sejarahipun Dikembangake maneh ing taun 70an lan Hansen wis nggawe ngalih marang nelayan, bos mafia Oslo (sing wis metu ing Getih ing salju), lan saiki dheweke bakal ngupayakake. Kabeh kanggo duweke kasekengan — Utawa ora sanggup - mateni. Hansen nganggep awake dhewe pengecut, wong sing nesu dheweke wis nggawe akeh kesalahan, lan nalika tekan gurun kasebut meh ing Arktik, dheweke ngerti yen bakal dadi plancongan pungkasan. Hubungane karo populasi hermetik, nanging utamane karo Knut sing cilik lan kepengin weruh lan ibune sing dilindhungi nanging intuisi, bakal meksa dheweke nggawe keputusan sapisan lan kabeh. Utawa kanggo nyerah kabeh.

Romantis pungkasan

Y maneh kita kudu Nesbø wis mesthi dadi Romantis pungkasan. Apa sing nulis novel kejahatan? Ya, kayane pancen, nanging bisa uga ora. Mungkin sampeyan kelakon, kanthi umur, sampeyan kudu nyritakake crita sing luwih intim lan pribadi kanggo awake dhewe tinimbang kanggo sing maca (maneh ing wong pisanan), utawa nggambarake babagan kapercayan y raos. Kadhangkala kita butuh, lan kita mung bakal crita babar pisan, nanging kanthi cara dhewe, kanthi gaya, lan para pamaca Pak Nesbø wis ngerti apa sejatine.

Siji sisih Aku wedi banget, nanging aku gumun yen bisa kedadeyan sawise maca sadurunge. Ing sisih liyane, Aku kaget maneh kapasitas dadi maca siji perkara sing banjur dadi liyane, sing penundaan nganti menit pungkasan, lan sing tutul grotesque (kanthi gaya adegan sing luar biasa lan eschatologis ing judhul liyane, Headhunters) sing kene luwih akeh kanggo apa Gore ing adegan grafis liyane. Petunjuk ringkes: ana film sing padha Rob roy.

Para pangritik wis maneh yaiku seneng karo wong pisanan sing protagonis kriminal nanging duwe latar mburi sing apik, critane cekak utawa bisa diprediksi ... Ora preduli. Iku Nesbø. Lan aku wis maca dropper, ngrasakake kaya biasane. Apa sing bakal tak lakoni. Aku seneng. Saindhenging.

"Aku mung ujar manawa ana apa-apa bisa ana," ujare, "malah katresnan sing langgeng."


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)