Ngobrol karo Jo Nesbø ing Barcelona. Kosmópolis, _La sed_, Harry Hole lan liya-liyane

Fotografi latar mburi: © Thron Ullberg

Sampeyan bener. Kita (aku semangat nanging semangat sing padha) karo Jo Nesbø dina Setu kepungkur iki ing Barcelona. Ing acara riko menyang Kosmopolis, panulis Norwegia uga melu a rapat karo sing maca sing diatur kanthi kontes kaca kaca penerbitan sing nerbitake bukune ing Spanyol.

Matur suwun sanget kanggo Isabel de la Mora, sing duwe babad uga Hilda Pérez lan Araceli Ferrer, kolega saka Pancing karo Jo Nesbø, wis bisa nggawe artikel iki. Aku nyritakake apa sing dicritakake Nesbø kanthi nada santai lan cedhak saka pamaca / panulis. Lan aku mungkasi kanthi ringkes review de Tekane ngelak , kaya sing dakkarepake, sejatine suwene rong dina. Kanthi iki aku ngrampungake pungkasan wulan Nesbø. Miturut cara, sugeng ambal warsa dino iki, guru. Paling ora digawe 57 liyane.

Kosmopolis

Dina Setu 25 Jo Nesbø diundang Kosmopolis kanggo konferensi karo Mark Pastor. Karo panulis Catalan dheweke ngobrol lan mbales pitakon. Seri TV Dienggoni, siji dystopia, sing dadi kepala pikir, minangka salah sawijining tema sing ana gandhengane karo literatur perubahan iklim. Nanging Nesbø nerangake manawa seri iki nggawe dalan kanggo nggawe rasa wedi marang negara cilik (Norwegia) yen bakal diserang mungsuh (Rusia) sing kuwat. Kahanan sing ora bisa dingerteni tanpa ngerti masa lalu Norwegia.

Dheweke uga ngomong babagan Tekane ngelak saka a sudut pandang antarane panulis khusus kanggo genre sing padha. angon, carane ahli kriminologi, njupuk statistik pidana mbandhingake Norwegia (limang yuta jiwa) karo Catalonia (kanthi pitung). Lan dheweke nemokake manawa Catalonia, taun demi taun, ngluwihi jumlah tindak pidana ing negara Nordik. Nesbo guyon manawa iki katon apik ing foto statistik kasebut.

Foto dening @kosmopolisCCCB lan @JLEspina. Liwat Twitter.

Karo para pamiarsa

Nanging sadurunge konferensi Nesbø ana ing Aku luwih akeh informal karo sawetara pembaca sing begja sing bisa takon pirang-pirang pitakon. Mangkene pangandikane marang dheweke.

Harry Hole, paraga liyane, kritik politik lan media

ing pikiran lan posisi sing luwih pribadi saka Nesbø wis katon akeh liyane ing novel. On Tekane ngelak khususe contone ana sing gedhe nyemak cara kerja ing media. ing sensasionalisme lan apa wae sing ana katon apik banget. Ing ngisor iki kalebu karakter wartawan sing ora ragu-ragu njupuk risiko apa wae kanggo njaluk bom informasi babagan kasus sing lagi diselidiki.

La korupsi politik minangka tema liyane sing wis ana ing judhul seri Harry Hole. Ngatur khusus salah sawijining karakter sing ora sopan lan ambisius tanpa watesan sing ngasilake lan ditolak. Kepala polisi Michael Bellman Pancen ora ana tandhingane ing ciptaan lan ditampilake maneh tanpa welas asih apa sing bisa ditindakake kanggo nggayuh kekuwatan.

Prakawis Wiki Bolongan Harry sing paling disenengi ing kene yaiku sampeyan imbangan angel antarane tugas moral apa sing sampeyan rasakake kanggo kulawarga lan tugas sosial nuju pakaryanipun. Uga, kaya ing Policía, Dheweke terus ngrasa seneng lan yen kanggo wong kaya Lubang angel dianggep lan nggawa. Nesbø negesake rasa seneng medeni dheweke lan saya duwe mamang babagan carane njaga utawa suwene suwene. Utawa, kaya sing wis dingerteni, suwene wektu dheweke bakal ngrusak mula dheweke ora ngrusak. Lan wektu iki dheweke verifikasi kanthi langsung.

Dheweke uga takon babagan karakter liyane sing ora dikarepake para pamaca, Lubang Søs, Adhine Harry. Nesbø mangsuli manawa Søs duwe dadi akeh pangisian daya emosi sing njupuk papan saka Harry, ing pangertene iku bakal kakehan kanggo kita loro. Lan dheweke mutusake kanggo nyelehake dheweke ing buku pungkasan.

Dheweke uga ngomong babagan kadang-kadang ora bisa "ngontrol" evolusi karakter. Mangkene carane nyritakake babagan salah sawijining sing paling menarik sing digawe, Truls Berntsen, salib koin sing abu-abu lan creeping yaiku dheweke lan Mikael Bellman. Dheweke ambruk menyang neraka sajrone sawetara judhul pungkasan, mung ateges nebus. Lan Nesbø kanthi terang ngakeni yen dheweke durung ngerteni giliran kasebut, nanging wis ana.

Foto duweni Isabel de la Mora. Matur nuwun kanthi sanget babad.

Macbeth lan Snowman

La versi saka Macbeth kanggo inisiatif Hogarth shakespeare Ketoke wis duwe 500 kaca sing durung rampung. Wis direncanakake kanggo 2018. Iki versi gratis banget lakon Shakespeare. Nesbø nyelehake karakter utama ing kutha Eropa ing wektu paling ala 70-an. Lan ora ana pangeran utawa raja, nanging SWAT lan pulisi wiwitan gelut kanggo jabatan komisaris polisi sing arep pensiun.

Prakawis Wiki Wong Salju dheweke ora ngerteni semangat banget. Ngandika Aku ora melu skrip utawa ing pilihan aktor. Aku ora ndeleng apa-apa ing film kasebut (sanajan duwe cameo). Lan nalika dikandhani dheweke ora weruh Michael Fassbender kaya Harry Hole, dheweke ngguyu konspirator lan ujar manawa dheweke ngerti ayo aja ngarep-arep filme katon kaya bukune. Lan bali menyang Shakespeare, dheweke komentar manawa kerjane durung dihormati, dheweke wis nindakake perkara sing padha karo pakaryan Inggris sanajan, mesthine ngirit jarak. Oalah, kita bakal ndeleng ing wulan Oktober.

Cara kerja sampeyan

Apa sing kudu ditulis 5 utawa 6 kaca kanthi sinopsis sithik y 6 wulan kanggo riset, dokumentasi, struktur lan kabeh sing jelas (miwiti lan rampung). Nalika nyinaoni bab kaping pisanan, mula wis ana plot lan malah ana dialog sethithik. Dheweke nggunakake sumber daya iki kanggo njupuk karakter sing dikarepake.

Sing paling penting: yaiku bab kapisan metu bunder amarga cara kasebut ing kaloro sampeyan bisa uga salah. Lan nyawang maneh dheweke eling marang gagal sing dakkarepake kabeh dening racord nalika lagi wae mriksa karyane. Saiki, kanthi 5 editor, kabeh wis owah.

Tekane ngelak

Aku bakal mbatesi kesan: novel liyane bunder lan mengkilat. Kahanan sing salah, subplot, kesimpulan sing ora disimpulake, medeni penting lan kedadeyan sing ora dikarepake utawa ngageti, lan adegan merek omah macabre. ing Macan tutul kita duwe apel Leopold sing serem, ing kene, serem untu wesi. Dadi getih ing endi wae. Nanging uga, bisa uga kanggo ngganti Macbeth, ana pajeg kanggo Shakespeare ing gambar kasebut Othello, amarga rasa cemburu duwe peran penting ing crita anyar iki. Lan ukara pungkasan sing ... Oalah, kuwi bakal ana maneh Harry. Kanggo saiki

Oalah, liyane jenius saka master Oslo. "We need you, Harry"mungsuh sing paling semangat nate nate ngandhani. Lan yen dheweke butuh, kita luwih akeh maneh. Kanggo terus ngrasakake bolongan bolongan. Hangover sastrane pancen ora bisa dielingi. Aku mesthi ora bosen karo dheweke.

Lan minangka scoop pungkasan: bisa uga Nesbø yaiku ing Pameran Buku ing Madrid taun ngarep. Wayahe kondur ing plato tengah. Wiwit dina iki aku wis mbukak tangan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Isabel ngandika

    Mariola Agung.
    Aku mung lali nulis ing babad babagan hubungan istimewa karo "Robin"; kanggo kita Nesbø sing pertama, kanggo dheweke pajeg kanggo bapakne.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Ya, nanging aja padha sumelang. Mengkono uga aku. Lan aku uga ninggalake apa sing sampeyan ucapake Headhunters. Nanging ayo, kabeh sing paling penting.
      Matur suwun maneh.