Jinis buku

Jinis buku

Yen sampeyan seneng buku, sampeyan bisa uga duwe rak buku ing omah sampeyan kanthi akeh jinis buku beda. Mungkin sampeyan mung seneng jinis tartamtu. Utawa bisa uga kabeh wong ing kulawarga duwe rasa tartamtu kanggo siji buku utawa liyane. Malah ing ereaders, ebook bisa diklasifikasikake miturut jinis.

Nanging ana pirang-pirang jinis buku? ¿Apa sampeyan takon sawetara wektu? Ya wis, lan mulane saiki kita bakal ngobrol karo sampeyan babagan sing wis ditemokake, gumantung saka klasifikasi sing bisa kurang luwih. Kita miwiti!

Apa tegese buku

Apa tegese buku

Buku bisa ditemtokake, miturut UNESCO, minangka karya cetak sing kudu ngemot paling ora 49 kaca. Miturut RAE, Royal Spanish Academy, sawijining buku yaiku:

"Karya ilmiah, sastra utawa liyane kanthi dawa sing cukup kanggo mbentuk volume, sing bisa dicithak utawa ing media liyane."

Saiki, buku kasebut, kaya sing katon ing RAE, Ora kudu dicithak, nanging format digital (e-book) uga format audio (buku audio) ditampa.

Kanthi cara, kita kabeh ing sawetara wektu lagi nyambung karo buku. Minangka bocah, kanthi crita. Nalika miwiti sekolah, buku-buku teks sing ngancani nganti rampung, lan uga sing diwaca, kepeksa utawa seneng.

Jinis buku

Jinis buku

Yen sampeyan ngunjungi situs web RAE lan golek buku tembung, Sampeyan ora mung bakal nemokake definisi sing wis diwenehake, nanging bakal nganti 7, wong-wong mau 6 nuduhake apa sing sejatine kita pahami kanthi buku, lan kaping pitu alam zoologis.

Nanging, sejatine yaiku, rada adoh, sampeyan bisa nemokake klasifikasi buku sing durung nate dingerteni sadurunge. Lan, miturut RAE, iki mbedakake 46 macem-macem jinis buku, ing antarane kita nyorot:

  • Buku gedhe. Iki minangka kantor utang umum sing nggawa. Dheweke nggambarake registrasi nominasi penghasilan negara.
  • Antifonal. Disebut uga buku antifonis, minangka karya koor ing endi, miturut jenenge, antifon taun ditemokake.
  • Pedhet Iki minangka dokumen greja utawa komunitas.
  • Buku rekaman Biyen digunakake minangka buku catetan nalika pedagang nulis informasi sing banjur ditranskripsi menyang dokumen resmi.
  • Copier. Iki minangka salah sawijining pendukung kanggo nyathet korespondensi bisnis.
  • Persetujuan Isine resolusi lan keputusan sing digawe ing aula kutha, perusahaan, lsp.
  • Saka chivalry. Luwih saka jinis buku, kalebu genre sastra sing para protagonis alus banget.
  • Buku amben Sing sijine ing meja sisih amben maca sadurunge maca turu utawa luwih milih wong liya (iku sing paling disenengi).
  • Buku awis. Endi para pedagang nuduhke arus bathi lan aliran dhuwit.
  • Paduan suara Digawe nganggo sprei parchment, ing kana ditulis tulisane masmur, antifon ... nganggo cathetan musik.
  • Buku sekolah. Iki minangka dokumen sing kualifikasi wong diklumpukake sajrone karir pendhidhikan.
  • Gaya. Iki nuduhake aturan sing ditindakake ing media komunikasi.
  • Saka kulawarga. Ngumpulake kabeh data saben wong sing dadi bagean saka kulawarga.
  • Kehormatan Iki minangka buku sing diklumpukake tandatangan pengunjung sing misuwur. Umume ditemokake ing panggonan kaya institusi, museum, lsp.
  • Saka urip. Buku urip ana gegayutane karo kawruhe Gusti Allah tumrap para pinilih, sing wis preduli kanggo kamulyan.
  • Buku selembar patang puluh. Mangkene dek kertu asring diarani.
  • Buku sing disimpen. Ing njeroné, dana hibah, sih-rahmat lan konsesi sing dikirim utawa diwenehake marang raja-raja biyen dicathet.
  • Buku massal. Ing njero, urutan sing ditindakake kanthi massa ditindakake.
  • Buku musik. Ditondoi kanthi duwe cathetan musik sing penting kanggo nembang utawa diputer.
  • Buku Teks. Iki minangka sing digunakake ing sekolah, institusi lan karir kanggo sinau.
  • Ebook. Iki nuduhake piranti elektronik sing ngidini maca dokumen digital lan dokumen digital sing ngemot karya.
  • Buku Ijo. Iki minangka dokumen sing warta utawa informasi tartamtu babagan negara, wong utawa garis keturunan kacathet.

Apa jinis buku liyane sing ana?

Apa jinis buku liyane sing ana?

Kajaba klasifikasi iki, kasunyatane yaiku, gumantung karo macem-macem kritéria, kita ketemu beda.

Dadi:

  • Miturut format kasebut, sampeyan bakal duwe buku kertas, elektronik, interaktif (digital lan sing maca bisa komunikasi) lan audio (buku audio).
  • Miturut jinis literatur, sampeyan bakal duwe: lirik, epik, dramatis. Sawetara penulis ngembangake klasifikasi iki luwih akeh miturut sejarah buku: detektif, romantis, kontemporer, sejarah, lsp.
  • Buku sing wis suwe diwaca: ing endi novel lan crita dibingkai amarga minangka narasi kanthi wiwitan lan pungkasan sing nganggep manawa pamaca bakal nggunakake sawetara wektu maca wiwit wiwitan nganti pungkasan.
  • Kanggo konsultasi, Uga dikenal kanthi konsultasi, ing endi kita bisa nyakup kamus, ensiklopedia, manual, buku informasi, lsp. Saliyane, bakal ana buku hiburan, amarga tujuane ora kanggo menehi ilmu, nanging supaya seneng maca.
  • Buku saku, ditondoi kanthi ukuran cilik lan dawane cekak. Kosok baline, sampeyan bakal duwe buku hardcover lan buku ukuran normal.
  • Miturut panggunaan sing diwenehake, sampeyan bakal duwe buku teks (kanggo sinau), komplementer (kanggo dhukungan utawa riset babagan topik tartamtu), referensi (padha karo referensi cepet), rekreasi (ing endi kalebu crita, komik, komik, lsp), ilmiah, instruksional (manual pangguna), buku sastra lan linguistik (novel dhewe), teknis (ahli ing subyek tartamtu), informatif, populer, religius, ilustrasi, elektronik, puisi, biografi, didaktis, mandhiri, seni, Audio.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem jinis buku, lan kaping pirang-pirang klasifikasi kasebut bakal mbingungake karo genre buku. Sing jelas yaiku supaya kita bisa nemokake macem-macem jinis sing bakal mekar suwe-suwe kanggo adaptasi karo panjaluk sing dijaluk.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.