Jeneng kembang mawar lan Aja ngobrol karo wong liya. Seri TV

Dina-dina iki tanpa pilihan nanging ing omah, kita wis nggunakake buku lan seri Kanggo pass wektu. Saiki ana tawaran kanggo kabeh selera. Simbiosis ing antarane literatur, film lan televisi mesthi bisa digunakake, sanajan regane ora rata biasane ing versi sing digambar gambar. Dina iki aku nggawa Dos (kanthi 8 bab) sing saiki bisa dideleng ing platform digital lan mbukak: Jeneng kembang mawar y ojo ngomong karo wong liyo, saka asline asli sing ditandatangani dening Umberto Eco Kab y Harlan coben. Lan iki kesanku.

Jeneng kembang mawar

Judhul wis klasik kontemporer, lan sing paling sukses lan didol, saka panulis Italia Umberto Eco Kab lan diterbitake ing 1980. Dheweke ora mbaleni prestasi kasebut ing karya pungkasane, ora preduli jenenge dibingkai nganggo huruf emas ing literatur saiki. Mbusak bagean (turahan) ing latin apa sing ana lan (kakehan) disquisisi teologi, sejarah saka investigasi detektif ing angker biyung saka frater Fransiskan William saka Baskerville dicritakake dening muride sing isih enom Adso Melk ing Italia saka XIV abad aku seneng banget kaya pirang-pirang yuta pamaca ing saindenging jagad.

Film kasebut

Lan uga versi film sing diarahake 1986 salah sawijining direktur sing biasane ditindakake, wong Prancis Jean Jacques Annaud. Nanging, nalika semana para kritikus ora antusias babagan dheweke utawa film kasebut, nanging masarakat pancen seneng. Suwe-suwe, wis dadi judhul kultus. Akeh sing disalahake kanggo tarikan populer iki yaiku bener distribusi. Sean Connery Yaiku Guillermo de Baskerville ya utawa sing anyar Slater Kristen uga cocog karo Adso de Melk.

Dheweke gabung karo seri sisih apik minangka F. Murray Abraham, wong sing takon sing medeni Bernardo gui. Utawa tansah kiat Ron Perlman, aktor jimat direktur sing, kanthi fisik lan bakat, nyulam karakter sing apik banget lan matur nuwun kanggo aktor kaya biksu kasebut Salvatore de Montferrate. Kajaba iku, para aktor liyane dingerteni iku, sabenere amarga saka iku lan uga amarga saka ahli fisika aneh digoleki kanthi teliti dening Annaud, dheweke sukses campuran lan gabung sampurna karo setelan, nada lan cahya sing dicethakake crita.

Seri kasebut

Saiki karo 8 bab lan siaran ing 1 TVE, kita duwe iki miniseries sing nyetir Bathiato Giacomo lan sing duwe teknologi Abad XXI didandani, ditambah lan apa sing nambah? versi Sampeyan kudu nggayuh pungkasan supaya duwe pendapat sing lengkap. Nanging saka 4 bab sing bakal ditindakake, aku wis ndeleng dheweke mlumpat kanggo mateni lan tetep urip karo sawetara banget. Mbok, minangka seri, kanthi luwih akeh wektu rekreasi ing liyane rincian narasi, sing sampeyan entuk yaiku alon alon sabenere narasi kasebut.

Sampeyan uga ora kesepakatan sing ala, kanthi John turturro, kaya Guillermo de Baskerville, Rupert everett kaya Bernardo Gui, utawa kelemahan pribadi liyane yaiku Skotlandia James kosmo, kekal lan luar biasa sekunder, sing main biksu buta Jorge de Burgos. Nanging kabeh umume kayane tetep sadurunge tekan lan, ing ndhuwur kabeh, yaiku rapi banget lan ora nduwe peteng versi film.

putra bandhingane sing ora bisa ditindakake, nanging wis ana ora bisa diendhani, apamaneh yen ana Referensi sing, terus terang, ora usah tutul. Yen supaya crita kasebut luwih cedhak karo masarakat sing luwih enom utawa jaman saiki, sampurna. Nanging kanggo liyane, umpamane dheweke entuk pas sing adil.

ojo ngomong karo wong liyo

Harlan coben yaiku panulis Amerika Utara sing mlebu novel lan uga nggawe seri iki sing disiarake Netflix. Spesialis ing novel kriminal utawa, luwih becik thriller, su sukses paling gedhe sastra minangka seri sing nyenengake banget Myron bolitar. Nanging duwe sawetara judhul kaya mangkene, yen intrik lan corak narasi ora mandheg kedadeyan.

Iki kedadeyan ing iki miniseries, disetel ing saiki kutha Inggris cilik. Ana beda karo asli, nanging karo penulis ing ndhuwur, ing alur wis entuk ritmo ing saben episode, kanthi corak pungkasan supaya sampeyan pindhah menyang sabanjure tanpa mikir. Cekakipun, a wektu sing apiksanajan, mbok menawi ngalami kesusu.

Dibintangi aktor Inggris kayata Richard Armitage o Stephen Rea. Armitage muter Rega Adam, a pengacara lan bapak saka kulawarga kelas menengah ndhuwur sing duwe anak loro. Ing sawijining dina a dingerteni sing medhar a Impactante rahasia bab kang garwa sing bakal goyangake perkawinan lan nyebabake ngilang dheweke.

Saka kana, wis ana kaping luwih liyane wong ngubengi dheweke wong liyo mau lunga ngetung barang sing ngrusak saham kabeh. Lan dheweke malah bakal mengaruhi pasangan polisi sing tanggung jawab nyelidiki acara aneh liyane sing nyakup sawetara bocah cilik sing lagi pesta.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.