Huruf 'M' RAE tetep kosong

Wiwit matine pujangga lan kritikus sastra Carlos Bousono (1923-2015) huruf 'M' saka RAE tetep kosong. Wingi swara kaping telu dianakake kanggo milih calon sing bakal duwe penghormatan kanggo ngrebut kursi kasebut, nanging ana hubungan teknis ing antarane para panulis Rosa Montero lan Carlos García Gual, saben entuk 16 swara lan 2 sing kosong. Umume mayoritas sing kudu duwe surat ing RAE yaiku 18 swara, mula siji lan sijine kudu terus ngenteni suara liyane dianakake supaya dadi bagean saka RAE.

Kaya sing sampeyan ngerteni ana total 46 kursi akademik lan saiki mung ing 'M' kaya sing wis diandharake sadurunge lan 'J', kursi sing dikuwasani nalika semana penulis sandiwara lan pelukis Francisco Nieva, sing tilar donya November pungkasan, bubar, khusus tanggal 2016 April (sewulan kepungkur) kursi sing cocog karo layang 'K' yen nganti seda, Ana Ana Maria Matute. Sing dipilih yaiku Federico Corriente, pencalonan sing wis dilamar dening Juan Gil, Miguel Sáenz lan Aurora Egido.

Pencalonan saka Rose Montero, bakal didhukung dening Margarita Salas, Carme Riera lan Pedro álvarez de Miranda; dene a Carlos Garcia Gual Iki didhukung dening pangarang Francisco Rodríguez Adrados, Juan Luis Cebrián lan Carmen Iglesias.

Kursi saiki ing RAE

Saiki, kursi kehormatan RAE bakal disebarake kaya ing ngisor iki:

  • A: Manuel Seco, ahli filologi (1980)
  • menyang: Pedro García Barreno, dokter lan esai (2006)
  • B: Aurora Egido, ahli filologi (2014)
  • b: Miguel Sáenz, penerjemah lan pengacara (2013)
  • C: Luis Goytisolo, panulis (1995)
  • c: Víctor García de la Concha, sejarawan Sastra lan Direktur Kehormatan (1992)
  • D: Darío Villanueva, filolog lan kritikus sastra, Direktur RAE (2008)
  • d: Francisco Rodríguez Adrados, ahli filologi lan Hellenist (1991)
  • E: Carmen Iglesias, sejarawan (2002)
  • e: Juan Gil Fernández, wong Latin lan abad pertengahan; Wakil Sekretaris RAE (2011)
  • F: Manuel Gutiérrez Aragón, pembuat film lan panulis (2016)
  • f: José B. Terceiro, ahli ekonomi (2012)
  • G: José Manuel Sánchez Ron, ahli fisika lan sejarawan ilmu; Wakil Direktur RAE (2003)
  • g: Soledad Puértolas, panulis (2010)
  • H: Félix de Azúa, panulis (2016)
  • h: José Manuel Blecua Perdices, philologist (2006)
  • Aku: Luis Mateo Díez, panulis (2001)
  • i: Margarita Salas, ahli biokimia lan sensor, (2003)
  • J: kursi kosong
  • j: Álvaro Pombo, panulis (2004)
  • K: Federico Corriente Córdoba, Arab (2017, isih bakal jabatan)
  • k: José Antonio Pascual, ahli basa (2002)
  • L: Mario Vargas Llosa, panulis lan esai (1996)
  • l: Emilio Lledó, filsuf (1994)
  • M: kursi kosong
  • m: José María Merino, panulis (2009)
  • N: Guillermo Rojo, ahli basa lan bendahara (2001)
  • n: Carme Riera, panulis lan profesor sastra; Wakil vokal kaping pisanan (2013)
  • Ñ: Luis María Anson, wartawan lan pengusaha (1998)
  • O: Pere Gimferrer, pujangga, esai lan panjarwa (1985)
  • o: Antonio Fernández Alba, arsitek lan esai (2006)
  • P: Inés Fernández-Ordóñez, ahli filologi lan Wakil Anggota Kaloro (2011)
  • p: Francisco Rico, sejarawan lan filologi (1987)
  • P: Pedro Álvarez de Miranda, ahli filologi lan leksikographer; Pustakawan (2011)
  • q: Gregorio Salvador Caja, ahli filologi (1987)
  • A: Javier Marías, panulis lan penerjemah (2008)
  • r: Santiago Muñoz Machado, pengacara lan Sekretaris RAE (2013)
  • S: Salvador Gutiérrez Ordóñez, ahli basa (2008)
  • s: Paz Battaner, philologist and lexicographer (2017)
  • T: Arturo Pérez-Reverte, panulis lan wartawan (2003)
  • t: Ignacio Bosque, ahli basa (1997)
  • U: Clara Janés, pujangga lan penerjemah (2016)
  • sampeyan: Antonio Muñoz Molina, panulis (1996)
  • V: Juan Luis Cebrián, wartawan, panulis lan pengusaha (1997)
  • X: Francisco Brines, pujangga (2006)
  • Z: José Luis Gómez, direktur teater lan aktor (2014)

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)