Haruki Murakami

Kutipan Haruki Murakami.

Kutipan Haruki Murakami.

Haruki Murakami minangka panulis Jepang paling misuwur ing donya saiki. Kita ngomong babagan penulis sing paling laris ing istilah kasebut. Kadhaptar minangka surealis, sanajan dheweke wis luwih akeh nyoba kanthi realisme. Gabungan fitur Kulon karo karakteristik idiosyncrasy Jepang minangka bagean saka gayane dhewe.

Kesepian, melankolis lan tresna minangka sawetara tema sing terus-terusan. Alam semesta diwiwiti saka swasana sing paling nindhes - dystopias, ing istilah sastra - dadi budaya sing paling diarep-arep. Mangkono, wis dikenali karo macem-macem penghargaan sadawane lintasan. Apa maneh, para pamiarsa sing paling semangat taun-taun nguciwani manawa dheweke durung diakoni Bebungah Nobel kanggo Sastra.

Saka Kyoto menyang jagad iki

Lair tanggal 12 Januari 1949 ing Kyoto, dheweke urip nalika isih enom ing Kobe. Pancen, kutha-kutha kasebut, uga Tokyo, kalebu sawetara skenario sing diulik dening Murakami liwat karaktere. Amarga akeh critane pancen ana ing tembung kriya: njelajah.

Katresnan kanggo surat diwarisake langsung saka wong tuwane; kalorone darmabakti kanggo piwulang sastra Jepang. Kajaba iku, wiwit cilik dheweke akeh dipengaruhi budaya barat. Nganti saiki, karyane kalebu 14 novel, 5 koleksi crita, 5 crita ilustrasi, lan 5 esai.

Nostalgia ing karya Haruki Murakami

Murakami nyelehake para pamiarsa kanthi introspeksi paling jero. Teks-teks kasebut kalebu campuran antara kasunyatan lan fantasi., ngalami rasa sedhih banget sajrone kabeh critane. Mula, narasi kasebut pancen melankolik, kanthi muatan emosional sing hebat ing saben ukara.

Sampel: Kafka ing Shore

Kafka ing gisik.

Kafka ing gisik.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Kafka ing gisik

Kanthi bukune Murakami, para pamaca ngrasakake pengalaman paraga kaya sing ana ing daginge dhewe-dhewe. Kanggo wong-wong mau, kadang angel ndeleng cahya pangarep-arep ing antarane pikiran sing mendhung. Kafka ing gisik (2002) —kanggo akeh karya penulis - nyusun kabeh ciri narasi sing kasebut ing ndhuwur.

Sing duwe buku ing tangan ora mung dadi saksi apa tegese ditinggalake. Ora. Nanging dheweke uga rumangsa ilang ing jagad pertemuan lan kesalahpahaman karo karakter sing nenun, tanpa ngerti, tragedi protagonis kasebut. Plot dobel sing diselehake nganggo Murakami kanthi trampil lan akale ora menehi gencatan senjata.

Panguripan Kafka Tamura ngenteni pamaca kanthi nostalgia ing saben bab ganjil, dene crita Satoru Nakata ngenteni kanthi pasangan. Kabeh kanthi tliti nganti tliti, ora bisa dibantah, padha wae.

Sadurunge lan sawise Tokyo Blues

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Tokyo Blues

Tokyo Blues (1986) dudu novel pertamane, nanging, terbitane mbukak internasionalisasi. Iki nuduhake judhul sing kudus, sing ngidini dheweke misuwur ing Jepang lan ing saindenging jagad. Didol kanthi apik nganti kraton cukup kanggo urip karo garwane Yoko, pisanan ing Eropa lan banjur ing Amerika Serikat.

Kanthi paradoks panulis dhewe nate ngakoni yen nalika nulis, tantangane kudu nyata kabeh. Karya-karya sadurunge - diterbitake maneh amarga sukses buku iki, uga dikenal kanthi jeneng Kayu Norwegia- uga sebagian besar rilis sabanjure, dheweke luwih setya karo "gaya Murakami klasik". Wangun narasi aneh iki bisa ditegesi minangka "fantasi impen".

Pengarang depresi?

Dheweke minangka penulis sing realistis, nanging dheweke ora nolak fitur lamunan liyane. On Tokyo Blues, Murakami kacemplung ing nostalgia paling jero. Padha, ya, panulis nggoleki perasaan sing gegandhengan kaya depresi lan rasa salah. Panganggone tembung Inggris blues ing judhul kasebut ora amarga warna biru. Nyatane, amarga ana "rasa sedhih" saka jinis musik, mula arah sing ditulis panulis.

Tokyo Blues.

Tokyo Blues.

Akeh penggemar lan jumlah sengit sing padha

Buku-bukune nggawe para kritikus lan masarakat umum dipérang dadi rong klompok sing ukurane meh padha. Nggih Haruki Murakami minangka salah sawijining seniman sing tresna utawa sengit marang wong liya. Nanging, kabeh pangritik sastra katon duwe kabutuhan sing ora bisa ditolak kanggo nyebut pendapat babagan dheweke. Apik utawa ora ... ora masalah, preduli apa sampeyan wis maca utawa ora ana katalog sing akeh.

"Masalah" (nyorot tandha petik) disebabake ekspresi tartamtu sing ana ing sawetara critane. Ing wong-wong mau, wates ing antarane sing luhur lan keju ora ditandhani karo "garis abang sing lancip". Sejatine tambalan jambon sing gedhe banget rereged kabeh sing tekan.

Ora ana nabi ing negarane dhewe?

Mungkin ing endi tokoh sing nggawe diskusi paling akeh yaiku ing Jepang. Sawetara swara sing ora cocog nuduh dheweke mbatesi awake dhewe kanggo dekorasi gambar fiktif ing negarane, tanpa kontradiksi karo prasangka sing ana ing Kulon. Mesthi wae, pangerten karo Kulon mung Eropa "makmur" (Inggris, Jerman, Prancis) bebarengan karo Amerika Serikat.

Ing sisih liyane, Akeh sing ditakokake (meh minangka guyonan sing ora apik) yen dheweke dianggep minangka eksponen sastra Jepang paling gedhe puluhan taun kepungkur. Pendapat sing ora apik iki ditandhani kanthi akeh referensi "barat" sing ana ing karyane.

Jepang paling "Amerika"

Murakami ora nate ndhelikake rasa gumun karo musik Anglo-Saxon, utamane kanggo The Beatles (mula judhul sulih kanggo Tokyo Blues). Nanging, apresiasi sing ora nyenengake (nuduhake bola-bali) klompok kaya Duran Duran kontroversial. Kajaba, pengaruh bioskop Hollywood kabukten ing crita.

Raja pemasaran

Pungkasan, lan ora bakal nimbang-nimbang estetika, Murakami minangka salah sawijining pangarang sing wis paling misuwur kepiye carane nggunakake bathi pemasaran modern. Saben peluncuran utawa ngluncurake teks kanthi teken sampeyan minangka tren ing internet pirang-pirang minggu utawa wulan. Asil ekonomi pancen nyengsemake.

Cukup kanggo dihukum? Apa panulis sing apik ora bisa dadi laris? Jinis debat kasebut asring banget dina iki. Ing kasus kasebut - lan ing sawetara wong liya, kayata Paulo Coelho, kayata—, halutawa wayahe kurang disimulasi bisa ditemokake nalika nyuda "angsa sing endhog emas".

Napa diganti?

Minangka maksimal olahraga lan bisnis: formula sing menang ora diganti. Paling ora, anggere tetep efisien lan bathi. Ing pungkasan dina, haters dheweke mesthi relevan ing persamaan iki. Oscar Wilde wis ujar: Siji-sijine perkara sing luwih ala tinimbang sing diajak ora diajak ngobrol. Narjamahake: siji-sijine perkara sing luwih ala tinimbang sing diajak ora diajak ngobrol.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.