Roald Dahl lair 100 taun kepungkur dina iki

Roald Dahl lair 100 taun kepungkur dina iki

Kadadeyan kasebut tanggal 13 September 1916 mula saiki uga kedadeyan kasebut 100 taun wiwit Roald Dahl lair, Panulis karya Inggris kanggo bocah lan wong diwasa. Bukune sing paling misuwur yaiku "Matilda", "Charlie lan Pabrik Coklat", "Penyihir" y "Crita saka sing ora dikarepake", antara liya-liyane.

Iku panganggit produktif amarga dheweke bisa nulis kabeh: puisi kanggo bocah, prosa, crita cekak, karya otobiografi, teater lan uga skrip film.

Urip lan nyambut gawe

Kaya sing wis diandharake sadurunge, dheweke minangka penulis Inggris nanging dheweke asal jaman Wong Norwegia, negara ngendi dheweke bakal nglampahi bagean gedhe saka plancongan nalika kanak-kanak.

Uripe ora gampang: bapakne tilar donya nalika umure isih 3 taun, 3 minggu sawise mbakyune Astri uga tilar donya apendisitis; dheweke nampa pendhidhikan basa Inggris sing ketat lan ora ana gandhengane (kekarepane bapake dhewe supaya dheweke bisa sinau ing basa Inggris lan dudu sekolah Norwegia); gagal ing panelitian; melu ing Perang Dunia II minangka aviator, ing kana dheweke ditabrak lan ditembak mudhun ing pesawat sing nyebabake cedera parah mula dheweke dikongkon mulih Sawise nikah karo aktris Amerika, Patricia Neal, putrine Olivia tilar donya kanthi mung encephalitis 7 taun lan putrane Theo, nemoni kacilakan lalu lintas sing bakal nyebabake hydrocephalus.

Dheweke tilar donya ing taun 1990 ing kutha Oxford, kanggo leukemia.

Pakaryan penting

Yen kita miwiti menehi jeneng saben karya sing ditulis Roald Dahl, kita ora bakal mungkasi, mula kita menehi sampeyan karya sing paling penting lan penting, sing nggawe dheweke dikenal ora mung minangka panulis nanging uga terus kelingan dheweke dina iki, 100 taun mengko. lair:

  • "Danny, juara dunia"
  • "Driji sihir"
  • "Matilda, crita bocah wadon sing seneng buku"
  • "Charlie lan Pabrik Coklat"
  • Bocah lanang
  • "Mabur"
  • "Bug sing njijiki"
  • "Rubah super"
  • "Obat apik Jorge"
  • "Raksasa budi pekerti alus"
  • "Dongeng kanggo bocah duraka"
  • "Vikari sing ngomong mundur"
  • "Taunku"
  • "Mimpis"
  • "Agu Trot"

"Charlie lan Pabrik Coklat"

Roald Dahl lair 100 taun kepungkur dina iki - Charlie lan Pabrik Coklat

Iki minangka buku penulis sing paling misuwur lan bagean saka "kesalahan" yaiku film sing digawe babagan film kasebut. Bukune yaiku diterbitake ing taun 1964, luwih saka 13 yuta kopi ing saindenging jagad lan dijarwakake dadi total 32 basa. Nanging nganti taun 2005 sutradara film kasebut Tim Burton Dheweke ngerteni hebat karya sastra iki. Piwulang sakabehe kanggo sing enom lan sing paling tuwa.

Sinopsis

Bocah cilik sing urip mlarat, ing omah sing mung duwe rong kamar, karo wong tuwa lan simbah, mesthi nampa siji coklat bar nalika ulang taune. Ing jejere omahe, pabrik coklat gedhe milih tur sing dipandu lan limang bar kanggo sapa wae sing nemokake hadiah kasebut ing salah sawijining bungkus.

Frasa Roald Dahl lan Kutipan Singkat

  • Vampir mesthi lanang. Lan padha karo goblins. Lan kalorone mbebayani. Nanging ora ana siji-sijine sing mbebayani tinimbang penyihir sejati. "
  • "Ora dadi masalah apa sampeyan uga katon, yen ana wong sing tresna sampeyan."
  • Kabeh sing ana ing ruangan iki bisa dipangan. Aku uga. Nanging iki bisa dadi kanibalisme, bocah-bocah sing dikasihi, lan ora disenengi ing masarakat. ("Charlie lan Pabrik Coklat").
  • Wong sing ora precaya karo ilmu sihir ora bakal bisa nemokake.
  • "Autobiografi minangka buku sing ditulis dening wong babagan uripe dhewe lan biasane isi kabeh rincian sing mboseni."
  • "Yen sampeyan arep lunga ing endi wae, sampeyan kudu maca akeh buku."
  • "Wong diwasa minangka makhluk sing kebak kekarepan lan rahasia."
  • «Ing jagad iki, ora ana sing luwih ala tinimbang njagong ing ngarep televisi. Nyatane, disaranake disingkirake kanggo ngilangi kabeh perkara sing nistha kasebut kabeh. " ("Charlie lan Fabel Coklat").
  • Aja lali yen penyihir duwe sihir ing driji lan kekuwatane setan ing getih. Dheweke bisa nggawe watu mlumpat kaya kodhok lan nggawe ilat geni ngliwati lumahing banyu. Kekuwatan gaib iki medeni banget. Untunge, saiki ora akeh penyihir ing jagad iki. Nanging isih ana sing cukup kanggo medeni sampeyan. ("Penyihir")

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.