Buku Musim Panas: Gosip Surf, dening Yukio Mishima

Saka pedalaman Spanyol sing ngadhepi wulan Agustus saiki, kita lunga menyang literatur Jepang sing enigmatis, padha karo panulis kaya Banana Yoshimoto utawa Haruki Murakami, mung sawetara conto, sing wis dadi jinis; siji minangka subtle amarga kritis lan evocative. Wektu iki pancen hebat Yukio Mishima karo gaweyane Gosip surfing sing ngeterake kita menyang pulau Jepang sing adoh kanggo nyekseni critane rong bocah enom sing kejepit ing antarane tebing, ombak lan kutha-kutha sing meh ora tekan listrik.

Surat seger kanggo ngadhepi wulan Agustus.

Pojok pungkasan Wétan

Luwih saka karaktere dhewe, pulau Utajima, dununge ing pesisir Prefektur Nagasaki, kidul Jepang lan mbukak menyang Samodra Pasifik, minangka protagonis utama The Rumor of the Swell. Pulo iki, dituku sawetara taun kepungkur dening panulis lagu Jepang Masashi Sadha, mesthine paling ora nganti nalika Mishima nerbitake buku kasebut (1954), swarga hermetik, mung dikuwasani dening mercusuar sing dikelola dening pasangan sing wis bebrayan, candhi Shinto lan desa nelayan cilik.

Papan sing sepi nalika dununge crita katresnan sing adoh banget antara Shinji, nelayan enom sing asor, lan Hatsue, putri saka wong desa sing sugih. Loro protagonis dikikis dening angin tentrem, sing ngungsi ing sangisore wit pinus ing tengah badai lan ngindhari kedadeyan sing ana ing kutha mundur, ditandhani beda kelas.

Kanthi kehalusan sing apik, Mishima nggawe crita katresnan sing gampang (lan mbebayani) ing antarane rong wong enom sing mbukak alon-alon, kaya kembang sakura, kanggo jinis lan katresnan remaja ing lingkungan sing ditandhani karo konservatisme, nanging uga sifat sing ditindakake sawetara dening Mishima , penyayang bucolismo sing uga ditampilake ing pirang-pirang karyane.

Yukio Mishima: panulis sing salah paham

Foto: Jepang Times

Sanajan kesederhanaan yen El rumor del oleaje sumebar, panganggité, Yukio Mishima, bisa uga salah sawijining panulis paling rumit ing abad kaping-XNUMX.

Lair ing Tokyo ing taun 1925, Mishima minangka keturunan kulawarga sing ana gandhengane karo samurai, yaiku eyange, wanita sing duwe masalah mental lan konsumen buku ing basa Eropa, tokoh utama masa kanak-kanak lan salah sawijining sumber sing paling akeh digunakake ing uripe .. situs konstruksi. Tansaya gedhe, penolakan tentara kanggo mlebu dadi pilot nalika Perang Dunia II amarga tuberkulosis bakal nggawe frustrasi ing Mishima amarga dheweke mutusake nyuda olahraga (gambar sing misuwur sing dijupuk ing taun 50an kalebu sawetara conto) lan literatur.

Dianggep minangka panulis Jepang pasca perang, Mishima nulis 40 novel, 18 lakon, 20 buku crita cekak, lan 20 esai liyane.. Karya sing paling misuwur yaiku Pelaut sing ilang sih laut, Pengakuan topeng, desas-desus ombak, lan tetralogi Segara kesuburan, kasusun saka judhul Salju musim semi, Jaran sing mlayu, Kuil fajar lan kerusakan malaekat. Pakaryan kanthi gaya tartamtu ing ngendi Mishima njupuk kesempatan kanggo mutah sesanti ing jagad sing ora bisa dicocogake.

Pelancong sing cerdas lan calon Nobel kaping telu (dipercaya ora nate sukses amarga ideologi sisih tengen), penulis dadi misteri ing awake dhewe, dianut konservatisme sing nggawe dheweke uga frustrasi.

Mishima tilar donya ing taun 1970 nalika nindakake yukuku, lampus ritual warisan samurai sing dipromosekake dening Tatenokai, sawijining milisi militer sing mbela nilai-nilai kuno bangsa Jepang, kanthi dipenggal. Mishima ngrancang sedane patang taun lan ngirim judhul pungkasan Segara Kesuburan menyang penerbit sadurunge njupuk keputusan pungkasan.

Sanajan karya tartamtu bisa uga ora cocog nalika mlebu ing jagad raya Mishima, Gosip surfing Iki minangka buku sing gampang lan becik kanggo diwiwiti. Pakaryan sing ngidini sampeyan lelungan menyang pulau api unggun sing adoh ing pantai lan alas pinus sing ngubengi candhi sing sepi, nanging uga bisa kesasar ing antarane adat istiadat pulau ing papan sing alam dadi tetanggan liyane, ing endi teknologi, bioskop lan rame "peradaban" mung desas-desus adoh.

Apa sampeyan maca apa-apa saka Mishima?

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)