Deklarasi juru dongeng sing sampurna, dening Horacio Quiroga

decalogue-of-perfect-storyteller

Horacio Quiroga, yaiku a Sandiwara drama lan pujangga Uruguay sing asline asline Horacio Silvestre Quiroga Forteza. Dheweke lair ing taun 1878 lan tilar donya ing taun 1937, amarga nglalu. Bareng ngerti yen dheweke duwe kanker prostat, dheweke njupuk segelas sianida ing rumah sakit sing padha mlebu ing rumah sakit.

Saliyane ora menehi akeh karya sastra sing apik, sing bakal kita ringkesake ing ngisor iki, dheweke uga misuwur «Decalogue saka juru dongeng sing sampurna». Rong dina kepungkur, aku nuduhake dhewe dekalog saka panulis sing apik; Dina iki, aku uga menehi dekalog saka panulis hebat iki sing sayang banget nilar kita. Muga-muga sampeyan seneng!

Karya sastra Horacio Quiroga

  • "Buku harian plancongan menyang Paris."
  • "Karang karang".
  • "Kadurjanane wong liya."
  • "Sing dianiaya."
  • "Crita katresnan sing keruh."
  • "Dongeng katresnan, edan lan pati".
  • "Dongeng alas".
  • "Sing liar".
  • "Sing dikorbanake."
  • "Anaconda".
  • "Ara-ara samun".
  • Wong buangan.
  • "Katresnan biyen."
  • "NKRI".
  • "Beyond".

Dadi pendongeng sing apik ... (Dening Horacio Quiroga)

  1. Pracaya karo guru - Poe, Maupassant, Kipling, Chekhov - kaya dene Gusti Allah.
  2. Dheweke mikir manawa seni sampeyan minangka top sing ora bisa diakses. Aja ngimpi ngapusi dheweke. Yen sampeyan bisa nindakake, sampeyan bakal entuk tanpa ngerti dhewe.
  3. Nolak tiru sing sampeyan bisa, nanging tiru yen pengaruhe kuwat banget. Luwih saka apa wae, pangembangan kepribadian mbutuhake sabar dawa.
  4. Aja duwe kapercayan sing wuta ing kapasitas sampeyan kanggo sukses, nanging ing semangat sampeyan pengin. Seneng seni sampeyan kaya pacar, wenehi kabeh ati.
  5. Aja miwiti nulis tanpa ngerteni saka tembung pisanan sing arep dituju. Ing crita sing sukses, telung baris pisanan meh padha penting karo telu pungkasan.
  6. Yen sampeyan pengin nyebutake kahanan kaya mengkene: «Saka kali, angin adhem nyebul», ora ana tembung liya ing basa manungsa tinimbang sing dituduhake kanggo nyebutake. Sawise dadi pemilik tembung, aja kuwatir ngamati manawa konsonan utawa konsonan siji liyane.
  7. Aja adjektiva tanpa prelu. Ora ana gunane yaiku pirang-pirang buntut warna sing dipasang ing tembung sing ringkih. Yen sampeyan nemokake sing akurat, dheweke mung bakal duwe warna sing ora bisa dibandhingake. Nanging kudu ditemokake.
  8. Tindakake karakter sampeyan kanthi tangan lan tuntunen nganti pungkasan, ora weruh liyane kajaba dalan sing sampeyan lakoni. Aja keganggu ndeleng apa sing bisa ditemokake utawa ora preduli ndeleng. Aja nyiksa pamaca. Dongeng minangka novel olahan potongan. Priksa iki kanggo bebener sing mutlak, sanajan ora.
  9. Aja nulis miturut aturan emosi. Ayo dheweke mati, lan aja nganti mengko dihindari. Yen sampeyan bisa nggunakake maneh kaya saiki, sampeyan wis tekan separo dalan seni.
  10. Aja mikir bab kanca nalika nulis, utawa kesan sing bakal digawe crita sampeyan. Kira-kira crita sampeyan ora duwe minat kajaba lingkungan karakter sing cilik, sing bisa dadi crita sampeyan. Ora liya, sampeyan bakal entuk urip crita.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.