Crita sing ora ana enteke

Crita sing ora ana enteke

Crita sing ora ana enteke

Crita tanpa wates -dianggep klasik sastra pemuda- yaiku novel sing ditulis dening Michael Ende, panganggit asal Jerman sing lair ing Garmisch-Partenkirchen, tanggal 12 November 1929. Michael minangka siji-sijine anak saka bebrayan kasebut ing antarane pelukis Edgar Ende (dikenal kanthi karya surealis) lan Luise Bartholomä (ahli fisioterapi miturut profesi), mula manawa panganggit mesthi ana ing lingkungan sing kebak seni.

Di ajeni minangka penulis bobot abot kanggo jinis fantasi, Ende wiwit nulis crita kanthi narasi bocah wiwit taun 50an. Nalika kabeh bukune ditrima kanthi apik dening para kritikus lan pamirsa, panulis pancen misuwur banget nalika nggawe: Momo (1973) lan Crita sing ora ana enteke (1979). Sing terakhir minangka salah sawijining buku fantasi paling apik.

Inisiasi Ende dadi media seni: aktor, penulis drama lan panulis

Sawise sinau akting sajrone telung taun ing macem-macem omah sinau ing Munich, Ende kerja dadi aktor profesional, panulis skrip lan kritikus film. Dolanan sing pertama yaiku Wayahe wayahe (1947), lan iki diilhami dening bom atom sing paling bersejarah wiwit jamane: yaiku Hiroshima.

Nalika tekan taun 60-an, lan sawise sawetara penolakan, Ende nerbitake novel pemenang penghargaan pertama: Jim Button lan Lucas the Machinist (1960), karo dheweke menang "Hadiah Sastra Anak Jerman.

Penulis se penyanyi nikah Ingeborg Hoffman ing taun 1964. Dheweke urip karo dheweke ing Roma nganti seda amarga kanker paru-paru ing taun 1985. Banjur, ing taun 1989, dheweke nikah maneh karo Mariko Sato, asale saka Jepang.

Sawise debut dadi panulis, Michael nyedhiyakake kabeh babagan sastra, kanthi gaya penayangan sing padha ing umume karyane. Ing taun 1979 dheweke nerbitake novel sing bisa dadi novel paling populer: Crita sing ora ana enteke. Amarga sukses, Ende nampa Penghargaan Janusz Korczak.

Ing taun 1982 Ende mlebu perjanjian kanggo nindakake produksi film saka Crita sing ora ana enteke, nanging ora sadurunge mriksa kontrak kanthi tliti lan nemokake manawa arep ngowahi sejarah. Nalika ngerti kanthi jero kesepakatan dokumen hukum kasebut, dheweke kepengin mundur, nanging wis kasep. Dheweke mung bisa mbusak jenenge saka kredit.

Film kasebut, disutradarai dening Wolfgang Petersen, dirilis tanggal 6 April 1894. Sanajan ana bedane utamane saka buku kasebut, film kasebut sukses banget ing box office, sing ngasilake luwih saka $ 20 yuta.

Amarga resepsi umum, film kasebut nduwe terusan ing taun 1990 lan nomer telu ing taun 1994, nanging ora nyebabake pengaruh sing padha lan uga ora ana gandhengane karo versi literatur.

Inspirasi saka Ende

Bocah cilik ditandhani karo Nazisme

Kebangkitan Nazisme ing masa kanak-kanak akeh banget pengaruhe kanggo nulis Ende Crita sing ora ana enteke. Nanging, wedi males balesan, sajrone wektu adhem kasebut, penulis kepeksa nyuda akeh ilmu, impene, imajinasi lan kreativitas dhewe.

Pengaruh bapak sing apik

Michael End.

Michael End.

Rembugan dawa babagan filsafat, agama, lan sastra mistik sing didhelikake kanthi rahasia karo bapake uga menehi inspirasi wiwit cilik.

Kurang kreatifitas lan "apa-apa"

Ing karya iki, Ende nggabungake sawetara ideologi sing paling pribadi. Panulis ujar manawa, tumrape, kekurangan kreativitas lan imajinasi wis diterjemahake minangka penyakit jiwa; soko sing diarani ing buku kasebut minangka "apa-apa".

Patut Crita sing ora ana enteke yaiku novel sing crita loro kedadeyan bebarengan, siji nyata lan liyane fantastis, sing mbaka sethithik lagi nyambung. Nduwe loro protagonis, bocah, lan, mesthine, akeh tokoh sing ora bisa ditindakake ing kasunyatan.

Argumentasi saka Crita sing ora ana enteke

Bastian lan pasrawungan karo buku kasebut

Plot novel kasebut diwiwiti karo Bastian, bocah lanang sejati sing bubar kelangan ibune lan diganggu.

Ing sawijining dina dheweke ndhelik ing toko buku lan golek buku iku, kanthi tampilan lan judhul (Crita sing ora ana enteke), diarani manungsa waé. Bocah lanang kasebut arep nggawa dheweke lunga, sawise sing duwe toko, Pak Koreander, ora peduli.

Buku lan kasunyatan nyata

Nalika tekan sekolah, dheweke mlebu ing loteng lan luwih tenang, dheweke siyap maca buku kasebut. Nalika maca wis suwe, Bastian rumangsa yen novel dadi saya nyata.. Kanthi cara iki, crita nomer loro wiwit diwiwiti, sing kedadeyan ing kerajaan Fantasi.

Atreyu, prajurit enom

Protagonis jagad sing hebat yaiku Atreyu, prajurit sing gagah lan enom. Dheweke ditunjuk kanggo golek obat kanggo penyakit sing nandhang Emperor Infant, panguwasa Fantasia. Penyakit iki ora mung nyuda patih, nanging uga ing saindenging jagad.

"Apa-apa"

Sanalika, lan amarga ora dingerteni alasan, ing Fantasi ana kekuwatan ala sing diarani "apa-apa", sing nggawe kabeh lan kabeh wong ilang, ninggalake kekosongan ing tangi. "Ora ana apa-apa" gegandhengan karo penyakit permaisuri lan saya suwe saya parah.

Jagad makhluk sing hebat

Bastian kepincut karo petualangan Atreyu, sing sajrone lelungan kasebut wis ilang jaran sing ngomong, lan kanca setya, ártax. Nalika dheweke protagonis ketemu kura-kura raksasa sing jenenge Morla, karo naga begja jenenge Fújur, lan mangan watu kasebut (makhluk watu raksasa), kanggo menehi jeneng sawetara karakter sing luar biasa.

Solusi sing ora konvensional

Saiki, Aneh babagan plot kasebut kedadeyan nalika Atreyu nemokake manawa dheweke mung bisa nylametake kerajaan lan Permaisuri kanthi pitulung Bastian; ya, bocah manungsa sing lagi maca sejarah saka kasunyatan. Nalika semana, apa sing diarani "pecah tembok kaping papat", yaiku paraga ing buku kasebut bisa berinteraksi karo sing maca, lan sejatine bisa uga.

Bocah ing donya nyata ora gelem percaya manawa kuncine yaiku dheweke. Nanging, ing wektu pungkasan, nalika kabeh bakal ilang, Bastian mlebu alam semesta Fantasi lan nylametake kerajaan lan Kaisar kanthi menehi jeneng anyar: Putri Bulan.

Kutipan dening Michael Ende.

Kutipan dening Michael Ende - aquifrases.com.

Pesen saka Crita sing ora ana enteke

Crita sing ora ana enteke yaiku novel sing kebak pesen sing pengin nggawe refleksi pamaca. Dheweke utamane ngomong babagan pentinge nggawe imajinasi, ora ngidini kasusahan njupuk alih, duwe wani lan uga percaya dhiri. Ora muspra buku kasebut ana ing antarane paling apik kanggo bocah lan bocah ing sejarah.

Panulis Michael Ende nerangake kanthi jelas ing wawancara kanggo El Pais sing tujuane karo buku iki yaiku supaya cara sing paling apik kanggo nggayuh sesuatu yaiku terus ngelawan. Kanggo nemokake kasunyatan lan golek dhewe, kaya Bastian, sampeyan luwih dhisik kudu nyoba fantastis.

Crita sing ora ana enteke: ngluwihi buku

Sanajan diterbitake nganggo buku bocah, Crita sing ora ana enteke Iki bisa digunakake kanggo kabeh pamirsa, amarga pesen sing dikirim. Nganti saiki novel kasebut wis diterjemahake luwih saka 36 basa lan duwe telung film, loro seri, opera lan balet..


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)