Charles Dickens. Ulang taune novelis Inggris abad kaping XNUMX sing hebat

Wis ana 206 taun wiwit ing 7 kanggo Februari saka 1812 ing Portsmouth ndeleng cahya Charles Dickens, bisa uga novelis Inggris abad kaping XNUMX sing paling penting. Sisa uga salah sawijining panulis literatur jagad paling gedhe. Dadi pancen ora ngrayakake ulang taun kanthi ngelingi frase lan fragmen kasebut manawa kita kabeh wis maca sawetara wektu.

Dickens (1812-1870) meh dadi tokoh ing novel-novele. Lair ing mlarat wis wong tuwa kangelan lan nganti umur sangang taun dheweke ora bisa miwiti sekolah. Opo maneh, dheweke kerja ing pabrik uga isih cilik lan pengalaman kasebut banjur fokus marang bukune mlarat, ketidakadilan lan angkara. Dheweke uga berjuang ngilangi tenaga kerja bocah lan kahanan wanita nalika semana.

Wrote 15 novel, 5 novel cekak lan atusan crita cekak y artikel jurnalistik. Gayane negesake picaresque, ing kreatifitas linguistik Lan sindiran, kualitas sing uga digambarake dening masarakat Victoria. Ing memori dheweke deleng review iki babagan tembung lan tembung kasebut.

Crita Natal

«Dheweke katon luwih tuwa, dheweke wis dadi wong sing wis diwasa. Raine durung nuduhake fitur kaku lan kejem ing taun-taun pungkasan, nanging pratandha rasa srakah lan kuwatir wis wiwit katon. Dheweke duwe tampilan sing murub, rakus, ora tenang sing ngulungake semangat sing wis mripat lan ing sisih endi bayangan wit sing wis rosy bakal tiba ».

Sejarah rong kutha

«Iku jaman paling apik, yaiku jaman paling ala, jaman kawicaksanan, siklus kabodhoan, tahapan kapercayan, tahap ora percaya, musim Cahya, jam Bayangan, yaiku musim semi pangarep-arep, mangsa ora kentekan niat, kita wis ndhisiki kabeh, ora ana sing ngarep ».

Omah suwung

"Kucing kasebut mundur ing lawang, lan gremengan; dudu kanggo dheweke, nanging ana ing lantai ing ngarepe geni. Wis sithik geni sing isih ana, nanging ana ruangan sing kandel, kukus sing nyesep, lan lapisan sing peteng lan surem nggawe ireng tembok lan plafon. Jaket lan topi wong tuwa mau lagi nggantung ing kursi. Tali abang sing naleni huruf kasebut ing lemah, nanging ora ana kertas sing bisa dideleng, mung massa ireng lan dibuwang ing lemah.

Jaman susah

"Kutha iki bata bata abang, tegese, bata sing bakal abang yen ngrokok lan awu ngidini; amarga ora kaya ngono, kutha kasebut duwe warna ireng abang sing aneh, padha karo sing digunakake para wong duraka kanggo nutupi rai. Kutha iki minangka mesin lan cerobong asep sing dhuwur, ing endi ula asap ora ana enteke sing dirampungake, sanajan metu lan metu tanpa gangguan ».

Pangarep-arep gedhe

"Iki pancen dakelingake, amarga aku wis owah kanthi amba. Nanging iki mesthi kedadeyane ing urip apa wae. Bayangake manawa ana dina sing dipisahake karo dheweke, lan pikirake babagan bedane proses eksistensi kasebut. Luwih becik maca kanggo mandheg nalika maca iki, lan mikir sedhela babagan rantai wesi utawa emas sing dawa, eri utawa kembang, sing ora bakal ngubengi dheweke kajaba tautan pertama sing digawe ing dina sing ora kelingan ".

David Copperfield

"Yen ana wong sing ngandhani aku yen kabeh iki minangka game sing apik banget nalika mainake semangat kanggo narik kawigaten semangat kanggo mbuktekake kehebatan lan kanggo nelukake sedhela apa sing bakal ditinggalake sabanjure; Aku ujar manawa ana wong sing ujar ngapusi kaya ngono bengi iku, aku ora ngerti apa sing bakal daklakoni nalika nesu.

Sawetara ukara

  • Ora ana wong sing nyuda kasusahane wong liya sing ora migunani ing jagad iki.
  • Ati sing maha asih iku kawicaksanan sing sejati.
  • Kita nggawe rantai sing digunakake sajrone urip kita.
  • Kita aja nganti isin nangis.
  • Sampeyan katon ing kabeh baris sing wis dakwaca sajrone uripku.
  • Ana senar ing jantung manungsa sing luwih apik tinimbang ora kedher.
  • Saben wong lelungan duwe omah, omah sing dheweke sinau luwih nresnani sajrone lelungan.
  • Ora ana barang ing donya sing nular banget kaya ngguyu lan guyonan sing apik.
  • Mratobat iku khas kanggo sing nyikat rambut abu-abu.
  • Kulawarga ora mung wong sing padha nuduhake getih, nanging uga kulawarga sing bakal menehi getih kita.
  • Aja percaya karo penampilane, nanging buktine. Ora ana aturan sing luwih apik.
  • Ora getun bisa nggayuh kesempatan sing ora kejawab ing urip.
  • Yen ana wong sing getihen ing njero ati, iku mbebayani tumrape, nanging nalika ngguyu ing njero ati, iku minangka prilaku ala kanggo wong liya.
  • Ndhelikake apa-apa saka wong sing dak tresnani dudu sifatku. Aku ora bisa nutup lambe ing endi dakbukak atiku.
  • Ora ana sing kuwat utawa yakin sajrone krisis urip kayadene kasunyatane.
  • Ana buku sing isine ngarep lan mburi minangka bagean sing paling apik.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.