Warung Komersial dibukak maneh. Madrid nemokake salah sawijining papan sastra klasik

Facade saka Cafe Komersial.

Meh rong taun sawise dheweke penutupan sing ora dikarepake sejarah Warung Komersial, salah sawijining papan sastra ing Madrid, dibukak maneh lawange tanggal 27 Maret kepungkur. Wong Madrilenia saka Roundabout Bilbao lan sakcedhake wis kangen dheweke. Nanging umume kabeh penyayang kafe sastra sing endah sing kutha duwe.

Wingi aku mlebu duwe kopi kanggo kesehatan lan kabeh sing maca lan kanca manawa kita seneng karo papan-papan kasebut lan sejarahe. Bebarengan karo Café Gijón, ora adoh, El Comercial minangka institusi liyane. Dadi sampeyan diundang, warga lokal lan manca negara, mampir maneh kapan pengin. 

Sajarah

Kopi Komersial, sing saiki bakal tundhuk 130 taun kegiatan sanajan diganggu, ditutup ing Juli 2015 miturut keputusan saka pihak sing duwe. Yaiku a kejutan kanggo karyawan, tangga teparo lan pelanggan, sing dina mbesuk, nampilake windows kanthi pesen minangka pajeg.

Komersial, didegaké ing taun 1887 lan bisnis sing kasebut ing salah sawijining Episod Nasional Benito Pérez Galdós, dipikolehi karo pengusaha kasebut Kontrol Arturo, sing tuku ing 1909. Wiwit iku, kulawargane ngatur nganti nutup sing ora dikarepake. Dina iki Fernando Vera, putu buyute Contreras, uga dadi mitra ing proyek anyar lan hubungane karo inti sejarah. Seksi ing Sejarah Madrid, kopi iki nggawe maneh bola-bali, tansah ing tangan saka kulawarga.

Saka sarapan lan cemilan a menu dina iki, kranjang jajanan, nedha bengi karo nari aula, konser urip utawa malah padha karo a kopi cyber ing ndhuwur. Nanging, kaya sing wis dadi adat ing sektor kasebut, kanthi adol kopi (kanthi churros utawa roti panggang) bisnis meh 400 meter persegi lan tim sing udakara udakara rong puluh karyawan. Miturut cara kasebut, Komersial yaiku salah sawijining kafe pertama sing nggunakake pelayan.

Komersial kasebut, kanthi Kopi Gijón, salah sawijining dobel klumpukan sosial pungkasan, sanajan Gijon duwe reputasi (lan njaga) dadi luwih elit. Sajrone Abad kaping XNUMX lan wiwitan Madrid duwe luwih saka 100 kopi ing ngendi para intelektual, panulis lan seniman ketemu. Saiki lokal mitos miwiti panggung anyar sing ana uga bar lan restoran. Dheweke uga sing pertama nyedhiyakake masakan campuran sing populer.

Jeneng Komersial Paling Terkenal

ing pakumpulan sastra dheweke narik akeh panulis ing Café Comercial. Antarane dhaptar dawa yaiku Antonio Machado, Camilo José Cela, Blas de Otero, Gabriel Celaya, Enrique Jardiel Poncela, Gloria Fuertes, José Hierro, José Manuel Caballero Bonald, Rafael Azcona utawa Rafael Sánchez-Ferlosio. Machado duwe pajeg dhewe: Ing Sudhi Don Antonio. Lan Cela nyipta novel sing paling misuwur ing kana, Lebah tawon. Saka kontemporer, dheweke biasa Francisco Umbral utawa Arturo Pérez-Reverte.

Sudut Kopi Komersial.

Tahap anyar Komersial

Papan kasebut katalog karo level siji perlindungan dening Direktorat Jenderal Bangunan Kota, kasedhiya kanggo papan sing terkenal regane sejarah. Iki tegese konservasi lengkap arsitektur kasebut. Antarane elemen kasebut yaiku tangga, meja utawa lampu sing nghias ruang tamu. Uga fasad lan ruangan kasebut, tembok vertikal, plafon, panel, plang, mebel tambahan lan jinis prabotan liyane.

Akses dikelola dening lawang utama nomer 7 Glorieta de Bilbao lan lawang liyane menyang dalan Fuencarral. Ruangan pisanan karo bar lan windows Sampeyan ngajak sampeyan menyang esuk utawa sawise nedha bengi, kopi sing disedhiyakake kanthi cepet dening macem-macem pelayan sing nglayani. A Staff enom lan internasionalrajin lan grapyak, lan tanpa resik nganggo jaket putih lan eseman sing ora bisa dipendhem. Lan saka lawang utama, sampeyan bisa ngakses interior sing elegan, sing saiki uga dadi restoran.

Singkat, bungah nalika ndeleng papan-papan mitos katon malih manawa dheweke tetep bisa urip dawa lan dawa. Utamane yen sastra lan inspirasi banget.

Foto: © Mariola Díaz-Cano Arévalo


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Concha D'Olhaberriague ngandika

    Aku kaget amarga Luis Landero lan novel luar biasa, Juegos de la Ciudad Mayor, salah sawijining novel paling apik ing Spanyol ing abad kaping-XNUMX, ora kasebut. Nyatane, dheweke nampa Hadiah Kritikus, Hadiah Narasi Nasional, lan dianugerahi ing Prancis. Ing Game ing umur pungkasan Café, sing diarani Essayists, minangka setting dhasar ing plot kasebut. Gampang ngerti manawa iku Komersial. Ana diskusi babagan lawang sing muter (ing novel kanthi jamak: "lawang", nanging nalika diuripake, mula bakal akeh), kaca lan kaca sing amba. Aku wis kaget yen Luis Landero ora dikelingi ing alun-alun sing ana ing bar, ing jejere lawang sing muter, saiki diganti kanthi seneng. Aku ngomong karo Pepe Roch lan aku crita kabeh marang dheweke. Banjur aku nggawa salinan Game Pungkasan Umur sing ditrapake khusus kanggo Café dening panganggité. Muga-muga dheweke dikenang ing kana kaya sing kudune. A. Salam,

bool (bener)