Buku paling apik ing taun iki

Ing taun 2016 pamit kanggo kita, luwih becik utawa luwih ala (gumantung banget karo pengalaman urip saben wong) lan kita pengin ngeling-eling karo sampeyan kabeh, para pamiarsa, sing wis dadi buku paling apik ing taun iki. Akeh sing apik wis diterbitake meh ing menit pungkasan (ing wulan Desember iki) kaya dene judhul pungkasan saga «Bayangan angin», "Labirin roh" lan liyane miwiti taun… Nanging ing kene kita bakal mriksa sing paling apik, kepiye? Apa buku sing paling apik ing taun 2016 kanggo sampeyan?

"Warisan Terkutuk" JK Rowling

Judhul anyar panulis literatur juvana sing misuwur JK Rowling Didol September pungkasan nanging kita wis ngerti sinopsis resmi ing 2015 lan dirilis dening panulis dhewe:

Dadi Harry Potter ora nate dadi tugas sing gampang, sanajan dheweke dadi karyawan Kementerian Sihir sing sibuk banget, wong sing wis omah-omah lan bapak saka telung anak. Lan yen Harry ngadhepi masa lalu sing nolak ditinggalake, putrane sing ragil, Albus Severus, kudu nglawan bobot warisan kulawarga sing durung nate dingerteni. Nalika takdir nggandhengake jaman biyen karo jaman saiki, bapak lan putra kudu ngadhepi kasunyatan sing ora nyaman banget: kadhang kala, peteng tuwuh saka papan sing paling ora dipikirake.

Edisi Spanyol dijupuk Edhisi Salamandra. Yen sampeyan durung maca lan sampeyan penggemar saga Harry Potter, iki ora bakal ilang saka rak sampeyan. Sampeyan bisa dadi judhul sing apik kanggo takon marang Tiga Wicaksana, sanajan wis telat, amarga dheweke gaib, dheweke bisa nindakake kabeh? Sejatine

"Buku Panduan kanggo ngresiki wanita" dening Lucia Berlin

Kanthi judhul "aneh" iki, buku saka Lucia Berlin sing nembe ditemokake lair. Alfaguara sing nerbitake wulan Maret 2016 lan dadi adol tanpa mandheg. Iki minangka karya sing dijarwakake menyang 14 basa sing beda lan dikritik banget dening para kritikus sastra. Sinopsis resmi kaya ing ngisor iki:

Kanthi humor lan rasa sedih sing ora ana tandhingane, Berlin nyuarakake urip sing gumun lan kejang-kejang kanggo nggawe mukjizat sastra sejatine kanthi episode saben dinane. Wanita ing critane ora ngganggu, nanging ing wektu sing padha kuwat, cerdas lan, utamane nyata. Dheweke ngguyu, nangis, tresna lan ngombe: slamet.

Salah sawijining sing paling apik ing taun iki, tanpa mangu-mangu.

«Tanah kelairan» dening Fernando Aramburu

Kanthi jeneng iki dadi nasional lan menehi akeh ngelu kanggo negara kita, judhulé Fernando Aramburu menyang bukune sing anyar. Kita ora ngerti manawa jeneng kasebut sing paling narik kawigaten para pamaca utawa kurikulum sastra Aramburu, nanging "Tanah air" temtu salah sawijining buku paling apik ing taun 2016.

Iki diterbitake dening Editors Tusquets wiwit September taun iki lan sampeyan bisa nemokake ing toko kanthi rega udakara 22 euro.

Sinopsis: Dina ETA ngumumake pengabaian senjata, Bittori menyang kuburan kanggo ngandhani makam garwane, Txato, tiwas dening para teroris, yen dheweke wis mutusake bali menyang omah sing dipanggoni. Apa dheweke bakal bisa urip karo wong-wong sing nglecehke sadurunge lan sawise serangan sing ngganggu uripe lan kulawargane? Apa dheweke bakal bisa ngerti sapa wong sing duwe tudung sing mateni bojone nalika udan nalika dheweke bali saka perusahaan transportasie? Ora preduli carane licik, ngarsane Bittori bakal ngowahi ketenangan kutha kasebut, utamane tanggane Miren, kanca lan ibune Joxe Mari, sawijining teroris sing dipenjara lan diduga wedi banget karo Bittori. Apa sing kedadeyan ing antarane wanita loro kasebut? Apa sing wis ngrusak bocah-bocah lan bojone raket banget? Karo nangis sing ndhelik lan kapercayan sing ora goyah, kanthi tatu lan keberaniane, crita umure sadurunge lan sawise kawah sing dadi patine Txato, nerangake babagan mokal yen bisa lali lan butuh pangapura ing komunitas sing rusak dening fanatik politik.

«Kabeh iki bakal dakwenehake» dening Dolores Redondo

Ditampa karo Award Planet 2016, karya iki saka Dolores Round Iki minangka salah sawijining penjual paling larang ing taun iki ing penerbit. Sinopsis kaya ing ngisor iki:

Ing papan sing apik ing Ribeira Sacra, Álvaro nandhang kacilakan sing bakal mungkasi uripe. Nalika Manuel, bojone, teka ing Galicia kanggo ngenali jenazah, dheweke nemokake yen investigasi kasus kasebut wis ditutup kanthi cepet. Penolakan kulawarga politik sing kuat, Muñiz de Dávila, nyebabake dheweke mlayu nanging nahan tuduhan nglanggar ukum yen Nogueira, sawijining pensiunan penjaga sipil, nglawan kulawarga Álvaro, para bangsawan padha goyang ing hak istimewa, lan curiga manawa iki dudu pati kaping pisanan ing lingkungane sing wis topeng amarga ora disengaja. Lucas, kanca pandita saka bocah cilik Álvaro, gabung karo Manuel lan Nogueira kanggo mbangun urip rahasia sing dikira wis ngerti banget. Persahabatan telung pria kasebut sing ora dikarepake tanpa afinitas sing jelas mbantu Manuel navigasi ing antarane katresnan marang bojone lan siksa amarga wis urip karo kasunyatane, dijaga mburi chimera jagad dadi panulis. Mangkene carane nggoleki bebener bakal diwiwiti, ing papan kapercayan sing kuat lan adat istiadat sing jero banget, lan logika ora nate nyambung kabeh titik kasebut.

«Apa malu» dening Paulina Flores

cunt Bunga Pauline sepisan maneh kita nemokake kualitas literatur Chili. "Apa kawirangan" yaiku buku sing kasusun saka 9 crita, sing nyedhiyakake sesanti sing dilucuti, kanthi tulus banget, urip saiki ing kutha-kutha: wanita sing manggon ing bangunan omah; wong-wong sing kelangan pegawean, ngumumake dhasar sing ringkih sing nyengkuyung kulawarga; wong enom sing makarya ing perpustakaan utawa toko panganan cepat saji, lan ngelingi nalika dheweke nindakake nyolong cilik, sebab-sebab sing nyebabake dheweke pisah utawa nalika dheweke mesthi ora duwe kesucian.

Apa sampeyan mikir manawa buku-buku kasebut kalebu ing dhaptar iki? Apa buku favorit sampeyan sing diterbitake taun iki?

Lan yen ora bisa ndeleng, muga-muga saka Actualidad Literatura, sampeyan duwe taun 2017 sing seneng, kanthi maca sing apik ... Pamit 2016!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)