Dewa Norse lan buku mitos

Neil Gaiman, panulis Mitos Nordic.

Yen mlebu negara kaya Swedia utawa Norwegia, kita bakal ngerti manawa akeh kabudayane adhedhasar mitologi Norse sing diwiwiti saka jaman pra-Kristen lan kasusun saka karakter lan legenda Viking sing terus menehi swasana sing epik lan unik. Legenda lan mitos para pahlawan, elf lan kewan hebat, Valkyries lan dewa sing kuat sing kalebu ing ngisor iki Dewa Norse lan buku mitos babar pisan nyaranake.

Dewa Norse lan buku mitos

Mitos Norse, dening Neil Gaiman

Mitos Norse dening Neil Gaiman

Salah siji juru dongeng sing apik babagan sastra sing hebat ing jaman saiki kita kaget kabeh jagad kanthi nerbitake novel grafis sing menang penghargaan Sandman, njupuk wektu kanggo njelajah keajaiban tlatah liyane kayata negara-negara lor. On Mitos Nordik, Gaiman mbalekake crita sing diwaca nalika isih cilik supaya diciptakake kanthi lucu lan semangat, meh menehi saran marang wong tuwa supaya diwaca marang anak-anake. Sajrone kaca kasebut, kita nyumurupi gegayuhan para dewa utawa dorongan tumrap jinis lan perang liwat karakter kayata Thor lan palu sing misuwur, Odin utawa Loki, karakter utama tulisan suci Eddas sing dadi pilar mitologi iki. Klasik sing penting.

Teks mitos saka Eddas, dening Snorri Sturluson

Teks mitos saka Eddas anggitane Snorri Sturluson

Diterbitake ing taun 1932, Teks mitos saka Eddas nganalisa mitos Norse sing paling penting ing Islandia amarga karya Snorri, sejarawan lan ahli hukum sing ing abad kaping-XNUMX nyipta tulisan utama Edda sing diarani minor: Gylfaginning, liyane narasi ing Skáldskaparmál, karakter lan puisi, lan Hattatal, dhaptar wujud ayat. Uga dikoleksi kutipan saka crita raja-raja Norwegia sing nggawe jembatan antara jaman klasik lan Skandinavia abad pertengahan, utamane ing wilayah Islandia.

Mitologi Celtic lan Norse, dening Alessandra Bartolotti

Mitologi Celtic lan Norse dening Alessandra Bartolotti

Sanajan akeh cenderung galau mitologi Kelt karo Norse lan kalorone asale saka siji, bangsa Indo-Eropa, kalorone beda dadi adat istiadat sing beda. Kelt dipandu dening sihir lan romantisme ing critane, dene wong-wong Nordik ningkatake penaklukan, nolak agama Kristen sing pungkasane ngrusak budaya loro. Kaloro budaya kasebut dianalisis dening Bartolotti ing buku iki, ing endi penulis nulis crita sing paling populer kanthi sukses.

Punapa panjenengan kersa maos Mitologi Celtic lan Norse?

Nasib Para Dewa: Interpretasi Mitos Norse, dening Patxi Lanceros

Nasib para dewa Patxi Lancers

Profesor Filsafat Politik lan Teori Budaya ing Fakultas Ilmu Sosial lan Manusia Universitas Deusto, ing Bilbao, Patxi Lanceros sing tanggung jawab nindakake terjemahan mitos Nordik pisanan menyang basa kita. Karya sing penulis wenehake sipat lan kosmologi budaya sing, kaya akeh liyane sing nyinaoni Bumi ing jaman kuno, nginterpretasikake jagad kanthi cara konkrit, unik, nyritakake crita mitologi Jerman lan Anglo-Saxon. digandhengake karo negara-negara lor sing adhem.

Nggoleki Nasib para dewa.

Mitos Nordik, dening RI Page

Mitos Norse saka RI Page

Raymond Ian Page, sing tilar donya ing taun 2012, yaiku sejarawan Inggris kepengin banget karo mitologi Norse dheweke ngrampungake buku kaya bukune Mitos Nordik, diterbitake ing taun 1992. Komparasi crita kalebu Odin lan Thor, Sigurd the Volsung, Freyia lan Loki, Gudrun lan Brynhild, protagonis crita epik utama mitologi prawan iki nganggo klambi transparan, dewa sing nganggo kapak lan prajurit sing ngguncang jaran mabur. Crita apik saka salah sawijining ahli hebat mitos ing sisih lor Abad kaping XNUMX

Sejarah Denmark (Buku Bad Times), dening Saxo Grammarico

Sejarah Dhasar Saxo Dhani

Saxo Gramatico minangka sejarawan Denmark abad kaping XNUMX sing informasi utamane dingerteni liwat buku iki. Tinjauan sejarah raja-raja Denmark wiwit jaman kuno sing penulis nyelidiki macem-macem crita lan narasi mitologi Norse, utamane saka Islandia. Sampeyan uga Gesta Danorum, teks sejarah Denmark sing ditulis nganggo basa Latin sing ekstrak beda disimpen saiki sing katon ing Perpustakaan Nasional Denmark lan volume katelu kalebu versi awal Dukuh Shakespeare sing misuwur.

Lee Sejarah Denmark.

Pahlawan Nordik: Pandhuan Resmi kanggo Magnus Chase Universe dening Rick Riordan

Pahlawan Norse dening Rick Riordan

Riordan minangka panganggit Amerika sing kerja sama karo dheweke sambungake mitos Nordik karo jaman saiki liwat karakter Magnus Chase, bocah sing salah paham saka Boston. Volume sing fantasi fantasi diklumpukake ing volume iki sing bakal nyenengake para ilustrasi buku amarga koleksi makhluk lan karakter saka mitos Nordik sing ngisi pandhuan penting iki uga kalebu wawancara, anekdot, lan panjelasan para dewa Asgard utawa latihan kanggo dheweke. Ragnarok, perang kiamat sing menehi inspirasi cicilan paling anyar ing Disney / Marvel Thor saga.

Punapa panjenengan kersa maos Pahlawan Nordik?

Loki dening Mike Vasich

Loki dening Mike Vasiem

Loki dadi perhatian Dewa Apus-apus, sing padha sing dibuwang dening para dewa lan janji bakal males marang dheweke. Diiringi serigala Fenrir, ula Midgard sing legendaris lan tentara raksasa sing dheweke arep mungkasi sangang jagad, Loki perang nglawan mungsuhe, Thor lan Odin, diklumpukake ing buku sing nglipur lan nglipur iki sing nganalisa crita Nordik sing beda-beda sing fokus ing salah sawijining karakter utama, sing misuwur kanthi karakter saga Thor sing dimainake dening Tom Hiddleston.

Tandha Odin: Awakening, dening Xavier Marce

Tandha Odin dening Xavier Marcé

Dewa kawicaksanan lan perang iku sing paling penting ing mitologi Norse lan protagonis cicilan pertama a transmedia saga sing babar pisan ngganti cara nyipta sastra. Liwat kode sing ngidini sampeyan ngakses platform, alam semesta Marce nawakake crita adhedhasar mitos kasebut, lan crita iki, utamane, kedadeyan liwat impen firasat saka Luis, insinyur aerospace sing kabeh nasibe manungsa.

Miwiti saga sing cepet banget nganggo Tandhane Odin.

Apa dewa lan mitos Norse favorit sampeyan?

 

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Utopia - Ana Calatayud L. ngandika

    Halo! Aku mung nemokake blog sampeyan kanthi sengaja ing Bloglovin 'lan aku bakal tetep ing kene ^^ Babagan kiriman iki, Gaiman minangka penulis favoritku, «Mitos Nordic» minangka buku sing ora bakal dakkalahake yen duwe wusana kanggo maca. Saka sisa buku sing sampeyan saranake babagan tema Nordik, aku mung ngerti sing ditulis dening Riordan lan "Mark of Odin" lan, sanajan aku durung maca, mula-mula aku ora nate nolak.
    Rangkulan lan teka kapan wae sampeyan pengin: 3

  2.   mateo ngandika

    pahlawan nordik