Pameran Musim Gugur XXVIII saka Buku Kuno lan Kuno ing Madrid.

Bukune lik-lik lan bapakku

Bukune lik-lik lan bapakku

Kaya saben taun suwene 28 taun ing tanggal kasebut (29 September - 16 Oktober) Pameran Musim Gugur XXVIII Buku Lawas lan Lawas wis kedadeyan ing Madrid. Iki diatur dening Asociación de Libraryeros de Viejo de Madrid (LIBRIS) lan disponsori dening Kantor Budaya lan Pariwisata Komunitas Madrid. Ing taun iki ana 39 toko buku tamu sing nyelehake kios ing Paseo de Recoletos tengah, saka Calle Prim nganti Plasa Colón.

Judhul sing wis dipilih yaiku Koki sing idealdening T. Waps. Pengunjung lan pribumi ing Madrid bisa ngujo lan tuku buku kanggo kabeh dompet lan kabeh tema. Ana edisi kanthong lan ikatan sing ati-ati banget. Antarane tema kasebut sing ana wiwit buku bocah sing paling penasaran nganti edisi pangarang lan edhisi langka wiwit jaman Emas. Lan buku-buku ing sampulane ana ing kana? Ora. Dheweke duwe sejarah liyane ...

Dheweke duweke bulik lan bapakku lan dheweke pancen pantes ana ing ruang barang antik sing paling terkenal, nanging wis ora diregani maneh. Nilai sentimental ora bisa diitung lan uga luwih kurang nalika kita ngrasakake anak, sedulur, ponakan lan putu. Foto kasebut dijupuk ing papan dununge wiwit pirang-pirang taun kepungkur, sawijining bagasi cilik, uga ora ana gunane kanggo kayu-kayane. Lan dheweke disimpen ing njero ruangan, ing ruangan tertutup, kanthi lingkungan sing garing lan peteng. Luwih akeh batang lan dhadha umur satus taun ngubengi dheweke, mula kabeh sing ana ing sekitare ngrubuhake ambune lawas sing ora bisa dingerteni. Sing ana ing kertas mesthi wae ciri sing khas.

Dadi, dheweke uga bisa dianggep minangka permata kaya sing dipamerake ing Pameran. Kaya buku latar mburi, tangan liya utawa ora ana cetak, dadi angel ditemokake. Utawa edhisi khusus kasebut, utawa pilihan cetakan, koran, majalah, komik sing akeh lan ati-ati (akeh sing dijaga ing sampul plastik), peta ... Nanging sing wis diandharake, tumrape dheweke ora duwe rega maneh.

Oh, lan ing Pameran, Ora ana alesan kanggo ora ngunjungi Café Gijón utawa toko kanggo nyedhot suasana relik sastra sejarah liyane sing dihirup.

La Taberna del Gijón. Pojok dalan laksamana.

La Taberna del Gijón. Pojok dalan laksamana.

Mula aja ragu-ragu mlaku-mlaku. Sampeyan bakal nemokake lan ndhuwur kabeh ngujo buku sing ora ana bandhingane. Ing taun iki, temenan karya Miguel de Cervantes lan William Shakespeare luar biasa.. Nanging kabeh wong urip karo kabeh wong.

Nanging, bibliofil, peneliti, kolektor, penggemar, maca kabeh kahanan lan penasaran duwe kabegjan. Lan aku mungkasi karo pitakonan: Apa uga ana peninggalan ing perpustakaan sampeyan? Apa sampeyan nyimpen? Apa sampeyan warisake? Muga-muga ya.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   nurilau ngandika

    OMG apa bandha! sampeyan duwe kulawarga. Hei, dheweke nggawe aku pengin mampir ing Pameran. Entri sing apik banget.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Matur nuwun Lan ayo ndeleng manawa mbaleni maneh, yen pungkasane seneng banget.

bool (bener)