Kitab Segara, dening Morten A. Strøksnes. Hiu musim panas.

Foto dening Morten Strøksnes: (c) Bjørn Ivar Voll.

Saka wektu kanggo bagean iki, dheweke njaluk bantuan saka Lor kekarepan editorial sing dadi fenomena sing laris utawa sukses sing ora dikarepake ing antarane masarakat umum. Iku kedadeyan taun kepungkur kanthi Buku kayu, dening panulis Norwegia Mytting Lars. Saiki kira-kira Buku segara, dening kanca sabangsa liyane, Morten Strøksnes. Lan apa musim panas tanpa segara utawa hiu gedhe, meh makhluk mitologis, sing lagi rame ing perairan?

Diterbitake wulan pungkasan saka Juni, wis dibandhingake karo klasik kaya Melville o Hemingway, ngganti iwak paus putih sing gedhe banget hiu, nanging nuwuhake perjuangan sing padha karo Wong tuwa lan segara. Ayo goleki lan ndeleng campuran iki novel, karangan lan bayangan babagan petualangan, berburu lan hubungane manungsa karo alam.

Penulis

Lair ing 1965, Morten Andreas Strøksnes minangka sejarawan Norwegia, panulis lan fotografer. Sawise sinau ing Oslo lan Cambridge, wiwit jembar karir jurnalistik sing kalebu babad, esai, profil, kolom lan ulasan kanggo koran lan majalah utama Norwegia kayata Morgenbladet. Dheweke uga melu debat umum. Dheweke dadi penulis wolung bukuuga saka laporan sastra kanthi resepsi lan pujian saka para kritikus. Dheweke nganggep awake dhewe minangka penulis perjalanan.

Buku segara

Minangka penasaran

Judhul asli ing basa Norwegia, Havboka, Iki padha karo basa Spanyol, nanging ing basa Inggris wis diterjemahake dadi Mabuk hiu, (hiu mabuk), kanthi teges dobel. Siji tangan, ngidini ide kasebut mabuk sadurunge petualangan penulis lan kanca kanggo nyekel hiu protagonis. Saliyane, luwih akurat manawa ujar manawa nuduhake spesies kewan, a boreal utawa hiu Greenland. Ukuran putih, bisa urip nganti 500 taun - minangka salah sawijining spesies sing umure umure paling dawa ing saindenging jagad - lan daginge ngemot racun sing ngasilake efek sing padha karo panganan sing gedhe.

Sinopsis

Panulis Morten Strøksnes lan kancane Hugo Aasjord, seniman lan pelaut, kepengin banget nyekel iwak hiu boreal, dheweke mutusake nyoba nyoba sajrone setaun urip. Masalahe yaiku peralatane kayane ora cukup. Dheweke mlebu a kapal karet bermotorDheweke nggawa pancing lan, minangka umpan, daging bosok sapi.

Nganti ngenteni hiu nalika Strøksnes nggambarake kaendahan ing papane, Kepulauan Lofoten. Uga babagan samodra ing kabeh lan apa sing bisa nuwuhake. Kanggo nindakake iki, saliyane nuduhake keprigelan babagan subyek, dheweke ora lali menehi a tutul banyolan. Petualangan kasebut kayane nyata, nanging Strøksnes njaluk kita nuduhake sawetara semedi sing wis diduweni kabeh arang-arang ing ombone segara lan pedunung.

Dheweke uga nggedhekake kanthi ngrembaka babagan adat para nelayan, ilmu alam, seni, mitologi, monster laut, kapal utawa eksplorasi. Lan mesthine dheweke uga ngomong babagan raos lan emosi dheweuga kekancan.

Apa sing dikritik para kritikus

Pangritik nggambarake minangka esai tartamtu, campuran antarane fantasi lan narasi lelungan, legenda Norse, riset biologis lan turu. Kanthi pangeling-eling sing jelas, sing paling penting, kanggo karya Herman Melville lan dheweke Moby Dick lan Hemingway lan Wong tuwa lan segara. Nanging uga Jules Verne.

Dheweke uga menehi komentar manawa, Dudu nyekel hiu sing katon apik, nanging perjalanan antarane seram nanging nyata banget lan jelas, kanggo jaman biyen wilayah Norwegia sing spesial banget lan sejarah alame, segara tanpa untunge kebanjiran karo makhluk sing paling macem-macem lan warga.

Lan kudu diarani yen sejarah wis narik kawigaten ewonan pamaca, ing antarane, kayata, mesthi ana Jo Nesbø.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.