Guru Buku Kontemporer Mesthi Nambah Dhaptar "Kudu Dibaca"

bocah maca

Nalika bali sekolah, wacan wajib para mudha padha bali. Akeh dhaptar sing disiapake para guru kebak klasik kayata Cacah Lucanor, Jodoh, Quijote lan macem-macem karya sing, asring uga ora dikarepake dening pamaca. Sanajan aku ora pengin ngremehake klasik kanthi iki, mung sing maca enom bisa dikalahake karo jinis karya iki.

Amarga alesan iki, dina iki aku kepengin nggawa seri buku kontemporer sing menurutku cocog kanggo para pamaca enom, wacan sing, yen aku dadi guru, aku bakal nambah dhaptar maos kanggo siswa. Iki minangka buku kontemporer sing wis nampa ulasan sing apik banget ing umum lan nggawe pamaca mikir saliyane mulang lan umpamane ana sawetara bacaan sing nyenengake, nyenengake lan nyenengake kanggo bocah enom sing isih sekolah.

"Aku Malala" dening Malala Yousafzai

Aku miwiti karo siji-sijine buku ing dhaptar sing durung dakwaca. Sanajan aku durung maca buku tartamtu iki, sanajan kalebu buku sing dakkarepake, crita Malala misuwur ing saindenging jagad lan aku wis ndeleng sawetara videone nalika ngobrol. Malala minangka bocah wadon sing menehi pengaruh gedhe lan kanthi alesan sing cukup, mula aku mikir buku sampeyan kudu dadi pangowahan nyata kanggo pamaca.

Aku Malala nyritakake Malala, kahanan Taliban lan kepiye dheweke dadi ikon saiki.

"Aristoteles lan Dante Nggoleki Rahasia Alam Semesta" dening Benjamin Alire Sáenz

Buku iki nganggo basa Spanyol (Aristoteles lan Dante nemokake rahasia alam semesta) nanging ora ing edisi Spanyol, nanging Meksiko, nanging gampang diakses dheweke liwat amazon Spanyol lan macem-macem toko sing adol buku kanthi format epub.

Es buku kontemporer babagan kekancan, kulawarga lan katresnan. Iki minangka buku sing ora murni sing dibintangi bocah sing isin lan introvert sing kekancan karo bocah sing transparan. Buku kasebut nuduhake kekancan sing dibangun uga cara protagonis ngowahi cara dheweke ndeleng jagad.

Kosok baline aku mikir bisa diwaca kanthi apik ing basa Inggris amarga aku nganggep minangka buku sing paling apik kanggo miwiti nganggo basa kasebut. Iki dudu wacan sing diwenehi biji nanging nduweni tingkatan sing gampang banget, sing ora nyuda pesona buku kasebut.

"Perks of the Outcast" dening Stephen Chbosky

Keuntungan Dadi Wong sing Nyingkir nyritakake babagan Charlie, bocah lanang sing lugu lan lugu sing seneng maca lan mikir babagan urip nanging ora duwe kanca. Uripe wiwit ganti nalika ketemu karo bocah lanang sing paling populer ing sekolah lan wis diwasa.

Charlie minangka karakter sing unik lan, kaya ngono, kepengin banget ndeleng cara dheweke kanggo nyinaoni urip amarga ora bisa mikir babagan remaja konvensional. Iki crita prasaja nanging kanthi pesona sesanti bocah lanang naif sing mlebu remaja, sing sinau srawung lan seneng-seneng nanging ora kelangan apa sing dadi ciri dheweke.

"Putra" dening Alejandro Palomas

Ngelingi jinis buku sing dakusulake, aku ora bisa ngeculake pangarang Spanyol Alejandro Palomas, pangarang sawetara buku sing menehi maca babagan makna urip sing anyar.

Ing "Anak lanang", Alejandro Palomas nyritakake sesanti Guille, bocah lanang sing introvert lan imajinasi lan kanca tunggal. Saliyane nyritakake crita kasebut saka sudut pandang Guille, dheweke uga nuduhake saka wong-wong sing ana hubungane karo dheweke, lan crita kasebut ndhelikake bocah kasebut kanthi eseman permanen.

Putra es buku sing obah lan kaget ing bagean sing padha amarga cara nuduhake manungsa, uga misteri saka apa sing didhelikake protagonis ing latar mburi.

"Eleanor & Park" dening Pelangi Rowell

Eleanor & Park Ora mung nyritakake crita katresnan sing apik ing antarane bocah enom loro, nanging uga nuduhake kasunyatane saben wong lanang: yaiku bocah lanang setengah Asia lan bocah wadon sing ageman aneh. Loro karakter sing beda banget sing bakal padha bebarengan sanajan ora duwe persamaan. Crita romantis nanging uga asri lan nyata.

"Pelajaran Agustus" dening JR Palacio

Pungkasane, aku bakal nambah Piwulang Agustus, crita sing dibintangi bocah lanang sing duwe rupane cacat lan mutusake pengin sekolah tinimbang njupuk pelajaran pribadi. Luwih saka dadi buku dandan, kayane bisa uga katon, Buku kasebut nuduhake ora mung kekejeman sing bisa ditindakake bocah cilik, nanging uga mulang babagan cara ngatasi kahanan kaya ngono: tanpa nuduhake gumun utawa njijiki.

 

Iki minangka sawetara buku kontemporer sing, yen aku dadi guru, aku bakal menehi dhaptar supaya siswa bisa milih jinis crita liyane, amarga klasik sing apik banget, nanging kudu menehi macem-macem lan, utamane, menehi siswa pilihan kanggo milih crita sing sampeyan seneng banget.

Apa buku sing bakal ditambahake?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.