Buku Kasus Dreyfus

Buku kasus Dreyfus.

Buku kasus Dreyfus.

Urusan Dreyfus jelas banget, minangka refleksi anti-Semitisme sing nyebar ing Eropa ing pungkasan abad kaping XNUMX lan awal abad kaping-XNUMX. Kapten Alfred Dreyfus, digawe dadi kambing hitam sing sampurna kanggo nutupi kekurangan negara sing bosok. Prajurit militer sing asale saka Yahudi dicekel nalika esuk tanggal 14 Oktober 1894, dituduh ngirim informasi menyang Jerman.

Jordi Corominas saka El Confidencial (2020), negesake manawa kahanan dhasar Republik Prancis Katelu diwiwiti saka ketidakadilan. Ana akeh rasa nesu ing Prancis sawise kalah perang nglawan Prusia ing taun 1870 lan proklamasi Kekaisaran Jerman ing Versailles. Salajengipun, wabah revolusioner Komune sing didhukung dening panjaluk para pekerja Marxis pungkasane ndadekake negara kasebut kejang-kejang permanen.

Latar mburi

Bayangan pamulihan kraton plus ngilangi prentah agama kanggo nggawe pendhidhikan sekuler, nambah ketegangan sing ana. Prancis nindakake kabeh frustasi kasebut kanthi tenang, nanging saiki wis ana ing jiwa lan gegayuhan dendam lan nasionalisme sing tuwuh. Mangkono uga, panyiapan anti-Semitisme kontemporer dening Édouard Drumont dadi luwih parah.

Rong dekade pungkasan abad ka-XNUMX nyumurupi moralitas kebanggaan Prancis terus-terusan. Kaping pisanan, ancaman kudeta dening populis Jenderal Boulanger laten banget. Banjur, skandal Terusan Panama nemokake plot korupsi gedhe sing nyebabake pengusaha, anggota parlemen lan wartawan. Cathetan sing ditemokake ing tong sampah ing kedutaan Jerman nandhakake bom gedhe.

Alfred Dreyfus

Alfred Dreyfus minangka tersangka sing paling cocog kanggo ngilangi ngelak dendam ing Prancis. Lair ing Alsace tanggal 9 Oktober 1859, Dreyfus pindhah karo kulawarga Yahudi sing sugih ing Prancis nalika Jerman ngrebut tanah air. Dheweke mutusake dadi warga negara Prancis lan pengin nggabungake maneh Alsace menyang Prancis. Amarga alasan iki, dheweke miwiti karir militer lan mlebu ing École Polytechnique ing 1882.

Ing taun 1889 dheweke entuk pangkat kapten lan setaun mengko dheweke gabung karo Negara Perang. Wis ana ing taun 1893, dheweke dadi bagean saka Staf Umum Kementerian Perang Prancis. Ing taun 1894, dheweke didakwa atas tuduhan spionase lan kontroversi sing dadi tonggak sejarah anti-Semitisme. Sajrone rolas taun wiwit kasus kasebut (1894 - 1906), masarakat Prancis beda-beda antarane pendukung lan detractors Dreyfus.

Penyempurnaan ketidakadilan sejarah

Kasus Dreyfus ngasilake akeh publikasi nganti saiki. Umume karya kasebut dudu dokumen sejarah, nanging luwih fokus ing polemik lan diatrib sing ora ana akibat. Nanging, iki kalebu tulisan sing cukup migunani kanggo ngerti kerangka psikososial masalah kasebut. Utamane sing ngganggu yaiku sikap galak saka pers pers Gallic nglawan Dreyfus kanggo warisane Ibrani.

Alfred Dreyfus cepet banget diadili karo pencak silat pengadilan amarga tuduhan pengkhianatan dhuwur lan dihukum ukuman ukuman ing Pulo Sétan (Guyana Prancis). Tuduhan terdakwa ora nate dirungokake lan ora suwe dheweke diidini ndeleng bukti kasebut. Nanging, dheweke diremehake ing publik lan kabeh pangkat militer mudhun.

J'Accuse

J'Accuse (Aku nuduh) dening Émilie Zola bisa uga teks sing paling relevan sing ditulis sajrone kasus Dreyfus. Katon ing kaca ngarep koran L'Aurore tanggal 13 Januari 1898 kanthi wujud surat terbuka kanggo presiden Prancis, Félix Faure. Zola nyoba - kanthi sukses - supaya bisa dicekel lan nyelehake urusan Dreyfus sing "dilalekake" kasebut ing ndhuwur pendapat umum Prancis.

Rong taun sawise ukuman Dreyfus, kepala intelijen sing nembe dipromosekake, Georges Picquart, nemokake pengkhianat sejatine ing tentara Prancis. Pelaku sing nyata yaiku komandan (murid Drumont) Ferdinand Walsin Esterházy. Nanging Picquart dipuntudhuh minangka bukti bukti palsu lan dikirim menyang wilayah luar negeri supaya ora nuntut maneh tuntutan hukum kasebut. Kanthi J'AccuseZola nglakoake kabeh rasa isin sing kedadeyan nganti saiki.

J'accuse dening Émilie Zola.

J'accuse dening Émilie Zola.

Akibate kanggo Émile Zola

Zola dadi pahlawan kanggo kabeh wong lanang sing padha tundhuk dreyfusarde. Antarane para intelektual sing seneng karo Dreyfus, Bernard Lazare wis nerbitake teks sadurunge taun 1896 nglawan konsistensi tuduhan kasebut. Nanging Lazare ora nandhang sangsara amarga akeh expletives dibandhingake karo Zola sing ditampa. Ya, kabeh pers anti-Semit lan konservatif ngenali sing terakhir minangka wong sing bertentangan karo kepentingan negara kasebut.

Émilie Zola kudu lunga menyang pembuangan ing Inggris. Saka kana, dheweke terus mbela Dreyfus lan serangan marang para peserta sidhang kasebut: Kolonel Paty de Clam, Jenderal Mercier lan Billot ... Pungkasane, Zola tilar donya tanggal 29 September 1902 (kudune) asphyxiated sawise nyemprotake cerobong asep omahe. Sanajan, ing buku diterbitake posteriori babagan J'Accuse, wis nyipta teori babagan pembunuh sing nutupi kompor tungku geni.

Crita babagan kasus Dreyfusdening Joseph Reinach

Para intelektual dreyfusarde ngeculake karyane kanthi pitung jilid antara taun 1901 lan 1911. Isine bukti ilmiah sing cukup kuat lan sawetara tebakan pribadi babagan akar perkara kasebut. Karya Reinach dadi dhasar publikasi sing wis muncul ing urusan Dreyfus wiwit taun 1960. Antarane, Kasus tanpa Dreyfus (1961) dening Marcel Thomas lan Esterházy Enigma dening Henri Guillemin (kalorone taun 1961).

Crita saka Dreyfus Affair, dening Joseph Reinach.

Crita saka Dreyfus Affair, dening Joseph Reinach.

Kiriman paling anyar

Salah sawijining buku paling anyar ditulis dening Denis Bon. Penulis iki seneng banget babagan uji coba sing paling misuwur lan kontroversial ing sejarah modern. Ing musyawarah kasebut, dheweke menehi pitakon supaya bisa ngganggu pamaca. Apa kasus spionase utawa masalah negara? Apa indikasi rasis anti-Ibrani masarakat Prancis nalika semana? Perkawis Dreyfus (2016) dening Bon, ora bakal mandheg.

Kajaba, ing Buku angkara Saka aa. VV. (2018), nawakake perspektif sing ideal kanggo siswa hukum lan kriminologi. Kasus Dreyfus (antara liya) diterangake liwat analisis psikososine para pelaku kasebut kanthi komplit karo sistem peradilan sing bias. Kajaba iku, nampilake riset dokumenter sing akeh lan ilustrasi sing nambah crita.

Resolusi kasus kasebut

Walsin Esterházy ngakoni tindak pidana kasebut pirang-pirang taun sawise dirampungake kasus sing dadi luwih lemah nalika ratifikasi taun 1899. Militer pengadilan nomer loro - yen ora ana sing dituduh - nemokake manawa dheweke duwe kaluputan ing "kahanan ekskulpatori." Presiden Prancis sing anyar, Émilie Loubet, menehi pangapura marang Dreyfus (kanggo ngresiki citrane lan partai politik). Nanging kesepakatan kasebut ngremehake: Dreyfus ora bisa ngaku yen dheweke ora bersalah.

Alfred Dreyfus nampa tawaran kasebut amarga dheweke kepengin bali menyang kulawarga. Dheweke bali menyang Prancis sing dikelilingi rahasia sing mutlak. Dheweke kudu ngenteni nganti Juli 1906 supaya bisa dibebasake kabeh lan direhabilitasi maneh dening pengadilan sipil. Sanajan dheweke ora nate dibebasake dening pengadilan militer, pangkat militer dipulihake ing papan sing padha nalika dijabut pedhang lan seragam.

Taun-taun pungkasan Alfred Dreyfus lan warisan kasus kasebut

Persahabatan Dreyfus dening Denis Bon.

Persahabatan Dreyfus dening Denis Bon.

Alfred Dreyfus aktif nalika Perang Dunia I minangka letnan kolonel ing unit resupply. Ing pungkasan perang, dheweke permanen pensiun nganti tilar donya ing Paris, tanggal 12 Juli 1935; umure wis 75 taun. Ing wekdal punika, semangat anti-Semitik dipicu dening gerakan fasis ing Jerman Jerman lan Italia Mussolini sing wis sekseni.

Alfred Dreyfus dhewe dadi korban upaya pembunuhan ing Pantheon Prancis ing taun 1908. Kedadeyan nalika upacara transfer jenazah Émile Zola, nalika Louis Gregori nyerang dheweke nganggo tembakan ing lengen. Penyerang kasebut dibebasake sawise wara-wara manawa dheweke durung nyoba nglawan wong lanang kasebut, nanging nglawan sebab kasebut. Acara kasebut minangka pratelan saka kekejeman tumrap wong-wong Yahudi sing diluncurake nganti pertengahan abad kaping XNUMX.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)