Buku sing sampeyan buwang, liyane daur ulang

Buku sing sampeyan buwang, liyane daur ulang

Apa sampeyan ngerti manawa ing Ankara (Turki), komplong uwuh sing nglumpukake sampah ing wayah wengi wis didaur ulang saben buku sing ditemokake ing wadhah? Apa sampeyan uga ngerti manawa buku-buku iki sing kayane ora duwe urip saiki katon ing rak pabrik lawas? Mboten? Dadi, yen sampeyan pengin ngerti luwih akeh babagan inisiatif budaya lan budaya iki, terus maca.

Pustaka Buku Daur Ulang

Bayangake, nalika sampeyan kerja ing wayah wengi minangka sampah ing kutha sampeyan lan ing salah sawijining giliran karo truk sampah, sampeyan nemokake siji utawa loro buku sing dibuwang saben wengi kaya-kaya sampah ing kanthong plastik. Apa sing bakal sampeyan lakoni? Kayane wangsulane beda-beda gumantung karo "katresnan" sing sampeyan rasakake ing buku ... Bukankah? Sampeyan bisa ndeleng Tempat sampah AnkaraIng Turki, dheweke luwih ngormati babagan literatur literatur tinulis saka saindenging jagad lan wis nglumpukake buku kanggo nggawe perpustakaan.

Perpustakaan iki "diresmekake" mung 7 wulan kepungkur lan saiki duwe total 4.750 buku kanggo kredit, kabeh dikoleksi lan dikoleksi saka sampah sajrone kerja. Pustaka kasebut diselehake ing a pabrik lawas sing wis ditinggal luwih saka 20 taun. Saiki, perpustakaan iki ora mung digunakake kanggo nyilih buku lan nikmati ing omah suwene 15 dina, nanging nalika wong-wong sampah padha kumpul, ngaso utawa ngenteni sedina, dheweke nindakake ing kana lan saliyane maca, dheweke uga main catur.

Sanajan umume digawe luwih penting babagan dheweke lan sedulure, saiki perpustakaan iki minangka papan umum sing bisa diakses tanpa masalah yen sampeyan pengin nyilih salah sawijining bukune.

Sing paling apik dudu volume sing wis didaur ulang, nanging ing kothak luwih akeh sing dikarepake Salinan 1.500 kanggo diselehake.

Apa sampeyan mikir babagan inisiatif sing apik iki? Apa sampeyan mikir manawa ing negara sampeyan bisa ndeleng inisiatif sing padha utawa padha saiki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)