Buku kanggo, kanggo lan babagan Natal. Pilihan

Ana ing kana. Maneh Navidad, lan sing istimewa banget ing taun iki uga istimewa banget nanging sing kita ngarepake ora bakal dibaleni maneh. Sawise maneh, sampeyan kudu nggawe pilihan waosan kanggo wektu iki sing dadi akeh buku sing darmabakti. Iki duweke karo klasik Spanyol, lan wong asing seneng Rilke, Andersen o Stevenson, ing crita lan crita Natal liyane.

Dina Raja. Dongeng Natal - Francisco José Gómez Fernández

Crita dening Pardo Bazán, Valle-Inclán, Taboada lan klasik liyane

Kita ora ngerti akeh - utawa luwih becik ujar manawa ora duwe tradhisi Crita Natal Spanyol. Nanging ana. Lan ing buku iki sawetara diklumpukake ing crita uga, kaya sing dibayangke ing subtitle sing diwenehake.

Dadi kita duwe penulis kaya Digdaya, Emilia Pardo Bazan, Valle-Inclán utawa Azorín, saliyane kanggo wong liya sing kurang misuwur kayata Ramón de la Cruz, Ruiz Aguilera utawa Alarcon. Kabeh padha nulis crita cekak kanthi tema Natal nalika nyekel kenangan kulawarga, pengalaman utawa keruwetan urip.

Layang kanggo ibuku nalika natal - Rainer Maria Rilke

Pujangga Jerman sing misuwur yaiku Rainer Maria Rilke njaga khusus lan ora ngganggu Korespondensi Natal karo ibune, Sophie Entz, wiwit taun 1900 nganti 1925, setaun sadurunge dheweke tilar donya.

Huruf-huruf kasebut misuwur banget konten lan nada homogen, sanajan ana hubungane sing rada masalah karo penyair karo ibune. Dheweke ditulis kanthi enak banget lan ngemot, contone, nutul kapercayan sing paling umum kayata tandatangan pujangga: "René". Uga, lan saben taun, kalorone negesake komitmen kanggo mikir-mikir saben liyane jam enem awan dina sadurunge Natal. Korespondensi iki ora nate mandhegMalah ora ana sajrone perang.

Rawuh ing gunung - Gunnar Gunnarsson

Karya iki wis diterjemahake menyang luwih saka 10 basa lan saiki banget populer ing negara kaya Alemania y Amerika Serikat. Malah wis dikomentari manawa inspirasi kanggo nulis Hemingway Wong tuwa lan segara lan Walt Disney pengin nggawa dheweke menyang film. Lan panganggité, Gunnar Gunnarsson, yaiku salah sawijining novelis literatur Islandia paling gedhe Abad kaping 1955 Ing taun XNUMX, dheweke dipilih dadi Hadiah Nobel kanggo Sastra.

Punika a novel cekak, disetel ing crude mangsa saka gunung sisih wetan Islandia. Protagonis, yaiku Pendeta Benedikt, miwiti petualangan tradisional saka Advent kanggo ngluwari saka salju menyang wedhus saka wedhus sing wis ilang lan pinesthi kanggo mati tartamtu. Diiringi regane gedhe, segawon lan wedhus gembel lanang, mlebu ing gunung salju tanpa curiga, ing kesempatan iki, a asil ora kaduga.

Cemoro —Hans Christian Andersen

Klasik liyane kanggo Natal, dadi sampeyan ora bisa lali karo panulis crita lan legenda Denmark sing paling misuwur: Hans Christian Andersen. Dongeng iki pisanan diterbitake ing taun 1844 lan crita babagan a wit ana apa sregep tuwuh lan entuk prekara-prekara gedhe sing sampeyan lali urip kanthi endah. A carpe diem Natal kanthi conto ekologis sing bisa dibayangke, lan liyane ing taun iki, babagan pentinge urip saben dina lan nikmati apa sing sampeyan duweni.

Hadiah Natal - Robert Louis Stevenson

Klasik liyane sing sampeyan maca ing tanggal apa wae yaiku Stevenson, sing nulis iki pasangan crita sing angker banget kanggo kaloro Natal, meh ing pungkasan uripe.

Ing pisanan dheweke duwe protagonis, Markheim, sing lunga menyang a toko antik tuku a hadiah Natal Lan apa sing kedadeyan ing dheweke ing pirang-pirang jam sabanjure, bakal ngganti nasibe kabeh.

Lan ing kapindho un petugas inggris, sing gelut ing España sajrone Perang Kamardikan, pensiun menyang lapangan kanggo pulih. Dheweke nindakake ing a Gendakan dununge ing antarane gunung lan lanskap sing apik. Ing kana dheweke bakal nyoba golek kunci a crita katresnan lan medeni ing endi daging lan spiritual meh ora bisa dibedakake. Loro-lorone gabung karo jeneng wanita misterius: Olalla.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Verónica ngandika

    Pilihan sing apik banget. Matur nuwun !!

  2.   Gustavo Woltmann ngandika

    Kompilasi lan karya investigasi sing apik banget. Pilihan buku sing sukses banget ing basa Spanyol.
    - Gustavo Woltmann.