Buku Favorit Paus Francis

Paus Francis - Buku Favorit

Salah sawijining hobi sing paling misuwur ing Paus Francisco yaiku maca. Kajaba iku, Paus dhewe sing tanggung jawab nyebar semangat supaya bisa entuk akeh pandherek hobi sastra. Saka Actualidad Literatura, sampeyan nawakake dhaptar kalorone buku favorit paus francis minangka panganggit sing paling misuwur. Kita bisa menehi matur nuwun amarga wawancara sing diwenehake marang direktur Cattolica Civiltà, Yesuit Antonio Spadaro, sawetara taun kepungkur. Yen sampeyan ngetutake tembung lan "piwulang" Paus Francis kanthi raket, lan sampeyan uga seneng literatur, kita yakin manawa sampeyan bakal seneng ngerti wacan sing disenengi ing jamane utawa sing saiki lagi maca.

Saka tutuke Paus Francis dhewe

«Aku seneng banget karo penulis sing beda banget. Aku tresna banget Dostoyevsky y Hölderlin. Saka Hölderlin, aku seneng ngelingi puisi sing apik kanggo ulang taune eyange, sing nggawe aku luwih becik spiritual. Yaiku sing diakhiri karo ayat 'Muga-muga wong bisa netepi apa sing dijanjekake bocah'. Dheweke nggawe aku kesengsem amarga dheweke tresna banget karo mbahku Rosa lan ing puisi kasebut Hölderlin nyelehake eyange ing jejere Maria, sing nglairake Yesus, sing dianggep kanca saka bumi sing ora nganggep warga asing dadi wong asing ».

Ing antarane penulis favorit yaiku panulis Italia Alessandro manzoni, penulis akeh, karya kasebut "Pasangan". Buku iki wis diwaca dening pontiff luwih saka 3 kali, kaya dene karya saka "Komedi Ilahi" de Dante.

Buku favorit liyane yaiku:

  • "Don Quijote saka La Mancha", dening Cervantes.
  • "Master jagad iki"dening Robert Hugh Benson.
  • "Pungkasan aku tresna karo sampeyan" dening Gerard Manley Hopkins.
  • "Adam Buenosayres" dening Leopoldo Macheral nalika duwe informasi.
  • "Kenangan ing lemah"dening Fyodor Dostoevsky.
  • "Sing liyane, padha"dening Jorge Luis Borges.
  • "Olahraga Spiritual", saka San Ignacio de Loyola.
  • «Kesegaran sing paling disenengi»dening Gerald Manley Hopkins.
  • "Meditasi ing Greja"dening Henri de Lubac.
  • "Odes"dening Friedrich Hölderlin.
  • "Martin Fierro"dening José Hernández.
  • «Augustine utawa Master saiki»dening Joseph Malègue.
  • "Aeneid"dening Virgilio.
  • "Oposisi kutub"Romano Guardini.
  • "Ilahi sing ora sabar"dening José María Pemán.
  • "Crita Pilgrim", saka San Ignacio de Loyola.
  • "Saka jaman seneng", dening Jorge Milia.
  • "Ing babagan keimaman", saka San Agustín.
  • "Pangeling-eling"dening Pierre Favre.
  • "Satus puisi"dening Nino Costa.

Pesenan «Los novios» dening Alessandro Manzoni

Paus Francis - Buku Panganten Kakung

Kaya sing wis diandharake babagan paragraf kepungkur, buku Alessandro manzoni, "Pasangan" wis dadi salah sawijining sing paling diwaca dening Paus Francis. Yen sampeyan pengin ngerti babagan iki, waca sinopsis. Iki minangka buku sing paling misuwur dening panulis.

Sinopsis

Karya sastra dhasar iki minangka crita wong sing nindhes lan ditindhes, kanthi anyar manawa para pahlawan sing ndeleng ancamane tresna yaiku rong wong tani sing asor. Nggawe macem-macem kesalahan para pasangan protagonis, ana jagad sosial sing akeh dilintasi dening stigma lan ketidakadilan, lan kanthi karakter sing sejatine, sing maca kayane wis ngerti. Kabeh padha nuwuhake rasa welas, tresna, ngguyu, nistha utawa gumun.

Wis pira buku kasebut sing wis diwaca? Apa selera literatur sampeyan padha karo Paus Francis?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.