Buku fantasi paling apik

Buku fantasi paling apik

Sastra fantastis mesthi dadi salah sawijining genre sing paling akeh dikarepake, nampilake koleksi crita sing suwe-suwe nduwe jagad lan karakter anyar. Iki buku fantasi paling apik Dheweke kudu ana ing rak kabeh elf sing kuat, pertempuran epik lan kerajaan legenda.

Buku fantasi paling apik

Lord of the Rings, dening JRR Tolkien

Lord of the Rings dening JRR Tolkien

Didhisiki pisanan minangka terusan novel sing populer yaiku The Hobbit, Pangeran saka cincin dadi versi paling dawa saka crita awal sing digawe dening Tolkien lan sing bakal ana diterbitake ing telung volume beda ing 1954 lan 1955. Lakon kasebut, kalebu ing dwarf, elf, lan hobi ing Bumi Tengah sing misuwur Frodo bolson, protagonis sing dipilih kanggo ngrusak cincin kekuwatan sing diidham-idhamake dening Sauron sing diwedeni. Trilogi kasebut diadaptasi dening sutradara Selandia Baru Peter Jackson antawis taun 2001 lan 2003.

Kidung es lan geni

Game of Thrones dening George RRMartin

Game saka tahta Wis dadi fenomena televisi kultus sing asale bisa ditemokake ing saga misuwur A Song of Ice and Fire sing ditulis dening George RR Martin ing taun 90an lan volume pertama,Game saka tahta, diterbitake ing taun 1996. Saiki, limang volume diterbitake lan loro liyane direncanakake elaborasi sing terus dadi daging kontroversial, dheweke wis ngirim kita menyang kerajaan fiksi Westeros, papan kasebut ing endi kerajaan beda-beda nglumpukake kerajaan Arasy Wesi, ora nggatekake fantasi lan makhluk sing ana ing mburine nalika crita beda-beda maju.

Dewa Amerika dening Neil Gaiman

Cover American Gods

Dianggep minangka salah siji saka panulis sastra fantasi sing hebat Ing taun-taun pungkasan, Gaiman nemokake novel sing paling representatif ing dewa Amerika sawise sukses judhul liyane kayata Stardust utawa Novel Grafis Sandman. Diwujudake minangka gabungan legenda Amerika, fantasi lan mitologi saka saindenging jagad, buku kasebut nyritakake Sombra, wong sing nembe dibebasake saka kunjara lan, sawise garwane tiwas, mutusake kerja kanggo Pak Rebo kanthi merekrut dewa-dewa sing jagad kasebut wis ora precaya maneh.

Punapa panjenengan kersa maos Dewa Amerika dening Neil Gaiman?

Babad Pembunuh Raja, dening Patrick Rothfuss

Jeneng Angin dening Patrick Rothfuss

Ditutup ing njero gedhe sagas fantastis abad kaping XNUMX, Jenenge angin, judhul pisanan ing saga saka Babad sing mateni raja ditulis dening Rothfuss, bisa uga salah siji saka novel sing paling asli lan anyar saka jinis. Luwih saka 800 ewu kopi didol, novel pertama sing diterbitake ing taun 2007 iki nyritakake Kvothe, arcanis, musisi lan petualang sing wis dadi legenda suwene taun. Kesaksian protagonis dhewe dadi dhasar kanggo novel pertama lan bagean nomer loro iki, Wedi wong wicaksana, diterbitake ing taun 2011.

Babad ing Narnia, dening CS Lewis

Babad ing Narnia, dening CSLewis

Ditulis ing antarane 1959 lan 1956 dening Lewis, Babad ing Narnia Punika a saga saka pitung buku fantasi pemuda wis dadi patokan jinis, sawise adol luwih saka 100 yuta kopi ing saindenging jagad. Alam semesta gaib sing muncul saka tanah Narnia sing dipanggoni karo makhluk lan kewan sing omong-omongan, ing kana ana singa Aslan lan anane sedulur Pevensie, sing teka saka "sisi liyane lemari". Judhul pertama, Singa, penyihir lan lemari klambi, diadaptasi ing bioskop ing taun 2005 kanthi sukses sukses ing box office, banjur Pangeran Caspian lan The crossing subuh.

Crita sing Ora Diterusake, dening Michael Ende

Crita Neverend saka Michael Ende

Ikon sastra generasi, Crita sing ora ana enteke yaiku salah sawijining buku sastra fantasi sing paling disenengi uga dadi sukses cepet sawise diterbitake ing taun 1979. Ditulis dening panulis Jerman Michael Ende, crita kasebut kedadeyan ing antarane kerajaan Fantasia lan donya saka ngendi protagonis, Bastian, yaiku wong enom sing ngemot sejatine intine buku kasebut miturut Ende: ide kanggo njelajah jagad lan kasunyatan liwat alam semesta internal saben wong tinimbang sing dileksanakake dening masarakat. Cukup sukses.

Harry Potter

Harry Potter lan Watu Filsuf dening JK Rowling

Yen ana saga buku fantasi sing bakal terus ngubah polahe konsumen suwene rong puluh taun kepungkur yaiku Harry Potter. Ditulis dening JKRowling ing kopi Skotlandia ing ngendi dheweke kasepen sajrone fase minangka ibu sing nganggur lan tunggal, saga diwiwiti dening harry potter lan Watu Filsuf ing taun 1997 dheweke bisa narik kawigaten para pamaca enom ing lawang toko buku, nggawe alam semesta dhewe sing wis dadi fenomena kultus lan ngowahi adaptasi filme dadi salah sawijining sagas sing paling nguntungake ing sejarah. Petualangan pesulap enom sing isih terus menehi bab anyar kayata adaptasi teater anyar Harry Potter lan bocah sing dikutuk.

Discworld dening Terry Pratchett

Sihir Terry Pratchett

Tilar donya ing 2015 nalika umur 66 taun, panulis Inggris Terry Pratchett nilar bibliografi sing dipuji dening para penggemar fantasi lan literatur diwasa enom. Piranti luwih saka selusin karya sing bagean kalebu ing saga Discworld, sing judhul pertama, Werna sihir, diterbitake ing 1983 asil mozaik Lovecraft, Dragons lan guo lan alam semesta sing unik sing ditenun saka jagad rata sing didhukung dening papat gajah sing, banjur ana ing cangkang Great A'Tuin, kura-kura sing hebat.

Menara Peteng, dening Stephen King

Menara Peteng Stephen King

Pesulap medeni mesthi seneng crita babagan suspense (utawa paling ora bagean kasebut) kanthi sentuhan gaib lan hebat sing nggawe dheweke dadi akuntan hebat ing jaman saiki. Saga saka Menara peteng bisa uga wong sing bisa ngegungake karakter iki amarga wolung novel sing kalebu odyssey protagonis, Roland Deschain, lan nggoleki menara kiasan diwakili nganggo telung cara liyane ing sing misuwur kanthi jeneng All-World. Salib antara Wild West lan The Lord of the Rings sing nggawe saga solid sing adaptasi filme ora ngalami nasib sing padha.

Apa miturut sampeyan, buku fantasi paling apik ing sejarah?

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pendapatku sing andhap asor ngandika

    Aku seneng banget karo dhaptar iki
    Sanajan ana crita sing aku seneng banget, amarga amarga drama lan cara penulis kanggo nyritakake, "Kepengin dadi bintang", karya kasebut ora misuwur, nanging pancen pantes, aku dhewe nyaranake kanggo kabeh wong, amarga nyritakake kasunyatane masarakat lan efek egoisme iki, sawise maca karya sing apik iki, aku nesu banget marang manungsa, tanpa mangu-mangu crita kasebut paling apik lan nyenengake tekan perasaan sampeyan, tanpa mangu-mangu karya sing paling sampurna sing wis dakwaca, lan nganti saiki dadi favoritku, kanthi ngelingi aku wis maca macem-macem buku.

bool (bener)