Buku dening Pilar Eyre

Nalika pangguna internet ngetik mesin telusuran "Pilar Eyre Libros", asil kasebut mbabarake karya intelektual sing kondhang ing Spanyol. Kajaba saka kesuwur sing diduweni ing media audiovisual nasional, panganggit saka Barcelona duwe karier sastra luwih saka telung puluh taun kepungkur.

Wiwit esai jurnalistik pertama (1985) ngemot wahyu sing rada "jambon", gaya narasi pangarang Catalan wis berkembang kanthi hebat. Mesthi wae mripat sing kritis - ngasah sajrone jurnalisme - minangka sipat alami kabeh teks. Mula, Eyre ngupayakake tetep fokus ing bukune.

Uripe Pilar Eyre, kanthi ringkes

Pilar Eyre Estrada lair tanggal 13 September 1951, ing Barcelona, ​​Spanyol. Dheweke minangka nomer loro saka telu putri, asil saka persatuan artis Ponevedra Vicente Eyre Fernández lan Pilar Estrada Borrajo de Orozco. Sajrone muda, dheweke sinau Filsafat lan Huruf ing Universitas Barcelona.

Banjur Eyre miwiti karir jurnalistik ing koran Spanyol sing penting. Antarane, La Vanguardia, El Mundo, Wawancara y Lembar Senen. Ing wiwitan taun 1990an, Eyre nggawe kabisat tumuju televisi kanthi kepribadian kayata Jordi González, Julián Lago, Javier Vázquez lan María Teresa Campos. Utamane, dheweke tampil ing program ing saluran Televisi Spanyol.

Sawetara buku sing paling misuwur dening Pilar Eyre

Sugih, misuwur lan ditinggal (2008)

Buku sanga Pilar Eyre nyritakake macem-macem wanita - disesuaikan karo konsep saiki sosial- Pinunjul ing bisnis pertunjukan Spanyol. Sawetara sing elegan, sing liyane enigmatis, lan ora mesthi kabeh ngurmati kaendahan lan pesona sing ditampilake ing sawijining wektu. Status sosial iki diiringi kasunyatan mbentuk pasangan karo pria kaya sing disenengi.

Akibate, para wanita kasebut dadi bintang sejatine prastawa politik, sosial, seni, budaya sing ora kaetung ... Pungkasane, para protagonis kasebut sacara sentimental dikhianati karo kanca lan ditinggalake menyang piranti dhewe.. Banjur rasane kekuwatan lan kekaguman sing nate menehi rasa lara paling jero kanthi frustrasi.

Karsa bakal muncul maneh

Pilar Eyre njupuk kauntungan saka konteks para protagonis kanggo nyorot kepiye kemasyhuran ephemeral dikombinasikake karo kekejaman pers jambon sing ora sopan. Kanthi cara sing padha, panganggit Catalan njlentrehake babagan proses rekayasa plus keberanian sing diperlokake kanggo masing-masing tangi dewekan. Kabeh mau, nalika isih precaya marang katresnan lan integritas sing terpuji.

Kaya ing akeh teks Eyre, mupangate ing Sugih, misuwur lan ditinggal yaiku nyedhiyakake (nganti saiki) informasi sing durung diterbitake kanggo pendapat umum. Kajaba iku, panulis Spanyol negesake kualitas sing paling signifikan - miturut kriteria - kondhisi wanita: kapasitas kanggo nolak ing kahanan sing paling angel.

Pranala rahasia (2013)

Kanggo panulis Spanyol, mokal njabarake biografi intim babagan dheweke. Jenderal Francisco Franco tanpa nambah blister. Sawise kabeh, dheweke minangka wong sing nglumpukake kabeh kekuwatan bangsa Iberia sajrone meh patang puluh taun. Ing kasus apa wae, Pilar Eyre ora goyang-goyang utawa ora rinci babagan rincian nalika mbukak rahasia "Generalissimo" sing paling didhelikake.

Sinopsis

Eyre, kanthi gaya crita unik, njupuk tur liwat acara sing paling penting ing kepribadian diktator Spanyol. Kaping pisanan, bocah sing traumatik, dheweke nambah kompleks amarga wedi karo kabeh kulawarga marang bapak sing alkohol. Sabanjure, intimasi Franco karo Carmen Polo, wanita konservatif sing watek angel, bakal dibukak.

Kajaba iku, Polo ngunggahake putrine ing lingkungan sing nindhes banget lan nuduhake tumindak sing drengki marang bojone. Kajaba iku, Eyre nggoleki rincian biografi saka sedulur liyane Franco, uga tokoh umum sing dikenal nalika diktator. Kaya ngono Ramon Serrano Súñer, Pangeran Juan Carlos lan Luis Miguel Dominguín, antara liya.

Werna favoritku yaiku ijo (2014)

Karya iki nganggo unsur otobiografi, nganti saiki, buku Pilar Eyre sing paling dipuji. Ora muspra, Judhul iki dadi finalis kanggo Hadiah Planeta 2014 lan pemenang Hadiah I Joaquín Soler Serrano kanggo Sastra. Ing konsonan, masarakat nganut crita katresnan iki sing pangembangane kaget banget.

Argumentasi lan struktur

Sajrone musim panas ing Costa Brava, Pilar Eyre ngenteni semangat telung wengi karo Sébastien, koresponden perang Prancis sing tampan. Sawijining rasa tresna sing kuat tuwuh ing antarane dheweke, saengga dheweke rumangsa wis entuk rasa tresna ing uripe. Dumadakan, dheweke ngilang. Mung kari jejak petunjuk sing mbingungake sing bakal nuntun Pilar kanggo nyoba kabeh watese.

Ing struktur sing kalebu 14 bab, novel kasebut nyampur bagean nyata lan pitakon sing asipat pribadi karo kemajuan investigasi sing rumit. Antarane kekhasan kasebut yaiku dialog panganggit karo wong tuwa sing wis seda, uga rincian babagan kerja lan hubungan kulawarga.

Wong lanang sing sampurna (2019)

Eyre nyalip karakter nyata (kalebu bapake) karo karakter fiksi liyane kanggo nggawe crita sing lengkap lan nyenengake. Wong lanang sing sampurna minangka novel sing nyritakake kemakmuran para borjuis Catalan sing beda karo urip saben dina sing angel ing kelas pekerja.

Plot lan sinopsis

Mauricio Casasnovas kayane duwe kabeh: urip mbesuk minangka pewaris pabrik tekstil utama, dikancani karo wanita ayu lan cerdas. Kajaba iku, dheweke urip kanthi kemewahan nalika dadi anggota elit sing sugih ing Barcelona sawise Perang Sipil.

Nanging, nalika ngunjungi perusahaan, dheweke jatuh cinta karo Amparo, sawijining buruh sing sadurunge ora bisa nahan awake dhewe.. Mula - mbantah pituture bapakne sing wicaksana - Mauricio nyerahke kabeh marang kekasih sing anyar. Sing paling ala: Iku mung sing pertama ing pirang-pirang keputusan sing ora disengaja lan akibat sing bakal nyebabake dheweke tilar donya.

Aku, raja (2020)

Ing kesempatan iki, Eyre nyametake kanthi nyatane salah sawijining tokoh sing paling kerep banget ana ing sampul koran Spanyol saiki: Juan Carlos I. Kita ngomong babagan salah sawijining raja sing paling relevan (yen ora paling penting) ing diplomasi Eropa kontemporer. Kanthi cara sing padha, dheweke minangka raja sing diwenehi aura kehormatan sing ora bisa ditolak ... bakal kurang nalika abad kaping XNUMX.

Apa sebabe ilang prestise kaya ngono? Apa srakah, bisa uga nyonya, utawa bisa uga umuk sing sithik? Pilar Eyre nganalisa saben kemungkinan sing kasebut ing ndhuwur nalika nampilake pamaca kanthi rincian intim babagan urip raja.. Wiwit cilik minangka boneka bapakne lan Franco, liwat bocah cilik Casanova sing cilik, nganti mudhun kanthi sedih amarga ana kontroversi.

Dhaptar buku Pilar Eyre

Irah-irahan sing sadurunge diandharake ing artikel iki ora katut saka garis wektu ing ngisor iki.

  • Vips: kabeh rahasia saka misuwur (1985).
  • Kabeh diwiwiti ing Marbella Club (1989).
  • Gang Oblivion (1992).
  • Wanita, rong puluh taun mengko (1996).
  • Quico Sabaté, gerilya pungkasan (2001).
  • Cybersex (2002).
  • Loro Bourbons ing Pengadilan Franco (2005).
  • Rahasia lan ngapusi Kulawarga (2007).
  • Novel (2009).
  • Karep Imperial (2010).
  • María La Brava: Ibune Raja (2010).
  • Kesepian ratu: Sofia urip (2012).
  • Ratu ing omah (2012).
  • Aja lali aku (2015).
  • Katresnan saka Wétan (2016).
  • Carmen, pemberontak (2018).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.