Buku dening Benito Pérez Galdos

Benito Perez Galdos.

Benito Perez Galdos.

Nalika pangguna Internet nglakokake pencarian "buku Benito Pérez Galdós" asil langsung yaiku sawetara karya Realisme Spanyol sing paling representatif. Kajaba iku, matur suwun karo Episode nasional wis mudhun ing sejarah kanthi mbedakake "Chronicler of Spain". Mula, Benito Pérez Galdós minangka salah sawijining jeneng sing ora bisa diendhani ing sejarah literatur Spanyol.

Warisane ana ing puncak "pahlawan" huruf Castilian kayata Miguel de Cervantes, Gaspar Melchor de Jovellanos utawa Pedro Calderón de la Barca, lan liya-liyane. Kajaba saka babad, Galdós minangka pangripta novel sing produktif lan sukses, penulis drama terkenal, lan panulis sawetara komik.

Uripe Benito Pérez Galdós

Lair lan bocah

Dibaptis nganggo jeneng Benito María de los Dolores, dheweke lair tanggal 10 Mei 1843, ing Las Palmas de Gran Canaria. Dheweke minangka anak nomer sepuluh saka bebrayan antarane Sebastián Pérez Macías (kolonel tentara Spanyol) lan Dolores Galdós Medina. Dheweke sinau sekolah dhasar ing Colegio de San Agustín, sawijining institusi sing duwe program pedagogis maju kanggo jamane.

Para mudha

Sajrone masa remaja, dheweke wiwit kolaborasi kanthi nyumbang puisi, esai lan crita babagan koran lokal. Dheweke entuk gelar sarjana seni ing taun 1862, dheweke entuk gelar kasebut ing La Laguna Institute ing Tenerife. Ora suwe, dheweke dikirim menyang Madrid kanggo sinau hukum. Sanajan, Dheweke minangka mahasiswa sing ora disiplin, lan cenderung ora mlebu kelas.

Menapa malih, para mudha Galdós seneng banget ngunjungi papan reklame budaya ibukota lan ngunjungi kumpul sawetara warga negarane. Kajaba iku, ing universitas kasebut dheweke kekancan karo Francisco Giner de los Ríos, pangadeg Institución Libre de Enseñanza, sing nyebabake dheweke dadi Krausisme. Kajaba, dheweke nggawe kekancan sing akrab Leopoldo Alas, Clarin.

Wiwitane kerja lan miwiti karir sastrawan sing produktif

Saka 1865, Galdós kerja dadi wartawan kanggo La Nación, Debat Lan Jurnal Gerakan Intelektual ing Eropa. Rong taun sabanjure, dheweke dadi koresponden ing Pameran Universal ing Paris. Dheweke bali saka Prancis ing taun 1868 karo karya Balzac lan Dickens (sing jarwane). Paralel, dheweke ngasilake babad jurnalistik babagan nyusun Konstitusi anyar sawise pemerintahan Isabel II.

Ing taun 1870 dheweke nerbitake Mancur Emas, novel pertamane; pendahulune Trafalgar (1873), kaping pisanan ing Episod Nasional. Sadurunge tilar donya - sing kedadeyan tanggal 4 Januari 1920 - dheweke nggawe karir politik lan nominasi Hadiah Nobel kanggo Sastra. Nanging antiklerisisme nyebabake boikot pencalonan dheweke dening sektor sing paling konservatif ing masarakat Spanyol.

«Buku Benito Pérez Galdos», telusuran sing ditunggu-tunggu

Akademisi biasane nglompokake teks Benito Pérez Galdós dadi siklus. Masing-masing nggambarake evolusi intelektual lan penggabungan sumber daya panulis Kanaria kanthi sukses. Buku sing paling akeh diwakili kanthi ringkes ing ngisor iki lan judhul sing cocog karo saben tahap kasebut.

Siklus novel skripsi

Lady sampurna (1876)

Lady sampurna

Lady sampurna.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Lady sampurna

Galdós ngritik kritik babagan formalitas, superfisitas lan kemunafikan masarakat pungkasan abad kaping XNUMX kanthi protagonis: Doña Perfecta. Dheweke dadi randha sing manggon ing Orbajosa, sawijining enclave sing nuduhake "Spanyol sing jero", deso. Uga, Wanita kasebut pengin ngreksa warisan kulawarga liwat perkawinan antarane ponakane Pepe Rey lan putrine Rosario.

Perselisihan antarane Pepe lan warga Orbajosa nyata, utamane karo bulike lan karo Don Inocencio, pandhita desa. Amarga dheweke dibesarkan ing konteks sing luwih maju (Katulik, nanging cukup progresif kanggo jamane). Sanajan kahanan kasebut, ana daya tarik sing kuat ing antarane Pepe lan Rosario ... sing pungkasane kasusahan.

Dhaptar novel tesis Galdós:

  • Mancur Emas (1870).
  • Bayangane (1870).
  • Sing kendel (1871).
  • Gloria (1876-77).
  • Marianela (1878).
  • Kulawarga Leon Roch (1878).

Ciclo de la materia (novel Spanyol kontemporer)

Fortunata lan Jacinta (1886-87)

Fortunata lan Jacinta.

Fortunata lan Jacinta.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Fortunata lan Jacinta

Fortunata lan Jacinta Iki diterbitake ing papat volume antarane Januari lan Juni 1887. Iki dianggep minangka salah sawijining novel simbolis - bebarengan karo Bupati, saka Clarín - realisme sastra lan kabeh abad sangalas ing Spanyol. Plot kasebut dibangun ing sekitar hubungan sengit katresnan ing antarane loro protagonis kasebut. Utas narasi kasebut ditemtokake dening emosi.

Ing tangan siji, ana Fortunata, wanita enom sing kondhang ing kuthane. Dheweke intuisi lan kekarepan kuat, nanging kekuwatan sing nyata bisa main karo dheweke. Mitrane yaiku Jacinta, wanita steril sing sensitif banget, sing naluri ibu dadi kertu keslametan saka prasangka masarakat.

Dhaptar novel saka siklus prakara miturut Galdós

  • Wong sing ora duwe warisan (1881).
  • Kanca sing lemah lembut (1882).
  • Dokter Centeno (1883).
  • Nyiksa (1884).
  • Bringas iku (1884).
  • Sing dilarang (1884-85).
  • Celín, Tropiquillos lan Theros (1887).
  • Meow (1888).
  • Sing ora dingerteni (1889).
  • Torquemada ing saham (1889).
  • Kasunyatan (1889).

Siklus Spiritualis (novel Spanyol kontemporer)

Welas asih (1897)

Welas asih

Welas asih

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Welas asih

Welas asih Iki minangka novel nomer sanga saka sewelas sing dadi siklus spiritualis saka panulis Canaria. Sanajan judhul iki minangka salah sawijining teks Galdós sing paling apik, ora duwe pengaruh akeh sawise diterbitake ing rong bagean ing Ing Impartial y Liberal. Nganti pungkasan taun 1920an, buku iki nampa edhisi kapindho lan wiwit nampa pengakuan sing pantes.

Ing novel iki, Galdós nemokake "Madrid liyane". Sektor ing jagad ngisor Madrid kebak wong sing ora duwe omah, penyakit lan kasusahan. Ing kana, Benina, pembantu wanita sing main crita - kudune - minangka wujud belas kasihan lan welas asih ilahi. Nanging, narasi kasebut ngemot makna kaping pindho (lan kontroversial nalika semana) saka judhule banget.

Dhaptar novel saka siklus spiritualis Galdós

  • Perang Malaikat (1890-91).
  • Tristana (1892).
  • Wong wedok omah (1892).
  • Torquemada ing kayu salib (1893).
  • Torquemada ing purgatory (1894).
  • Torquemada lan San Pedro (1895).
  • Nasrani (1895).
  • halma (1895).
  • Simbah (1897).
  • Cassandra (1905).

Siklus novel mitologis

Siklus Galdós iki kalebu rong judhul: Satria sing dipikat (1909) lan Alesan kanggo alesan (1915). Ing kalorone, dheweke pindhah saka tema lan komposisi abad kaping XNUMX ing siklus sadurunge. Nanging, pangarang Spanyol nampilake estetis sing nggabungake unsur Modernisme kanthi perangan sing kebak impen lan impen.

Episode nasional

Episode nasional.

Episode nasional.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Episode nasional

Koleksi saka Episode nasional isine patang puluh enem novel sejarah, digawe antara taun 1872 lan 1912. Teks-teks kasebut disusun ing limang seri sing kalebu sejarah Spanyol wiwit Perang Kamardikan Spanyol nganti Restorasi Bourbon. Amarga seri hebat iki, Galdós pantes entuk pambeda saka Chronicler saka Spanyol.

Utamane, Galdós ngerti rincian perang Napoleon saka bapake (sing kalebu bagean saka tentara Spanyol). Kanthi cara sing padha, panulis minangka saksi kaping pisanan ing Restorasi Bourbon, uga acara kayata Night infernal of San Daniel (1865) lan pambrontakan sersan barak San Gil (1866).

Seri pisanan

  • Trafalgar (1873).
  • Pengadilan Charles IV (1873),
  • 19 Maret lan 2 Mei (1873).
  • Bailen (1873).
  • Napoleon ing Chamartín (1874).
  • Zaragoza (1874).
  • Girona (1874).
  • Cádiz (1874).
  • Juan Martin sing Wangkal (1874).
  • Perang Arapiles (1875).

Seri nomer loro

  • Koper Raja Yusuf (1875).
  • Memoir kurir wiwit taun 1815 (1875).
  • Jaket nomer loro (1876).
  • Wétan Gedhe (1876).
  • 7 kanggo Juli (1876).
  • Atus Ewu Saint Saint Louis (1877).
  • Teror taun 1824 (1877).
  • Sukarelawan nyata (1878).
  • Para Apostolik (1879).
  • Siji liyane faksi lan sawetara frater sing kurang (1879).

Seri katelu

  • Zumalacarregui (1898).
  • Mendizabal (1898).
  • Saka Oñate menyang Peternakan (1898).
  • pegulat (1899).
  • Kampanye Maestrazgo (1899).
  • Kurir romantis (1899).
  • vergara (1899).
  • Pegunungan Oca (1900).
  • The Ayacuchos (1900).
  • Pernikahan kraton (1900).
Kutipan saka Benito Pérez Galdós.

Kutipan saka Benito Pérez Galdós.

Seri kaping papat

  • Badai '48 (1902).
  • Narvaez (1902).
  • Goblin saka klompok (1903).
  • Revolusi juli (1903 - 1904).
  • O'Donnell (1904).
  • Aita Tettauen (1904 - 1905).
  • Carlos VI ing Rapita (1905).
  • Ing saindenging jagad ing Numancia (1906).
  • prim (1906).
  • Sing duwe takdir sedhih (1907).

Seri kaping lima

  • Spanyol tanpa raja (1907 - 1908).
  • Spanyol Tragis (1909).
  • Amadeo aku (1910).
  • Republik Pertama (1911).
  • Saka Cartago nganti Sagunto (1911).
  • Canovas (1912).

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Dhèskripsi biografi sing apik kanggo salah sawijining panulis kastil sing paling misuwur. Artikel sing apik banget.
    - Gustavo Woltmann.

bool (bener)