Biografi lan buku paling apik saka Diana Gabaldon

Biografi lan buku paling apik saka Diana Gabaldon

Anyar Seri Outlander kena wis ngidini akeh pamiarsa nemokake karya Diana Gabaldon, sawijining panulis Amerika sing wiwit spesialis ing bidang ekologi dadi penulis fiksi sejarah. Kita ngajak sampeyan nyelehake ing biografi lan buku paling apik saka Diana Gabaldon supaya bisa lelungan liwat jagad lan karakter anyar.

Biografi Diana Gabaldon

Diana Gabaldon

Photography: Gage Skidmore

Lair saka bapak keturunan Meksiko lan ibu sing asale saka Inggris, Diana Gabaldon (1952, Arizona) ora nate mikir nulis minangka cara sukses nalika isih bocah. Kasunyatane, sawise tuwuh ing populasi Flagstaff, ing Arizona, sinau Zoologi ing Universitas Arizona Lor antawis taun 1970 lan 1973, pelatihan sing ana gandhengane karo gelar master ing Biologi Kelautan lan gelar doktor ing Ekologi Prilaku.

Sawise miwiti kerja ing Pusat Studi Lingkungan ing Arizona State University, ing wiwitan taun 80-an, panulis mbesuk wiwit nggabungake riset basis data lan kelas anatomi karo nulis artikel ilmiah, semangat sing nyebabake dheweke nemokake Majalah Ilmu Piranti Lunak Triwulan. Ora suwe, wis ngrayu tulisan, dheweke wiwit nggawe konten kanggo komik sing disunting Disney.

Transisi kanggo nulis nyebabake dheweke nggawe tugas kanggo miwiti novel tanpa ana gegayuhan cilik kanggo nerbitake, nanging mung minangka cara kanggo mbuktekake awake dhewe. Dheweke mutusake nulis fiksi sejarah, sanajan ora duwe pelatihan ing bidang iki, nanging gumantung karo kemampuane kanggo nyelidiki lan nglumpukake data. Nanging, ilham alon-alon teka. Bakal ana ing taun 1988, nonton bab seri televisi Dr. Who, nalika muncul bocah lanang Skotlandia sing jenenge Jamie MacCrimmon, bakal dadi pondhasi kanggo karyane sing pertama: crita sing diwiwiti ing Skotlandia abad kaping XNUMX lan dibintangi karo James Fraser. Sanalika, lan minangka cara kanggo menehi perspektif dhewe babagan sejarah, Gabaldon nggawe protagonis wanita sing bisa lelungan saka wektu sing luwih anyar nganti kepungkur.

Mangkene carane dheweke lair Outlander (dikenal ing basa Spanyol minangka Forastera), judhul karya pisanan sing bakal dianugerahi hadiah RITA saka asosiasi Penulis Romance Amerika ing taun 1991, ing wektu sing padha atusan salinan didol sing diterusake karo liyane pitung kiriman sing nggawe salah siji saka sagas sastra paling nyenengake sawetara taun kepungkur.

Dadi novel kasebut diadaptasi dadi seri televisi ing taun 2014. Cara anyar kanggo nemokake karya panulis sing, kajaba novel, wis wani karo genre lan format liyane kayata komik, crita cekak utawa uga novel grafis.

Apa sampeyan pengin sinau babagan karya Diana Gabaldon?

Buku paling apik dening Diana Gabaldon

Outsider Saga

Wong njaba

Saga Outlander sing kondhang wiwit diwiwiti ing pungkasan taun 80-an nganti judhul pertama, Wong njaba, diterbitake ing taun 1991. Crita Forastera dianggep protagonis karo Claire Randall, perawat sing nalika Perang Dunia II dheweke wis ketemu maneh karo kancane, tanpa ngarepake anane watu aneh sing, sawise ditemokake, nyebabake dheweke nglamun sing aneh. Nalika tangi, Claire sadhar kesah menyang Skotlandia ing taun 1734, panggung sing bakal ketemu James fraser, prajurit sing duwe katrampilan hebat kanggo sinau basa sing beda-beda. Crita sing menarik, amarga kombinasi romansa, fiksi ilmiah lan sejarah sing sampurna, bakal sukses, dadi pitung buku liyane sing dadi pirang-pirang sawise terbitan:

Kepepet ing wektu (1992)

Kejiret ing wektu

En Kejiret ing wektu, Claire bali ing adegan novel pertama sing diiringi putrine Brianna lan sejarawan sing cerdas jenenge Roger. Ing kesempatan iki, protagonis bakal nyoba kanggo nggoleki kuburan wong sing gugur ing Pertempuran Culloden ing taun 1745.

Wisatawan (1994)

Wisatawan

Judhul katelu ing saga, Wisatawan, omben-omben saka pengaruh sing luwih eksotis nalika ngirim petualangan Claire lan James menyang pulau-pulau Karibia sajrone jaman kolonial pamrentah Inggris.

Drums of Autumn (1997)

Kendang musim gugur

Ditetepake ing taun 1766, Kendang musim gugur mindhah loro protagonis menyang Amerika, sawijining bawana ing ngendi dheweke tekan ing pegunungan North Carolina supaya bisa lolos saka Revolusi Amerika. Ing sejarah iki Putri Claire, Brianna, duwe peran luwih gedhe nalika mlebu petualangan paralel kanggo ngerti asale bapake lelungan wiwit taun 1968.

Salib kobong (2001)

Salib kobong

Salib kobong Wis disetel ing taun 1771 lan dianggep salah siji sing paling nyenengake ing seri kasebut. Ing Claire, sanajan ngerti efek sing bakal ditindakake ing konflik kasebut, mbesuk arep melu konfrontasi antara Mahkota Inggris lan koloni telulas Amerika.

Wind and Ash (2005)

Angin lan awu

Catapult menyang nomer 1 saka paling laris saka The New York Times, Angin lan awu Iki disetel setaun sawise taun sadurunge, yen efek saka revolusi nggawe dalan ing Amerika dadi segara badan lan ora mesthi.

Gema jaman biyen (2009)

Gema jaman biyen

Isih mlebu ing Revolusi Amerika, para protagonis bakal nyoba nggunakke katrampilan Claire kanggo mbesukake masa depan sawise lelungan supaya bisa nylametake anggota kulawarga sabisa-bisa.

Punapa panjenengan kersa maos Gema jaman biyen?

Ditulis karo getih atiku (2014)

Ditulis karo getih atiku

En Ditulis karo getih atiku, cicilan pungkasan ing saga sing diterbitake nganti saiki, Revolusi Amerika rampung ing wektu sing padha yen Claire kudu berjuang antarane katresnan wong loro.

Sabanjure, saga Forastera uga dadi topik crita ganjil utawa antologi adhedhasar isine karya kasebut. Contone, pandhuane Kancane Outlandish, diterbitake ing taun 1999, utawa crita cekak: Godhong ing angin kabeh hallowes, sing dirilis ing taun 2010.

Pungkasane, saga uga ngombe saka Outsider minangka muter-mati: Gusti john, kasusun saka limang novel cekak lan telung novel dawa sing diterbitake ing antarane taun 1998 lan 2011.

Buku sabanjure ing seri kasebut bakal diarani Bukak marang tawon yen aku wis ora ana, sanajan tanggal rilis durung diumumake.

Apa sampeyan mikir babagan biografi lan buku paling apik saka Diana Gabaldon?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.