Biografi lan buku paling apik saka Charles Dickens

Biografi lan buku paling apik saka Charles Dickens

Photography: Autorde

Dianggep salah siji saka panulis sejarah sing hebat lan utamane Inggris Victoria sing wis dikuasai ing karya, Charles Dickens terus dadi pangaribawa pirang-pirang generasi sing terus ndeleng ing arsitek Oliver Twist minangka pelukis potret sing sampurna ing sawijining wektu lan papan. Kita kacemplungaken ing biografi lan buku paling apik saka Charles Dickens kanggo nggoleki kabeh nuansa.

Biografi Charles Dickens: London Liyane

Biografi Charles Dickens

Foto: Arsip Nasional AS

Lair tanggal 7 Februari 1812 ing Landport, sawijining wilayah ing kutha Portmouth ing Inggris, Charles Dickens yaiku putra saka John Dickens, juru tulis dermaga, lan Elizabeth Barrow, ibu rumah tangga. Bocah sing jaman biyen ditandhani kakehan finansial saka bapake, ora ana pendhidhikan nganti umur 9 taun utawa loro, siji menyang Kent lan liyane menyang Camdem Town, nalika semana minangka salah sawijining wilayah paling miskin ing London.

Ing umur 12 taun, bapake dikurung ing kunjara amarga akeh utang, saéngga kulawargane nuduhake sel karo tahanan kasebut, sanajan Dickens dikirim menyang omah asuhan lan dipeksa miwiti kerja ing pabrik sepatu sepatu. Nempel label. , proyek sing dheweke mbayar akomodasi lan mbantu keluargane. Kangge, literatur dadi sekutu gedhe, ngrusak novel picaresque lan karya kaya Don Quixote de la Mancha, hobi sing nambah uripe sing ora kepenak, ngidini Dickens ngowahi karya mbesuke dadi kaleidoskop sing sampurna nalika bocah cilik sing dikepung ing kemlaratan London, sawijining kahanan sing dikritik ing pirang-pirang kesempatan.

Ing taun 1827, nalika yuswa limalas taun, dheweke wiwit kerja dadi stenografer pengadilan lan setaun sabanjure, minangka reporter kanggo Doctor's Commons lan ahli sejarah kanggo True Sun. Pungkasane, kerjane dadi jurnalis politik kanggo Babad Esuk ngidini dheweke nerbitake buku publikasi politik sampeyan dhewe, pancingan pertama para pamirsa sing bakal nggunakake bukune kanthi pirang-pirang taun mengko.

Ing taun 1836, dhaup karo Catherine Thompson Hogarth, karo dheweke duwe sepuluh anak, lan dheweke nyoba nyengkuyung agama Kristen kanthi maneka cara, kalebu buku basa sederhana sing diarani The Life of Our Lord. Partisipasi minangka editor ing sawetara koran ngidini dheweke nerbitake Oliver Twist, sing diterbitake kanthi cicilan suwene rong wulan ing taun 1837. Jenius Dickens sajrone nggawe serial amarga kepenginane nggawa literatur menyang akeh wong sing, kaya dheweke nalika isih cilik, ora duwe dhuwit kanggo tuku buku lengkap.

Kanthi cara iki, Dickens wiwit tuwuh dadi panganggit, entuk properti lan nyoba nggedhekake lirik ing saindenging jagad, khusus ing Amerika Serikat, ing endi karyane Cathetan saka Amerika, nentang perbudakan sing mrentah ing sisih liyane Atlantik. , nuwuhake dheweke marang macem-macem kritik. Pungkasane, bisa digunakake kaya Carol Natal (1843) utawa David Copperfield (1850), dheweke pungkasane nyucekake dheweke sanajan ana krisis sing ditandhani karo remunerasi editorial sing ora nate cukup. Mangkene carane Charles Dickens pungkasane lelungan liwat Eropa lan ketemu karo penulis liyane sadurunge dadi salah sawijining kepribadian sing paling fleksibel ing London kanthi ngatur macem-macem konferensi, nggawe koran dhewe utawa uga perusahaan teater.

Pungkasan taun 1850-an nggawa Dickens rasa pait kaya bungahe: sejajar karo tumitah Sejarah rong kutha, salah sawijining karya hebat, dheweke pegatan karo garwane Catherine. Kahanan paling ora kontroversial amarga ana prasangka prejudis sing ana ing perkawinan ing London ing Victoria.

Sajrone taun-taun sabanjure, Dickens ngalami kacilakan sepur sing bakal menehi tandha tahap pungkasan ing urip, sanajan dheweke terus kerja kanthi ora sabar nganti seda, tanggal 9 Juni 1870, amarga stroke.

Urip sing ditandhani ora mung karo huruf, nanging kanthi kegiyatan sosial ing kabeh tingkatan sing ngurmati panulis sing wis dadi simbol era.

Buku Charles Dickens paling apik

Oliver Twist

Oliver Twist

Diowahi dadi karya tanpa wates wektu amarga ketimpangan sing isih ana ing jagad iki lan kondisine minangka kanvas sing sampurna kanggo nyalahake macem-macem kekejaman sing kalebu bocah-bocah sing lugu, Oliver Twist iku salah sawijining crita Dickens sing hebat. Diterbitake ing macem-macem cicilan ing 1837, minangka novel pertama sing nampilake bocah dadi karakter utama, Oliver dadi ikon generasi, bocah miskin lan bocah yatim piatu sing digunakake para preman kutha kasebut kanggo nindakake macem-macem tindak pidana. Kahanan sing dingerteni dhewe dening Dickens nalika dheweke teka ing London sing sordid lan pikaresque sing dijupuk kanthi sindiran tartamtu sajrone dheweke kerja.

Crita Natal

Crita Natal

Diterbitake ing taun 1843, Crita Natal njupuk seksi nalika Inggris tundhuk kebangkitan tradhisi Natal lawas dikembangake kanthi literatur utawa tren saka pengadilan Victoria. Mangkene carane karya iki dadi aset pribadi Dickens kanggo njelajah tumindak manungsa ing wektu kharisma kasebut, khususe Pak Scrooge, wong tuwa sing pelit sing kudu tundhuk karo memedi Krismas sing beda-beda kanggo nyawiji. Kaya karya liyane, Carol Natal wis diadaptasi kanggo teater lan film ing pirang-pirang acara.

David Copperfield

David Copperfield

Bisa uga dianggo kanthi nada otomatis otobiografi, David Copperfield dheweke mesthi "putra favorit" Dickens. Protagonis, sing diangkat dening bapak tiri sing jahat lan ibu sing tundhuk, kanthi sampurna nggambarake panguripane penulis, tresnane, kanca, kuciwa utawa prestasi sing dilacak wiwit lair nganti tiwas. Tanpa mangu-mangu, salah sawijining karya sing paling pengaruh saka panulis sing diterbitake ing 1850 ing macem-macem angsuran.

Sejarah rong kutha

Crita saka rong kutha

Novel laris kaloro ing sejarah sawise Don Quixote de la Mancha tekan taun 1859 dadi magna Dickens. Analisis wektu liwat prisma saka rong kutha: London sing tentrem lan tenang lan Paris ing endi kerusuhan lan penolakan masarakat sing ora puas karo kahanane dikunyah. Kaya kasuksesan novel kasebut, yen sawise edhisi wiwitan 12 ewu salinan terus duwe 100 ewu seminggu.

Punapa panjenengan kersa maos Sejarah rong kutha?

Pangarep-arep gedhe

Pangarep-arep gedhe

Umume dikandung pola sing padha karo David Copperfield, Great Expectations yaiku a sinau novel sing bisa digambar saka macem-macem referensi tumrap panguripane dhewe-dhewe. Sajrone rong puluh wolu taun, novel kasebut nyritakake babagan transformasi Phillip Pirrip, pandhe wesi sing kepengin dadi raja bangsawan Inggris sanajan akeh memedi saka jaman biyen sing bakal kudu diperjuangake. Novel yaiku diterbitake ing macem-macem terbitan antarane 1960 lan 1961 dadi sukses.

Sampeyan wis maca Pangarep-arep gedhe?

Miturut sampeyan, apa buku sing paling apik saka Charles Dickens?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.