Buku Asia Paling Apik

Buku Asia sing paling apik

La sastra asia wis mesthi dideleng para pamaca lan pangritik minangka enigmatik lan aneh. Karakter eksotis sing ana gandhengane karo pemahaman Barat yen huruf Timur mbutuhake wektu sing suwe. Saka India, China utawa Jepang, iki buku asian paling apik dheweke ndhelikake crita sing nyenengake, mula kita bisa ngerti kesaksian saka negara tartamtu lan budayane.

Buku Asia Paling Apik

Dewa Perkawis Cilik, dening Arundhati Roy

Dewa Perkawis Cilik dening Arundhati Roy

Ing India kidul, ana papan sing diarani Kerala dibentuk dening atusan wit kurma lan kanal sing dikubengi prahu pari lawas sing crita ajaib dikunyah. Asal saka Siria, panganggit India Arundhati Roy ditugasake kanggo menehi pajeg kanggo tanah iki karo The God of Little Things, sawijining novel sing diterbitake taun 1997 lan dheweke menang bergengsi penghargaan Booker. Saindhenging kaca kasebut, karakter kiasan panulis nggawe crita babagan rong kembar sing dipisahake karo tragedi sing kedadeyan ing taun 1963, dudu realisme magis lan pungkasan sing apik banget.

Ngimpi ing Paviliun Abang, dening Cao Xueqin

Ngimpi ing Pavilion Abang Cao Xueqin

Dianggep minangka salah siji saka karya sastra cina, Aku ngimpi ing paviliun abang iki ditulis ing pertengahan abad kaping XNUMX dening Cao Xueqin, anggota saka wangsa Qing. Buku sing dadi kesaksian paling apik ing jaman liwat pemahaman penulis babagan wanita sing nggawe urip, tatanan hierarkis masarakat Tiongkok nalika semana, mula, munggah-mudhun wangune dhewe. Klasik kabeh.

Wengi Arab

Wengi Arab

Ora ana sing ngerti penulis sing nulis, nanging sing sejatine nalika Sewu sewengi tekan Kulon ing abad kaping XNUMX, ora ana sing padha maneh. Jagad iki dikalahake karo crita-crita karpet sihir, bazaar utawa jenius warna-warni sing dikunci ing lampu sing dirancang dening licik Scheherazade, prawan sing saben wengi crita marang sultan supaya ora ngethok sirahe. Rawuh saka negara kaya India, Suriah utawa utamane Persia, Wengi Arab dheweke ngeterake kita menyang Timur gaib sing kabeh ngimpi.

Putrane Tengah Wengi, dening Salman Rushdie

Putrane Tengah Wengi dening Salman Rushdie

Dianggep minangka salah siji saka penulis sing paling kontroversial ing sejarahSalman Rushdie, paling ora kanggo sawetara fanatik Iran sing mung nambah rega sawise diterbitake The Satanic Verses ing taun 1988, Salman Rushdie misuwur ing saindenging jagad sawise mbebasake Bocah-bocah tengah wengi. Pakaryan kasebut minangka upaya kanggo pasca koloniisme lan realisme gaib, nyritakake babagan Saleem Sinai, lair tengah wengi 15 August 1947, tanggal nalika India entuk kamardikan saka Kekaisaran Inggris. Buku kasebut menang Hadiah Booker lan Hadiah Pèngetan Ireng James Tait.

Tokio Blues, dening Haruki Murakami

Tokyo Blues dening Haruki Murakami

Yen ana salah sawijine pengarang Asia sing tundhuk, yaiku Murakami. Calon langgeng kanggo Sastra Nobel wis nggawe sawetara crita Jepang paling apik, antarane magnetisme, misteri lan karukunan sing dadi ciri khas penulis iki. Sanajan karyane bisa dipérang dadi sing luwih realistis lan liya-liyane sing ana kiasan, kita isih kari Tokyo Blues, sing bisa ditindakake kanggo para pemudha sing diwujudake karo segitiga katresnan sing rapuh ing Jepang taun 60an.

Seni Perang, dening Sun Tzu

Seni Perang Sun Tzu

Sawetara buku bisa uga wis diterbitake biyen, nanging intine tetep ora ana enteke. Iki kedadeyane Seni Perang, buku ditulis nalika abad kaping XNUMX SM dening ahli strategi militer Tiongkok Sun Tzu, sing sajrone kaca manual urip iki nganalisa operasi sing dibutuhake kanggo nglumpukake mungsuh, milih serangan lan ngrampungake tujuan sampeyan. Pengaruh saka buku kasebut yaiku supaya sekolah bisnis nggunakake minangka Injil tartamtu nalika nggawe strategi perusahaan.

Klub Bintang Lucky dening Amy Tan

Klub Bintang Bejo Amy Tan

La diaspora wis dadi tema mbaleni ing sastra sajrone dekade kepungkur. Ing cilik saka generasi pertama imigran Tionghoa ing Amerika Serikat, salah sawijining buku sing paling apik yaiku Klub bintang apik, debut panulis Amy Tan sing sukses ing taun 1989. Adhedhasar crita wong tuwane dhewe, Tan nyritakake ing novel iki patemon papat wanita Tionghoa sing nembe teka ing San Francisco ing taun 1949 lan sore sing dikarepake tanah sing ora bakal bali.

Salju Spring dening Yukio Mishima

Salju Musim semi Yukio Mishima

Mishima minangka salah sawijining  penulis paling kontroversial ing abad kaping-XNUMX. Pilot sing frustasi, misterius lan sungkowo sing ngetokake keindahan jagad raya dhewe ing pakaryane. Sadurunge lampus ing wulan November 1970 sawise ritus samurai kuno, panulis menehi penaliti marang penerbit kasebut tetralogi Segara kesuburan, saga sastra definitif ing abad kaping XNUMX Jepang. Volume pertama, Salju musim semi, minangka crita katresnan ing antarane rong pemuda bangsawan Jepang ing pirang-pirang wulan sawise sedane Kaisar Meiji.

Tanah sing Apik, dening Pearl S. Buck

Tanah sing Apik dening Pearl S. Buck

Putri saka misionaris, Buck urip ing China nganti umur patang puluh taun, dadi kaca budaya sing adoh banget saka standar Barat. Lemah sing apik, nyambut gawe karo dheweke Hadiah Pulitzer ing taun 1932, panulis njelajah kenangan China liwat sejarah telung generasi kulawarga petani nalika diwiwiti Revolusi Tiongkok. Novel sing ngidini kita sinau babagan kasusahan lan musibah penduduk Cina sing wiwit abad kaping rong puluh sing bakal ngganti nasibe raksasa wétan kasebut ing salawas-lawase.

Dheweke mateni bapakku dhisik, saka Lounge Ung

Kaping pisanan dheweke mateni bapakku saka Ung Bun Lounge

Ngluwihi India, Jepang utawa China, Asia Tenggara lan negara kaya Vietnam, Malaysia utawa Kamboja duwe akeh crita. Babagan sing terakhir, buku sing paling representatif yaiku Dheweke mateni bapakku dhisik, ditulis dening aktivis Kamboja Lounge Ung adhedhasar jaman kanak-kanak sing ditandhani karo Rezim genosida Pol Pot ing kepala Khmer Rouge. Memoar Ung dadi perhatiane Angelina Jolie, sing nggawe adaptasi film.

Apa buku Asia paling apik sing wis sampeyan maca?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.