Blas Ruiz Grau. Wawancara karo penulis saga Mors

Blas Ruiz Grau Dheweke minangka salah sawijining conto paling apik yaiku panulis sing diterbitake dhewe sing mlumpat menyang papan penerbitan nasional kanthi tetep sukses. Cekakipun, nerbitake judhul sabanjure, Pembunuh Serius 2, sawijining karangan sing nate diterbitake ing taun 2019 babagan psikopat paling ala ing sejarah. Nanging sukses sing paling misuwur yaiku saga saka Mors, sing nggawe Ora ngapusi, Sampeyan ora bakal nyolong y Sampeyan ora bakal mati. Ing iki Interview nyritakake sethithik babagan kabeh. Matur suwun sanget matur nuwun amarga wis entuk wektu lan kabecikan kanggo mbantu aku.

BLAS RUIZ GRAU

Alicante saka 84 lair ing Rafal, Blas Ruiz Grau nerbitake novel pertama, Bebener bakal nggawe sampeyan bebas, ing taun 2012. Sabanjure taun iki dilanjutake, Ramalan saka wong dosa, sing sukses banget adol. Kanthi Kryptos, judhul nomer telu, diselehake ing posisi nomer loro sing paling laris lan ing 2017, kanthi Pitung dina Maret, luwih njamin proyeksi kasebut. Kanthi Aja ana sing ndemek apa-apa!, esai babagan mitos lan kasunyatan polisi lan prosedur forensik, dadi patokan ing investigasi pidana.

BLAS RUIZ GRAU - WAWANCARA

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

BLAS RUIZ GRAU: Babagan buku pisanan, aku ora yakin manawa ana salah sawijining Trotamusisi utawa saka Asterix lan Obelix. Kepiye wae, minangka bocah, aku seneng maca komik lan saben minggu aku tuku.

  • AL: Apa buku sing mengaruhi sampeyan lan kenapa?

BRG: Aku kaget tenan Kucing pungkasan. Kayane iki pisanan aku nyambung banget karo karakter utama (siji ing kasus iki). Aku ngira yen iku kunci kanggo nggawe tandha maca kanggo sampeyan.

  • AL: Panulis utawa panulis favorit? Sampeyan bisa milih saka kabeh jaman.

BRG: Saiki aku edan Mikel Santiago. Aku ora mikir sapa wae sing nindakake kaya dheweke.

  • AL: Apa inti utawa karakteristik kabeh novel sampeyan lan kepiye sampeyan mikir wiwit berkembang judhul pertama sing diterbitake dhewe?

BRG: Kayane aku wis nggayuh apa sing dakkandhakake ing ndhuwur, sing maca nyambung karo karakterku lan ngrasakake lan urip miturut apa sing dikarepake. Aku uga luwih ngurus teks lan ora uwal saka apa sing metu. Aku isih semrawut, nanging sirahku isih mlaku-mlaku.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

BRG: Dhumateng inspektur Amaia salazardening Dolores Redondo.

  • AL: Apa hobi nalika nulis utawa maca?

BRG: Kabeh bisu kang bisa.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

BRG: Saiki wis nalika dheweke ninggalake aku.

  • AL: Genre sastra liyane sing sampeyan seneng?

BRG: Aku seneng banget novel sejarah.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

BRG: Kalorone, mesthine. Minangka wayahe sing ora umum umume amarga kahanan sing durung pernah ana sadurunge, nanging kita panulis kudu ngakoni manawa ing babagan karya, kita ora bisa sambat amarga luwih akeh sing diwaca saiki.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

BRG: Terus terang salah. Aku ora pengin ujar manawa ana jenuh, ora ana, nanging sejatine meh luwih akeh panulis tinimbang sing maca. Paling penting, kanthi pangertene manawa akeh sing pengin maca penulis referensi lan angel mbukak nganti wong liya sing ora dingerteni. Iki nggawe frustrasi nalika dadi penulis wiwitan (aku ngerti, amarga aku uga wis ngalami).

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

BRG: Aku angel banget kaya wong liya. Psikologis iki omong kosong, ora ana maneh. Ing papan kerja aku ora bisa sambat amarga wis telung gaweyan dakgawe. Ya tenan, ing novel sampeyan, sampeyan ora bakal bisa ndeleng apa-apa sing ana gandhengane karo virus corona Utawa ora padha. Aku ora rumangsa malah ngobrol babagan iki ing buku.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.