Biggles. Kapten WE Johns minangka pelayang paling misuwur ing Inggris

Kapten James bigglesworth yaiku jeneng pilot Inggris sing digawe dening mitra William Earl Johns, nanging kabeh wong ngerti dheweke minangka biggles. Misuwur banget ing jagad Anglo-Sachon, dheweke dadi protagonis buku-buku sing ditulis Johns lan, sawise Enid Blyton, ngangkat dheweke dadi nomer loro Panulis novel remaja lan bocah sing paling produktif jamane. Babagan Biggles ana 104. Lan kita sing wis duwe umur tartamtu mesthine ngerti dheweke saka dheweke versi film, wis kultus, wis rampung ing 80. Iki minangka nyemak watak lan pangriptane.

Kapten William Earl Johns

William Earl Johns lair ing 1893 ing Bengeo, Hertford, lan tilar donya ing taun 1968. Dheweke dadi Prajurit lan pilot RF C (Royal Flying Corps, awak sadurunge apa mengko ing SHELF), sajrone Perang Dunia Pertama. Sampeyan uga ilustrator lan panulis ora mung saka seri novel gedhe babagan Biggles, sing ditujokake kanggo pamirsa enom, nanging uga saka ilmu fiksi, artikel lan crita cekak.

Sawise ninggalake layanan kasebut, dheweke nggawe majalah kasebut Mabur populer, supaya para pamaca bisa nyedhaki semangat sampeyan babagan aeronautika. Ana ing dheweke ngowahi ego, Kapten James Bigglesworth, en 1932. Lan prestasine sing hebat temenan verisimilitude luwih asli nalika nyritakake. Sing lan ngerti terus uga karo dheweke romantisme wektu kasebut, sanajan ana konflik donya sing elek.

Dadi, kita duwe akun tangan utama saka adu dog plus crita pribadi saka pilot terkemuka, pria sing wis biasa nggawe risiko nyawane saben dina lan saben jam, lan ngerti yen jam iki bisa dadi sing terakhir. Kasunyatan narasi kasebut pancen luwih jelas yen sawetara referensi jenenge kaya Manfred Von Richthofen, meh karakter sastra dhewe-dhewe.

Kapten Johns uga nulis novel babagan pilot wanita (Joan Worrals) utawa a pelopor perjalanan luar angkasa (Timotius Tiger Clinton).

James Bigglesworth, Biggles

Johns ngenalake Biggles ing kaca wiwitan novel pertama ing seri kasebut, Pasukan Unta, diterbitake ing kene dening penerbit Edhasa. Biggles yaiku potret akeh wong sing seneng dheweke lan kanca skuad, sing sabenere mabur ing biplan Inggris sing misuwur. Uga menehi komparasi kualitas kayata naluri, ing temerity, ing Résolusi, bener kraman lan pesona lan kekarepan jaman saiki. Biggles wis luwih akeh wujud ing komiking Seri TV y serial stasiun radio (sing disiarake karo radio Australia) lan film.

Como penasaran ujar manawa sukses internasional Biggles ora teka ing kene amarga censorship, sing mriksa sawetara judhul sing diterbitake ing basa Spanyol ing taun XNUMX-an. Dheweke ora seneng tenan España muncul ing novelas sing digunakake ing Inggris propaganda perang saka allies sak Perang Donya II.

biggles - film

De  John hough, perdana ing taun 1986. Kanggo film petualangan paling fanatik ing dasawarsa kasebut, film kasebut wis dadi judhul kultus. Iki nampilake pemain Inggris sing apik banget Neil Dickson o Peter cushing, ing peran pungkasan sing ditindakake. Lan skrip kasebut ngemot varian saka lelungan ing wektu, sing mesthi menehi game, lan nambah humor lan drama ing bagean sing padha. Lelang uga akeh banget soundtrack apik kanthi tema dening Jon Anderson, Mötley Crue lan Deep Ungu.

Dadi protagonis yaiku Jim ferguson, a tukang pariwara saka New York sing, tanpa ngerti kepiye utawa kenapa, lelungan menyang Eropa ing taun 1917 ing tengah Perang Dunia I. Ing kana dheweke ketemu biggles. Kalorone dadi jenis kanca jiwa sing, preduli saka wektu utawa papan, tampil ngantu-antu nalika ana masalah. Sing paling penting sing bakal ditindakake yaiku ngrusak gegaman kuat sing didhelikake wong Jerman. Intine yaiku bisa uga kabeh padha adhep-adhepan nalika dudu duweke.

Sumber: Edhasa Editorial


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.