"Bayangan elang", klasik sing dilalekake dening Pérez-Reverte

download-3

Vignette dijupuk saka adaptasi buku komik saka buku "The Eagle's Shadow" digawe dening Rubén del Rincón.

Arturo Pérez Reverte minangka salah sawijining panulis sing kanthi karya sing akeh menehi semangat kanggo nggawe serangkaian perasaan bertentangan ing antarane masarakat sing maca. Ing Spanyol dualisme endemik sing ana gandhengane karo panulis iki, uga ana dikotomi saka wong-wong sing nganggep awake dhewe minangka pengagum sing setia karo gaya lan pakaryan lan sing, suwalike, isih durung nemokake rasa kanggo dheweke.  kanggo salah sawijining panulis basa Spanyol paling misuwur ing jaman saiki.

Minangka katrangan sing bakal ditemokake babagan aku ing pungkasan artikel, aku kalebu salah sawijining "ultras" - ngidini ekspresi iki - sing ngetutake lan maca kabeh sing ditindakake Arturo. Secara logis, aku ora bisa nyalahke sapa wae amarga ora ndeleng panulis iki kaya sing ditindakake server. Ing kasus apa wae, aku pengin negesake kesan cilik sing dakrasakake tumrap wong sing ora mikir apa sing daklakoni.

Aku rumangsa yen iki Dheweke wis dipengaruhi, bisa uga lan dakkandhakake kanthi hormat, kanthi kapribadhen Arturo Pérez-Reverte minangka wong nyuda pribadine minangka panulis. Ana prekara sing bisa dibenerake, Aku yakin ora bisa nduwe bibliografi sing mahir lan sugih banget. Ana akeh sing, kaya aku, urip banget dipengaruhi dening Kapten Alatriste lan kanca setya Iñigo Balboa utawa, umpamane, ngimpi sinau pagar saka tangan Jaime Astarloa utawa, tanpa lunga luwih adoh, kanthi bukune sing anyar telik nganggo gaya Falcó paling murni.

Sawise kesan pribadi iki ing Arturo Pérez Reverte Aku nyaranake salah sawijining buku sing isih ora ana ing gaweane sing wis ditandhani urip sastra Cartagena. Dadi buku iki judhule "Bayangan elang" lan diterbitake ing taun 1993 dadi salah siji saka 5 buku pisanan sing ditulis ing karire.

Kanthi kekalahan saka 27 karya sing diterbitakeOra ngetung kompilasi artikele, umume sawetara sing ora nggatekake karier tinulis sing dawa banget. "Bayangan elang" Kanthi cara iki, salah sawijining buku sing kaget nalika ditemokake lan liyane yen, kaya kasusku, nalika diterbitake eksistensi kita kalebu modeling lempung lan sinau aksara swara pisanan.

Kaya biasane ing Arturo, Buku iki menehi bab sejarah utawa sejarah sing dilalekake. Ing konteks kasebut, dheweke nggawe plot lan nggandheng sing maca kanthi corak lan muter nalika nindakake sejarah kanthi cepet. Ing kasus iki, kita diwenehi kedadeyan sing luar biasa tenan sing kedadeyan nalika Napoleon maju lan kekalahan sabanjure ing Rusia.

Periode Perang Napoleon sing diarani ora ana gandhengane karo Spanyol luwih saka akibat kekalahan kekaisaran Prancis, mula ana hubungane karo sejarah sing asale saka buku kasebut lan adhedhasar, mula , ing kedadeyan nyata sing kedadeyan ing konteks perang iki.

Kanthi cara iki, para protagonis minangka anggota batalyon infanteri kaping 326 tentara Prancis sing dibentuk dening wong Spanyol, kabeh tahanan, yen kanggo ngganti kamardikan, dheweke ditawani dadi tentara Napoleon kanggo lan kanggo tujuane.

Arturo Perez-Reverte Kanthi gaya sing aneh, cedhak lan langsung, dheweke nerangake sejarah para pria kasebut sing ing tengah-tengah perang Sbodonobo mutusake arep menyang sisih Rusia kanthi balapan kanthi cepet ing tengah-tengah medan perang dadi gumun karo kanca lan mungsuh sing diarani. Crita tenan apik tenan lan menarik sing ditondoi karo wong liya menyang resimen José Bonaparte, kaya sing diarani, sajrone ana konflik kasebut.

Kaprigelan crita lan kepiye karakter saka wong-wong Spanyol wektu iki dibayangke saengga para pamaca entuk ide, kanthi cara sing nyenengake banget, babagan gedhene perusahaan sing diputus para pria kasebut kanggo nggawe perang ing wong liya lan ing asing negara. Kayane Arturo Pérez-Reverte nerangake crita iki marang kita kaya-kaya pacelathon antarane kanca tansah nggunakake kosa kata populer nanging kesusu.

Singkatnya, petualangan yen ora kanggo penulis iki sing dak senengi, mesthine aku uga wong liya ora bakal ngerti lan bakal dilalekake. Kabodhoan sing elek banget kanggo nglirwakake pangorbanane wong sing, kanthi pusat kedadeyan sejarah paling penting nalika semana, mutusake nggawe gaya Spanyol paling murni.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

    Aku wis ndeleng artikel kasebut lan aku ngerti yen duweke dhewe, Alex, he, he. Aku langganan pendapat lan tembung sampeyan. Aku maca Reverte, aku ngrungokake dheweke lan aku seneng banget, sanajan aku luwih milih aspeke minangka kolumnis tinimbang dadi panulis. Aku wis menehi komentar babagan review Falcó (sing mesthi saranake sampeyan maca sanajan durung rampung). Nanging kaya sampeyan, aku kepincut karo Diego Alatriste lan, utamane, aku seneng karo prosa sing sugih lan ironi sing galak banget amarga elegan sing Reverte ngerti carane nyebutake.
    Lan kanggo novel iki, iki minangka salah sawijining favoritku. Minangka sethitik dikenal minangka apik. Aku seneng sampeyan entuk maneh.
    Oh, lan aku bakal menehi katrangan liyane nanging ing papan liya ;-).

  2.   RICARDO ngandika

    Alex
    Dheweke uga lali karo buku sing diarani Wilayah Comanche, aku duwe edisi sing diterbitake taun kepungkur ing OLLERO RAMOS, edisi sing apik banget
    Greetings

bool (bener)